Пропустити навігацію

Чому в осіб, що звертаються до органів Пенсійного фонду України, виникають спірні питання, які необхідно вирішувати у судовому порядку?

sud 2 300x198 - Чому в осіб, що звертаються до органів Пенсійного фонду України, виникають спірні питання, які необхідно вирішувати у судовому порядку?Пенсійне забезпечення громадян в Україні здійснюється за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон).

Основними критеріями для призначення пенсії є досягнення відповідного віку та наявність необхідного страхового стажу роботи (на загальних підставах, стажу роботи у шкідливих умовах, спеціального стажу тощо), визначених чинним пенсійним законодавством.

Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1 (далі – Порядок 22-1).

Основним документом, який підтверджує вік особи, є паспорт.

Пунктом 2.1 розділу II Порядку 22-1 зазначено перелік документів, необхідних для призначення пенсії за віком, а саме – документи про стаж (що визначені Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 № 637 (далі – Порядок підтвердження наявного трудового стажу)).

Відповідно до пункту 1 Порядку підтвердження наявного трудового стажу основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка.

За відсутності трудової книжки, а також у тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, мають місце незавірені виправлення, для підтвердження трудового стажу приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, довідки, виписки із наказів, особові рахунки і відомості на видачу заробітної  плати, посвідчення, характеристики, письмові трудові договори і угоди з відмітками про їх виконання та інші документи, які містять відомості про періоди роботи.

Тривалість страхового стажу особи з 01.01.2004 визначається за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування.

Також є можливість підтвердити тривалість стажу з 01.01.2000 за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування (у деяких випадках з 01.01.1998, якщо підприємство, установа, організація або фізична особа-підприємець, з моменту запровадження системи персоніфікованого обліку, подавали звітність до Пенсійного фонду України).

Під час розгляду питання про призначення дострокової пенсії за віком на пільгових умовах за Списком №1,2 наявний у особи стаж роботи в шкідливих умовах за період роботи на територіях, які не контролюються органами державної влади України, можливо підтвердити лише з 01.01.1998 за відомостями про спеціальний стаж роботи, наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування (у разі подання підприємством звітності до Пенсійного фонду України).

В деяких випадках, під час розгляду документів, поданих для призначення пенсії, виникають спірні питання, які можливо вирішити лише у судовому порядку, а саме:

–    перша сторінка трудової книжки містить у собі виправлення прізвища, ім’я, по батькові та в даті народження (без внесення запису на підставі якого документу внесено виправлення – незавірене належним чином);

  • перша сторінка трудової книжки не завірена печаткою підприємства, установи, організації, на якому вперше заповнювалась трудова книжка;
  • мають місце виправлення у датах прийняття та звільнення з роботи або у відомостях, які слугують підставою для внесення запису (у даті або номері наказу на прийняття/звільнення з роботи);
  • мають місце виправлення або внесення неточних записів про прізвище, ім’я, по батькові та період навчання (у атестаті або дипломі), про період проходження військової служби (у військовому квитку), або в інших документах, які підтверджують періоди роботи, які не внесено до трудової книжки.

В зазначених випадках стаж роботи потребує підтвердження уточнюючими документами (довідками підприємства або архівної установи).

Також є можливість підтвердити стаж роботи показаннями свідків згідно з пунктами 17,18 Порядку підтвердження наявного трудового стажу.

У випадку неможливості надати підтверджуючий документ, питання може бути вирішене у судовому порядку (про встановлення факту належності документа саме цій особі, або про зобов’язання органу Пенсійного фонду України зарахувати певний період роботи на підставі рішення суду).

background Layer 1