Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності органів Пенсійного фонду України Луганської області у I кварталі 2020 року, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки

Звіт

про виконання  заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків

в діяльності органів Пенсійного фонду України  Луганської області у I кварталі 2020 року,

визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки

 

№ з/п Найменування заходу, зазначеного у

Антикорупційній програмі

Строк виконання заходів Інформація про виконання
1 2 3 4
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Запровадження електронної системи керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування ІII квартал        Впроваджено в промислову експлуатацію прийом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування за допомогою електронної черги в УПФУ в м.Лисичанську, УПФУ в м.Сєвєродонецьку, Старобільському ОУ ПФУ, УПФУ в Станично-Луганському районі.
2. Запровадження  інструментів автоматизованого моніторингу і контролю функціональних процесів, пов’язаних з прийомом та обслуговуванням осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, аудіо- та відео фіксації процесів обслуговування 31.12.2019        Запроваджено підсистему відеофіксації прийому громадян в кожному структурному підрозділі органу Фонду Луганської області, де ведеться прийом громадян.
3. Забезпечення можливості звернення про призначення (перерахунок) пенсії за принципом «одне відвідування» шляхом подання заяви в електронній формі та сканованих копій усіх необхідних документів з використанням кваліфікованого електронного підпису через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та отримання пенсійного посвідчення в призначений час Потягом   3-х місяців після внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22-1 «Про затвердження порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»         Проведено розширення електронних сервісів Веб-порталу електронних послуг та підсистеми «Звернення» – реалізовано можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсії.

        Станом на 01.04.2020 послугою скористалось 237 громадян.

2 2. Створення електронних пенсійних справ шляхом переведення паперових пенсійних справ в електронний вигляд (згідно окремого графіку). 31.12.2020          Введено в експлуатацію робочі станції, протягом звітного періоду встановлено 5 оновлень програмного забезпечення.

На 01.04.2020 проведено процес оцифровування 13540 пенсійних  справ, із них у I кварталі – 9106 справ.

 

3 1. Проведення додаткових навчань, лекцій, семінарів, узагальнення типових порушень антикорупційного законодавства та доведення їх до кожної посадової особи з метою зменшення ризиків вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень постійно          Проведено 62 семінари, лекції та службові наради, надано роз’яснення, методичну та практичну допомогу 125 державним службовцям Фонду під час індивідуального спілкування з уповноваженими особами та в телефонному режимі.

         Оприлюднено  72 матеріали,  які стосуються показників роботи Фонду, підготовки до чергового етапу електронного декларування, новації щодо заповнення декларації за 2019 рік та роз’яснення окремих положень Закону України ’’Про запобігання  корупції’’.

          307 державних службовців успішно пройшли онлайн – курси на сайті громадського проекту «Prometheus» та отримали відповідні сертифікати.

2. Забезпечення ознайомлення кожного працівника, що має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з пам’яткою щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції» в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями; обмежень, заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави

 

протягом трьох днів з моменту отримання інформації про майбутнє звільнення         8 державних службовців Фонду, які звільнилися із займаних посад у 2020 році, письмово ознайомлені з вимогами Закону України «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю та заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави.

        При звільненні  державні службовці відповідно до Закону України «Про державну службу» подали акти передачі справ та майна, які долучені до особових справ вказаних державних службовців.  

4 Проведення аналізу повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених  порушень до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом        Станом на 01.04.2020 забезпечено стовідсоткове відшкодування незаконних витрат виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів.
5 1. Використання під час визначення характеристик предметів закупівлі примірних специфікацій у сфері публічних закупівель

 

 

 

 

постійно          При підготовці документів для проведення процедур закупівлі дотримуються вимоги до специфікації предметів закупівлі відповідно характеристик, наданих Пенсійним фондом України.

         

 

2. Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель для товарів, робіт, послуг, вартість яких є меншою за вартість, встановлену абзацами другим та третім частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), крім випадків, передбачених частиною  другою статті 35 Закону

 

 постійно        В електронній системі публічних закупівель створено майданчики Головного та підпорядкованих управлінь, де зареєстровано користувачів, для здійснення закупівель товарів, робіт, послуг в зазначеній системі.

        У I кварталі 2020 року:

– укладено 215 договорів на суму 5157,8 тис. грн.;

– проведено 15 надпорогових процедур закупівель на суму 4465,9 тис. грн. з використанням процедури відкритих торгів та переговорної процедури.

Економія за результатами надпоргових закупівель за I квартал 2020 року склала 5,3 тис. грн., у відсотках 0,1%.

         Із застосуванням електронної системи закупівель (допорогові закупівлі, вартість яких не перевищує розмір, встановлений  ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» 200 тис. грн. – для товарів і послуг, 1,5 млн грн.– для робіт) було проведено 10 процедур закупівель на суму  434,3 тис. грн.

Економія за результатами допорогових закупівель за I квартал 2020 року склала 66 тис. грн., у відсотках 13 %.

        В електронній системі закупівель було оприлюднено 87 звітів про укладені договори на суму 1790,3 тис. грн.

 

 

 

background Layer 1