Пропустити навігацію

Сучасні тенденції соціального захисту населення

1 37 294x300 - Сучасні тенденції соціального захисту населенняДнями у Кремінському центрі громадського розвитку «Наша громада» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Сучасні тенденції соціального захисту населення». Активну участь у ньому взяла  представниця Рубіжанського об’єднаного управління – начальник Кремінського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Олена Шамигіна.

 У своєму виступі вона висвітлила особливості пенсійного забезпечення з питання впровадження нового сервісу – призначення пенсії в «один дотик» та надала роз’яснення процедури формування і подачі звернень на призначення/перерахунок пенсії користувачам, які авторизувалися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого цифрового підпису.

Фахівець Фонду звернула увагу присутніх на наявність страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, по інвалідності та недопустимість негативних наслідків таких явищ, як зарплата в «конверті», робота без оформлення трудових відносин.

Учасники заходу також були поінформовані про можливість контролю через вебпортал Пенсійного фонду України своєї зарплати та майбутньої пенсії, перевірки факту сплати внесків і суми, з якої вони перераховуються.

background Layer 1