Пропустити навігацію

Головна колегія року: відзвітували про результати роботи, визначили чіткі завдання на майбутнє

17 лютого в головному управлінні Пенсійного фонду Луганщини відбулося звітне засідання колегії. На ньому пенсійники області підсумували зроблене впродовж минулого року, а також окреслили завдання, які стоять перед ними щодо забезпечення сталого фінансування виплати пенсій та покращення обслуговування громадян у поточному.

У роботі колегіального органу взяв участь заступник Голови правління Пенсійного фонду України  Владислав Машкін.

Аналізуючи діяльність Пенсійного фонду області, його очільниця Ольга Шарунова зосередила увагу на виконанні основних показників у минулому році. За її словами, в 2019 році:

  • забезпечено виплатами 333,7 тис. пенсіонерів, в тому числі 141,3 тис. внутрішньо переміщених осіб.
  • призначено 8,5 тис. нових пенсій (116 звернень надійшло за допомогою засобів вебпорталу електронних послуг за принципом «одне відвідування»), перераховано 8,4 тис. виплат за заявами пенсіонерів.
  • в результаті п’яти проведених автоматичних перерахунків пенсій розмір середньої пенсій по області підвищився на 17,3% до 3 688,26 грн. У військових пенсіонерів середня пенсійна виплата станом на 01.01.2020 склала 4 392,70 грн.
  • загальні надходження до бюджету головного управління становили 2 млрд. 776,9 млн. грн., планові показники виконано на 100,1% (власними надходження забезпечено на 114,2%).

Разом з тим, незмінною та невід’ємною частиною роботи Фонду Луганщини є якісне обслуговування громадян. Пенсійники повинні  надавати фахові консультації, забезпечувати доступність і зручність в отриманні пенсійних послуг для усіх категорій громадян. З цією метою протягом 2019 року в області виконано ремонти залів обслуговування та залів очікування в 6 підпорядкованих управліннях. Для здійснення контролю за прийомом громадян в м. Сєвєродонецьку та м. Лисичанську, Старобільському та Станично-Луганському районах впроваджено електронну систему керування прийомом громадян.

«У 2020 році нам потрібно рухатись далі в питаннях покращення якості та доступності наших послуг, звернути увагу на наповнення бюджету Фонду, легалізацію заробітної плати, продовжувати осучаснення приміщень відділів обслуговування громадян, активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо змін в пенсійному законодавстві, застосування впроваджених нових електронних сервісів, – наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду в Луганській області Ольга Шарунова. – Виконати поставлені завдання можна, коли кожен на своєму робочому місці буде працювати відповідально і на результат».

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України  Владислав Машкін подякував пенсійникам Луганщини за роботу, проведену у 2019 році, та висловив сподівання, що і в поточному році, незважаючи на ще більші обсяги і вимоги, фахівці органів Фонду попрацюють ще краще.

Наприкінці засідання за результатами роботи підпорядкованих управлінь у 2019 році Перехідним вимпелом за зайняте І місце було нагороджене Білокуракинське об’єднане управління.

IMAG7167 1024x654 - Головна колегія року: відзвітували про результати роботи, визначили чіткі завдання на майбутнє

IMAG7182 1024x706 - Головна колегія року: відзвітували про результати роботи, визначили чіткі завдання на майбутнє

IMAG7225 1024x637 - Головна колегія року: відзвітували про результати роботи, визначили чіткі завдання на майбутнє

background Layer 1