Пропустити навігацію

Учнівській молоді про основи пенсійного законодавства

1 36 300x209 - Учнівській молоді про основи пенсійного законодавстваДля всебічного висвітлення діяльності органів Фонду та формування обізнаності підростаючого покоління з основами пенсійного законодавства напередодні фахівці Старобільського об’єднаного управління  провели зустрічі з учнівською молоддю Старобільського ліцею.

Під час зустрічей юні слухачі дізналися про функції органів Пенсійного фонду та основні аспекти пенсійного законодавства. Також організатори розповіли учням про залежність майбутньої пенсії від величини страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Поінформували вони і про переваги легалізації заробітної плати і трудових відносин та роз’яснили їх взаємозв’язок зі страховим стажем і майбутньою пенсією. Пенсійники попередили присутніх, що  кожній молодій людині необхідно вже сьогодні замислюватися над набуттям страхового стажу та офіційним працевлаштуванням, щоб у подальшому забезпечити собі соціальний захист.

Водночас, представники Фонду ознайомили педагогів і учнів з основними функціями вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та запропонували зареєструватися на ньому, щоб у майбутньому самостійно контролювати дані, що містяться в Реєстрі застрахованих осіб.

По завершенні заходів спеціалісти Фонду роздали учасникам зустрічі інформаційно-роз’яснювальні буклети та листівки.

background Layer 1