Пропустити навігацію

Як отримати довідки ОК-5 та ОК-7 онлайн?

Для запобігання поширенню коронавірусної інфекції та убезпечення відвідувачів Пенсійний фонд Луганщини зараз працює в режимі обмеженого доступу. Але щоб мінімізувати і його, пропонуємо активно використовувати можливості відомчого вебпорталу. Наприклад, отримувати довідки за формою ОК-5 чи ОК-7 дистанційно, без відвідування органів Пенсійного фонду. Як це реально здійснити?

На вебпорталі Пенсійного фонду www.pfu.gov.ua потрібно обрати категорію «Портал електронних послуг» та перейти за відповідним посиланням https://portal.pfu.gov.ua

Перейти в категорію «Дані з реєстру застрахованих осіб», яка знаходиться за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoInsurer

Щоб отримати довідку, авторизуйтеся в особистому кабінеті вебпорталу електронних послуг ПФУ. Зараз це можна здійснити не лише за електронним цифровим підписом, а й за BankID, тобто за номером банківської картки.

Оберіть розділ Запит на отримання електронних документівДовідка про трудовий та страховий стаж та заповніть Новий запит на отримання документів інформацією про працівника, після чого натисніть Відправити до ПФУ.

Отримати Довідку можна в розділі Звернення, вибравши завдання зі статусом Виконано:

В отриманому документі знайдіть файл у pdf-форматі Довідка про трудовий та страховий стаж. Цей документ збережіть або роздрукуйте.

Крім особистого кабінету застрахованої особи, на вебпорталі створено ще й електронний кабінет платника. Увійшовши на вебпортал з допомогою електронного підпису керівника, бухгалтера або електронної печатки страхувальника, кожна юридична особа або фізична особа – підприємець отримає можливість переглянути стан сплати єдиного внеску: чи є заборгованість/переплата, відслідковувати подання звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та інше. Також по кожній застрахованій особі, яка перебуває в трудових відносинах із цим страхувальником, надана можливість сформувати довідку про трудовий і страховий стаж та довідку ОК-7 для правильного розрахунку лікарняних.

Достовірність всіх довідок сформованих не вебпорталі ПФУ підтверджується QR-кодом.

Електронний документ з QR-кодом (довідки ОК-5, ОК-7, довідка про розмір пенсії тощо), підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством, є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органах Фонду.

1 6 - Як отримати довідки ОК-5 та ОК-7 онлайн?

background Layer 1