Пропустити навігацію

Консультації з питань пенсійного забезпечення отримали мешканці села Бараниківка

1 6 300x225 - Консультації з питань пенсійного забезпечення отримали мешканці села БараниківкаЗаступник начальника Рубіжанського об’єднаного управління Ірина Заховаєва  та спеціаліст відділу обслуговування громадян Марина Миронець провели виїзний прийом для мешканців віддаленого села Бараниківка Кремінського району.

Місцеві жителі отримали роз’яснення щодо переліку документів, необхідних для призначення пенсії за віком і по інвалідності, про порядок перерахунків пенсій з 1 грудня 2019 та у 2020 році, мінімальні і максимальні стандарти пенсійних виплат сьогодні, а також про зміни у пенсійному законодавстві, які відбувались впродовж останніх років.

Не обійшли увагою і питання важливості легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Спеціалісти Фонду наголосили на залежності величини майбутнього пенсійного забезпечення від набутого страхового стажу і розмірів нарахованої заробітної плати за весь період трудової діяльності, починаючи з 1 липня 2000 року. Осіб, у яких не вистачає страхового стажу, проінформовано про можливість укладання договору добровільного страхування.

Для дистанційного отримання пенсійних послуг присутнім запропоновано зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та ще раз наголошено про можливість використання послуги скайп-зв’язку.

Індивідуальні консультації з питань пенсійного забезпечення від спеціалістів управління отримали  17 осіб.

Присутнім роздано тематичні буклети щодо переваг легальної зайнятості та електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України.

background Layer 1