Пропустити навігацію

Про отримання пенсійних виплат через рахунки в банківських установах

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що під час карантину, запровадженого Постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами), фінансування пенсійних виплат у березні 2020 року відбулося своєчасно, з дотриманням календарного графіку виплат.

Нагадуємо, що відповідно до чинного  законодавства  виплата пенсій може проводитися  об’єктами поштового зв’язку або банківськими установами.  Громадяни на свій розсуд обирають спосіб отримання  пенсії.

Пенсійні кошти перераховуються тільки тим банкам, які  пройшли спеціальний конкурс та відповідають усім вимогам, що гарантують своєчасну виплату пенсій отримувачам.

Отримання пенсій через банківські установи – це зручно та вигідно:

–   зарахування пенсійних коштів на картку відбувається у день фінансування;

–   не потрібно чекати у черзі  – можна скористатися банкоматом для отримання готівки, розраховуватися за товари чи послуги карткою у торгівельно-сервісних мережах, безкоштовно переказувати кошти фізичним та юридичним особам через Інтернет Банкінг або термінал;

–   за будь-якої погоди пенсія гарантовано буде доступною на пенсійній картці;

–   банки надають широкий перелік додаткових сучасних послуг, таких як кредит або оплата за товар частинами, кеш-бек – повернення частини суми, яку ви витратили на покупки, за які розрахувалися карткою, смс-контроль рахунку, підключення до Інтернет-банкінгу, можливість виготовлення додаткової картки на ім’я довіреної особи, вигідні умови за депозитними програмами;

–   можливість примножувати заощадження – якщо залишати на пенсійній картці деяку суму коштів, на неї нараховуватимуться відсотки;

–   можна поповнювати мобільний зв’язок,  купувати  залізничні квитки в мережі Інтернет, сплачувати комунальні платежі з мінімальними комісіями або і зовсім безкоштовно тощо.

 

У свою чергу, АТ «Укрпошта» також надає послуги держателям платіжних карток VISA та Mastercard:  готівкові кошти можна отримувати у поштових відділеннях через POS-термінали.

background Layer 1