Пропустити навігацію

Про підвищення пенсійних виплат йшла мова на пресконференції очільниці Фонду області з представниками ЗМІ

Сьогодні,  6 квітня, начальник Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова провела для представників засобів масової інформації пресконференцію на тему «Підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Спікер зазначила, що з 1 квітня поточного року органами Пенсійного фонду області без додаткового звернення осіб в два етапи проведено перерахунки раніше призначених пенсій тим громадянам, які на 1 березня  2020 року набули права на проведення перерахунку пенсій з урахуванням набутого стажу та набутої заробітної плати. Внаслідок цього  з 1 квітня підвищені розміри пенсій отримають 9,4 тис. працюючих пенсіонерів Луганщини. Середній розмір  підвищення склав 156,11 грн.

На 511,75 грн. в середньому підвищилися і пенсії у старожилів області, яким виповнилося 80 і більше років. А таких  – 39995 осіб.

Ще у 543 чоловік, які отримують пенсію відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» розмір підвищення пенсій  в середньому склав 500,00 грн.

За попередніми даними доплату в розмірі 1000 грн. мають отримати близько 268 тисяч пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5 тис. грн. Із  них 101 тисяча – внутрішньо переміщені особи.

З 1 травня також автоматичним способом буде проведено перерахунок пенсій  чоловікам та жінкам, які відповідно  мають 35 і 30 років страхового стажу, у разі, коли щомісячний розмір їх  пенсійних виплат не досягає 2100 грн. Вони отримають доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, – зазначила  Ольга Шарунова.

1 1 1024x768 - Про підвищення пенсійних виплат  йшла мова на пресконференції очільниці Фонду області з представниками ЗМІ

2 1024x768 - Про підвищення пенсійних виплат  йшла мова на пресконференції очільниці Фонду області з представниками ЗМІ

background Layer 1