Пропустити навігацію

ДО ВІДОМА ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ЗВІЛЬНИЛИСЬ З РОБОТИ

Під час проведення карантину, який запроваджено з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), багато пенсіонерів залишили свої робочі місця та звільнитись з роботи.

Згідно з частиною 3 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» пенсіонерам, які звільнились з роботи, пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з дня, наступного за днем звільнення, незалежно від того скільки часу минуло з дня звільнення з роботи до дня подання заяви на проведення перерахунку.

В умовах проведення карантину, для вдосконалення якості обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, було модифіковано режим опрацювання звернень за перерахунком пенсії, поданих засобами вебпорталу Пенсійного фонду України (далі – Портал ПФУ).

Не ризикуйте власним здоров’ям в період складної епідеміологічної ситуації! Отримуйте необхідну інформацію дистанційно, без відвідування територіальних управлінь ПФУ. Пропонуємо користуватися послугами, які надаються в електронному вигляді через Портал ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua).

Користувачу, що зареєструвався на Порталі ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП), надається можливість сформувати та подати заяву на перерахунок пенсії, а саме:

– заповнити заяву на перерахунок пенсії у зв’язку із звільненням;

– додати  скановану  копію  трудової  книжки  та  документів,  які  є обов’язковими для заяви, та додатково ті документи, які користувач вважає за необхідне;

– підписати заяву ЕЦП та надіслати її до органу ПФУ.

За результатами опрацювання заяви спеціалістами ПФУ користувач на вебпорталі отримує інформацію щодо стану обробки заяви та рішення щодо перерахунку пенсії.

У разі якщо пенсіонер немає можливості надати заяву про проведення перерахунку у зв’язку із звільненням з роботи – він може звернутися до органу ПФУ після закінчення карантину, перерахунок буде проведено з дня, наступного за днем звільнення.

background Layer 1