Пропустити навігацію

Skype-консультація щодо звітності страхувальників Новопсковського району

skaja zvyazok Rybyantsivska s r 300x225 - Skype-консультація   щодо звітності страхувальників Новопсковського районуГоловний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 3  обласного Фонду Ірина  Дрючина провела Skype-консультацію  з відповідальними особами за формування та подання звіту страхувальниками щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  Риб’янцівської сільської ради  Новопсковського району.

Фахівець відповіла  на запитання щодо виправлення помилок у  Таблицях 5 та 6 додатку 4 «Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування».

Вона звернула увагу, що у разі виявлення страхувальником помилки в реквізитах  за формою Додатка 4 після закінчення граничного строку подання звітності, необхідно подававати скасовуючий та початковий документи. Зміни в сумах нарахованої заробітної плати або доходу за звітний місяць при формуванні та поданні скасовуючих документів не допускається. Крім того, звіт з незаповненими обов’язковими реквізитами не вважається звітом, а вважається таким, що не подався, відповідно п.8 роз.II Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 14.04.2015 № 435, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.05.2016 №682/28812 (далі Порядок №435). Тому страхувальнику слід повторно сформувати та подати до ДПІ звіт із заповненими обов’язковими реквізитами.

Учасники консультації дізнались і про можливість отримання роз`яснень, не виходячи з дому, за допомогою телефонів «гарячої лінії» та онлайнсервісів вебпорталу Пенсійного фонду України.

background Layer 1