Пропустити навігацію

ДО УВАГИ КОРИСТУВАЧІВ ВЕБПОРТАЛУ! СЕРВІС «ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР»

На вебпорталі електронних послуг ПФУ з’явилася нова послуга, яка дозволяє підрахувати свій стаж та зробити  прогнозний  розрахунок  розміру пенсії – «Пенсійний калькулятор».

 Електронний сервіс «Пенсійний калькулятор» дозволяє розрахувати пенсію за віком (без урахування особливостей трудової діяльності) відповідно до статей 26, 27, 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 №1058-IV.

Доступ до зазначеного сервісу здійснюється з використанням електронного підпису (ЕЦП). Отримати ключ ЕЦП можна через будь-який акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) чи онлайн-банкінг (за умови надання послуги).

Після авторизації на порталі електронних послуг за допомогою ЕЦП автоматично завантажуються дані для обчислення страхового стажу і заробітної плати, які наявні в Реєстрі застрахованих осіб, починаючи з 1998 року.

Одночасно зауважуємо, що надається можливість ручного внесення даних про періоди роботи із трудової книжки та інших документів про стаж, щоразу вказуючи дату зарахування і дату звільнення, а також заробітної плати до 2004 року для подальшого їх використання при розрахунку орієнтованого розміру пенсії.

Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить загальний страховий (трудовий) стаж із точністю до одного дня на дату звернення.

Звертайте увагу на визначення дати звернення (за замовчанням дата заповнюється поточною датою) – саме на цю дату буде виконуватися перевірка права користувача на пенсію за віком та буде розраховуватися пенсія

За результатами розрахунку надається сума розрахованої пенсії і формується протокол, що містить інформацію про всі складові такого розрахунку: помісячний розрахунок заробітної плати і страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

Зокрема, розмір пенсії залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Pensijnyj kalkulyator - ДО УВАГИ КОРИСТУВАЧІВ ВЕБПОРТАЛУ! СЕРВІС «ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР»

background Layer 1