Пропустити навігацію

Виконання плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік за І півріччя 2020 року

ЗВІТ

про виконання плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України

в Луганській області на 2020 рік

за I півріччя 2020 року

 

Кроки Відповідальні за виконання Строк Статус

(виконано / виконується  /

не виконано в строк)

Перенесені терміни

ПРІОРИТЕТ I

Якісний сервіс 

 
1. Впровадження системи обліку трудових відносин в електронній формі Нікітіна Т. А.,

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Яценко О. А.

 

постійно, після набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України «Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи-підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі»

 

Виконується

   Пенсійним фондом України в травні поточного року було проведено оновлення підсистеми «Звернення» для опрацювання звернень з типом «Скан-копія трудової книжки».  

   Станом на 1 липня надійшло 874 звернення з типом  «Скан-копія трудової книжки», з них – 705 унікальних. Відпрацьовано та актуалізовано інформацію щодо 542 працівників (82%), в роботі – 91 звернення, для виконання – 29. На доопрацювання заявникам повернуто 212 звернень (в зв’язку з їх невідповідністю вимогам постанови КМУ № 1084 та нормативним документам про ведення трудових книжок):  151 – відхилено та 61 – скасовано виконання.

   Повідомлення про виявлені випадки відсутності в трудовій книжці необхідних записів або неправильних чи неточних записів про періоди роботи, або інших розбіжностей (зокрема за періоди страхового стажу після 1 липня 2000 р. за даними реєстру застрахованих осіб) надсилається застрахованій особі через її електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

  

 
2.Здійснення підтвердження інформації, необхідної для призначення і виплати пенсії, за даними державних реєстрів, баз даних органів державної влади, без необхідності подання паперових документів Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Яценко О.А.,

Саєнко О.С.

 

після запровадження програмного забезпечення для обміну даними з державними реєстрами, базами даних органів державної влади

 

Термін виконання не настав

   Після запровадження програмного забезпечення

 

 
3. Впровадження програмного забезпечення та механізму автоматичного призначення пенсії за наявними в Реєстрі застрахованих осіб даними при досягненні особою пенсійного  віку (за подією набуття права)

 

Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С.,

Яценко О.А.

 

після набрання чинності постанови правління Пенсійного фонду України “Про затвердження змін до деяких поста-нов правління Пенсійного фонду України”

 

Виконується

   Відповідно Указу Президента України від 08.11.2019 №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» у сфері соціального захисту населення передбачено запровадження механізму автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком при досягненні пенсійного віку. Пенсійним фондом проведено оновлення програмного забезпечення, система працює в тестовому режимі.

   На 01.07.2020 34 громадянина, з правом виходу на пенсію в червні-серпні поточного року – виявили бажання та подали Анкети-заяви на автоматичне призначення. По 12 особам, які набувають право виходу на пенсію протягом червня та в І декаді липня, вже сформовано заяви на Автопризначення, з них: 9 особам – пенсію вже призначено, 1 звернення прийнято в опрацювання. Відповідно листів підпорядкованих управлінь 84 користувачам надано відповідні ролі для опрацювання звернень на Автоматичне призначення.

 

 
4. Оцифрування паперових пенсійних справ

 

Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Полупан Г.П.,

Саєнко О.С.

 

протягом року

 

Виконується

   За I півріччя відскановано 19074 пенсійних справ (I етап), що складає 88,1 % встановленого плану; проведено кадрування 18078 пенсійних справ (II етап), що складає 83,5 % встановленого плану; задокументовано 17724 пенсійних справ (III етап), що складає 81,9 % встановленого плану.

   Протягом звітного періоду своєчасно встановлено 8 оновлень програмного забезпечення на 26 робочих станціях.

 

 
5. Проведення оцінки впровадження стандартів обслуговування громадян в Головному управлінні та рівня задоволенності громадян якістю наданих послуг

 

Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Неділько К.М.,

Матюніна Т.Г.,

Сіроштан Н.Є.,

Тріфонова Н.С.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року, контроль щокварталу Виконується

   З метою оцінки якості обслуговування громадян в підпорядкованих управліннях проводились опитування одержувачів послуг, з яких 90,4 % задоволені якістю обслуговування, 9,1 % – частково задоволені, 0,5 % не задоволених. За результатами опитування 455 осіб в головному управлінні  98 % задоволені якістю обслуговування, 2 %  – частково задоволені. 

   Укомплектованість підрозділів обслуговування громадян складає 93,3 %. На базі навчально-методичного центру Пенсійного фонду України за звітний період пройшли навчання 2 представника відділів обслуговування громадян, 1 керівник головного управління. 17.01.2020 проведено навчання з 33 фахівцями Фонду області. 

   Тренерами Управління пенсійного забезпечення проведені навчання спеціалістів підпорядкованих управлінь по 3 напрямкам за темами: “Право на призначення пенсії за віком зі зниженням пенсійного віку відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”; “Право на призначення дострокової пенсії за віком відповідно до Закону України “Про  загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”; “Виплата пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.      

   Проведено аналіз щодо впровадження стандартів обслуговування громадян та планування проведення ремонтних робіт в Головному управлінні та в підпорядкованих управліннях Пенсійного фонду України в Луганської області на 2020 рік.

   Проведено 2 аудиторських дослідження в підпорядкованих  Управліннях в містах Лисичанську та Сєвєродонецьку, під час яких проведено оцінку впровадження стандартів обслуговування громадян та рівня задоволеності громадян якістю наданих послуг.

   Здійснено аналіз виконання заходів, зазначених у Антикорупційній програмі Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки, щодо обслуговування осіб, які звертаються до управлінні Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку. З метою визначення якості обслуговування громадян в Управлінні, рівня задоволеності громадян  якістю наданих послуг,  в  ході тематичної перевірки проведено анонімне анкетування відвідувачів. За його результатами 91 % опитаних задоволені якістю отриманих в управлінні послуг. Жоден респондент не зазначив випадків надання неправомірної вигоди працівникам управління.

 

 

 
6. Залучення громадян до системи інформування засобами електронної пошти, смс-повідомлень, “Електронного кабінету громадянина”

 

Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С., Яценко О.А.

 

листопад

 

Виконується

   За I півріччя 2020 року органами Фонду в Луганській області отримано згоду на інформування від 5,2 тис. осіб.

Забезпечено призначення 75 пенсій та проведено 61 перерахунків за заявами, наданими за принципом в “один дотик”.

 
7. Забезпечення відповідності приміщень стандартам обслуговування громадян та архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Баранов П.В.,

Нікітіна Т.А.,

Сіроштан Н.Є,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується

   На 1 півріччя не були передбачені  кошти для приведення у відповідність приміщень стандартам обслуговування громадян та архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, згідно до затвердженого кошторису ці роботи заплановано на наступні періоди.

   Проведено аналіз на предмет обладнання входу будівель пандусом відповідно до вимог ДБН «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення» територіальних органів Пенсійного фонду України в Луганській області, де здійснюється прийом громадян, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та заплановано встановлення пандусу відповідно до вимог ДБН в Троїцькому відділі обслуговування громадян Білокуракинського об’єднаного управління.

 

 
8. Забезпечення підготовки адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років Баранов П.В.,

Сіроштан Н.Є,

Мірошниченко С.В.,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

до 15 жовтня Виконується

   Визначено потреби в коштах, необхідних для підготовки адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Розроблено та доведено до відома підпорядкованим управлінням лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування за видатками фінансування адміністративних витрат, пов’язаних з виконанням функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України на 2020 рік. Здійснюється фінансування в межах асигнувань, затверджених кошторисом.

   Проведено обстеження будівель, автономних котелень, систем централізованого опалення, водопостачання, водовідведення тощо. За результатами  розроблено графіки підготовки приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

   Проведені  ремонтні роботи  системи централізованого опалення  в приміщенні Головного управління.

   Безпосередня підготовка адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років розпочнеться  з липня 2020 року.

 

 ПРІОРИТЕТ II

Ефективне адміністрування 

1.Забезпечення призначення пенсій та проведення їх перерахунків у зв’язку із змінами в законодавстві та за заявами у строки, визначені законодавством

 

Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Водолазскін Р.В.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

постійно Виконується

   Станом на 01.01.2020 проведено масовий перерахунок 65-річним у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати до 4723 грн. Перераховано 49369 особових рахунків в автоматичному режимі та 94 особових рахунки в індивідуальному порядку. Проведено 101 індивідуальний перерахунок пенсій за вислугу років працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації з 01.03.2020. В автоматичному режимі перераховано пенсії особам з додаванням стажу та стажу і заробітної плати,  по 9417  особовим рахункам пенсію підвищено. Відповідно до постанови КМУ № 251 проведено 316333 перерахунки пенсій з 01.05.2020  із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в Україні; проведено 39995 перерахунків особам, яким виповнилось 80 років і більше.  

   За I півріччя 2020 року органами Фонду в Луганській області призначено пенсії 3531 особі. При цьому 75 особам призначено пенсії за заявами, наданими за принципом “в один дотик”. Підпорядкованими управліннями проведено 9659 перерахунків пенсій за особисто наданими заявами, з них 61 перерахунок за заявами, наданими за принципом “в один дотик”. 

   Протягом звітного періоду провадилась робота по забезпеченню дотримання вимог законодавства щодо призначення підпорядкованими управліннями пенсій в 10-денний термін (призначення – 5,7 днів, перерахунки – 5,1 день).

   Станом на 01.07.2020 проведено 6 засідань Комісії, на якої по 119 заявам прийняті рішення по підтвердженню періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, по 1 заяві відмовлено.

Станом на 01.07.2020 проведено тематичну перевірку в Новоайдарському відділі Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області з питань виплати недоотриманої пенсії та з питань оцінки повноти прийнятих документів для призначення пенсії; тематичні перевірки в Сватівському відділі Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області та Старобільському відділі Старобільського об’єднаного управління з питань правильності застосування норм пенсійного законодавства при призначенні пільгових пенсій та виплати недоотриманих  пенсій.

  Своєчасно проведено нарахування пенсійних виплат за 577 сформованими паспортами за всіма типами відомостей, як місцевих пенсіонерів, так і з числа внутрішньо переміщених осіб, в розрізі способів виплати. Забезпечено своєчасне проведення автоматичних перерахунків пенсійних виплат.   

   Станом на 01.06.2020 проведено 5 масових перерахунків 65-річним у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати та 5 перерахунки в зв’язку зі зміною середньої заробітної плати по народному господарству. Перераховано в автоматичному режимі 2 575 особових рахунків. Проведено в автоматичному режимі масові перерахунки: по стажу та заробітній платі по 20 118 особовим рахункам, 80-річним відповідно до постанови КМУ № 251 по 1210 особовим рахункам; індексацію заробітку по 316 522 особовим рахункам. Крім того, проведено масову операцію по нарахуванню 1000 грн. згідно з постановою КМУ № 251 по 267 278 особовим рахункам.

   Забезпечено своєчасне проведення процесів нарахування пенсійних виплат: проведено 54 процеси переднарахування. Забезпечено формування 577 паспортів та проведення нарахування за всіма типами відомостей: місцевим мешканцям, внутрішньо переміщеним особам, за рішеннями суду в місячному розмірі та з урахуванням рішень про негайне виконання.

 
2. Перегляд актів Головного управління з метою уніфікації процесів, спрямованих на забезпечення виконання основних завдань, забезпечення їх відповідності чинному законодавству

 

Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А,

Тріфонова Н.С.,

керівники самостійних структурних підрозділів

за окремим графіком Виконується

   Проведено експертизу організаційно-розпорядчих документів, що видаються в Головному управлінні, а саме 590 наказів управління з основної діяльності та 375 наказів з адміністративно – господарських та кадрових питань,  розглянуто правила внутрішнього службового розпорядку ГУПФУ в Луганській області в новій редакції.

   Проводиться юридична експертиза проектів розпорядчих актів та інших документів, підготовлених структурними підрозділами головного управління, здійснюється контроль за дотриманням правил нормо-проектувальної техніки..

   Необхідності внесення змін до актів Головного управління стосовно проведення аудиторських досліджень та інших контрольно-перевірочних заходів з метою визначення їх актуальності та виключення норм, що суперечать нормативно-правовим актам, не було.

 
3.Наповнення першої черги підсистеми ІКІС «Правова робота» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України (далі – ІКІС) інформацією

 

Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А.,

Саєнко О С.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується

   Роботу в підсистемі ІКІС «Правова робота» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України розпочато на підставі листа ПФУ від 16.03.2020 №2800-0601-9/8279. Станом на 01.07.2020 розділ “Судові справи” наповнено на 100%, “Виконавчі документи” на 41%.

   Відповідно листа ПФУ від 16.03.2020 №2800-0601-9/8270 про впровадження в промислову експлуатацію підсистеми та згідно службової начальника юридичного Управління надано ролі для роботи в системі 25 керівникам та спеціалістам головного управління та підпорядкованих управлінь.

 
4. Наповнення підсистеми “Реєстр судових рішень” ІКІС (друга черга)

інформацією про рішення суду, що  підлягають виконанню та набрали законної сили

 

 Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.,

Саєнко О.С.,

Селівьорстова Ю.А.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

 протягом року

 

Виконується

   Забезпечено наповнення підсистеми “Реєстр судових рішень” відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 649.

   Постійно здійснюється контроль за оновленням інформації другої черги підсистемі “Реєстр судових рішень”. Підпорядкованими управліннями проводиться робота по створенню карток з інформацією про рішення суду, що підлягають виконанню та набрали законної сили. Станом на 01.07.2020 внесено інформацію по 2250 судовим рішенням, що підлягають виконанню.

   Програмне забезпечення щодо ведення реєстру судових рішень, які стосуються саме стягнення судового збору, моральної (майнової) шкоди/збитків, від апарату Пенсійного фонду не надходило. На сьогодні облік інформації проводиться без використання оновлених технологій  (із застосування Word, Excel та паперових носіїв).

 

 
5. Здійснення контролю за додержанням вимог законодавства про доступ до інформаційних ресурсів ІТС

 

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Кардашов В.В.

 

протягом року

 

Виконується

   Проведено контрольні заходи в Білокуракинському ОУ ПФУ (Білокуракинський відділ).

Проведено 4 селекторні наради з питань ведення реєстру, захисту інформації та роботи підсистем ПФУ. Крім того, заступник начальника управління – начальник відділу прийняв участь в 2 тренінгах, які проводились керівниками та спеціалістами ПФУ з питань захисту інформації та адміністрування інформаційних систем; проведено 2 тренінги зі спеціалістами відділу адміністрування інформаційних систем та захисту інформації.

 
6. Здійснення контролю за додержанням вимог положення про Реєстр застрахованих осіб при об’єднанні карток застрахованих осіб

 

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Кардашов В.В.

Назаренко Є.А.

протягом року

 

Виконується

   Проведено контрольні заходи в Білокуракинському ОУ ПФУ (Сватівський відділ)

Проведено 5 селекторних нарад з питань ведення реєстру, захисту інформації та роботи підсистем ПФУ.

 

 
7. Підвищення рівня професійної компетентності державних службовців Головного управління відповідно до визначених потреб за професійними програмами підвищення кваліфікації, програмами тематичних постійно діючих семінарів, тематичних короткострокових семінарів, тренінгів

та навчань працівників внутрішніми тренерами

 

Омельченко Н.О.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

Начальники підпорядкованих управлінь

Протягом року Виконується

   Станом на 01.07.2020 за різними програмами підвищення кваліфікації пройшли навчання 725 державних службовців (99,7 %), з них 6 державних службовців закінчили навчальні заклади за програмою підготовки магістрів за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, 563 (77,65 %) – пройшли підвищення кваліфікації за загальними короткостроковими програмами.

   Також за програмами самоосвіти пройшли навчання 664 державних службовця категорій “Б” та “В”, з яких 5 – на базі Навчально–методичного центру Державного підприємства “Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України”, інші – зареєструвавшись на сайті громадського проєкту “Prometheus”, освітнього хабу міста Києва, Національної онлайн-платформи з цифрової грамотності “Дія. Цифрова освіта”, де отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

   Також 443 державними службовцями Головного та підпорядкованих управлінь прийнято участь у внутрішніх навчаннях, проведених дистанційно працівниками Головного управління.

  

 
8. Забезпечення висвітлення питань діяльності Головного управління в засобах масової інформації, на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду України, соціальних мережах Приймак Е.Д.,

Матюніна Т.Г.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується

   За I півріччя 2020 року діяльність органів Пенсійного фонду області  висвітлювалась у засобах масової інформації, надавались роз’яснення змін у пенсійному законодавстві при проведенні заходів масової комунікації з населенням області.

За звітний період п.р. в друкованих засобах масової інформації розміщено 80 статей та роз’яснень, на вебресурсах опубліковано 2586  інформаційних матеріалів з актуальних питань пенсійного забезпечення, діяльності органів Фонду області, у 786 трансляціях передач на радіо та телебаченні обговорювались пенсійні питання, забезпечено 3154 виходи в ефір відеороликів з актуальної тематики.

Інформація з нагальних питань пенсійного законодавства розміщується на інформаційних стендах в управліннях Фонду, в залах очікування громадян транслюються відеоролики з пенсійних питань.

 
9. Забезпечення участі регіональних ЗМІ в престурах Пенсійного фонду України щодо запровадження нових сервісів вебпорталу електронних послуг

Пенсійного фонду України

Приймак Е. Д.,

Матюніна Т.Г.,

начальники підпорядкованих управлінь

червень Не виконано

   Проведення  престурів Пенсійного фонду України з метою підвищення поінформованості громадян щодо запровадження нових сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України регулюється Пенсійним фондом України. Престур, який був запланований на червень 2020 року, не відбувся.

 

До відміни карантинних обмежень.
10. Забезпечення дотримання встановленого порядку надання публічної інформації (опрацювання, систематизація, аналіз та контроль щодо задоволення запитів Баранов П.В.,

Приймак Е.Д.,

Матюніна Т.Г.,

Сіроштан Н.Є.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року

 

Виконується

   Надання публічної інформації, відповідей на запити на публічну інформацію здійснюється відповідно до вимог діючого законодавства. За  січень – червень 2020 року до органів Фонду області надійшло 13 запитів, з яких на всі надано відповіді без порушення термінів.

 

 

 ПРІОРИТЕТ ІІI

Прозоре та відповідальне здійснення виплат 

1. Забезпечення своєчасного фінансування пенсійних виплат (з урахуванням проведених перерахунків, індексації)

 

Нікітіна Т.А.,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

щомісячно з  1 по 25 число

 

Виконується

   Фінансування пенсійних виплат здійснюється щоденно протягом виплатного періоду згідно з планом-графіком фінансування своєчасно та в повному обсязі. Станом на 01.07.2020 сформовано та надано до банку 6894 платіжних доручення.

 
2. Забезпечення своєчасної виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області Юртіна Л. П., Тарасова К.С.,

Яценко О. А.

 

протягом року Виконується

   Станом на 01.07.2020 профінансовано пенсії 58 отримувачам після актуалізації персональних даних пенсіонерів. Надіслано до Пенсійного фонду України 8 виплатних відомості з відмітками про виплату пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області. Сформовано та надано до Пенсійного фонду України 6 звітів про виплату пенсії пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в Луганській області.

 

 
3. Підготовка бюджету Головного управління, кошторисів та планів доходів і видатків територіальних управлінь Баранов  П.В., Юртіна Л. П.,

начальники підпорядкованих управлінь

в місячний термін після затвердження Кабінетом Міністрів України бюджету Пенсійного фонду України Виконано

   Розроблено та доведено до виконання підпорядкованим управлінням граничні показники бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік, ліміти асигнувань, інструктивний лист, форми бюджетної документації. Проведено колегію при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де прийнято рішення та складено наказ про затвердження проєкту бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік та проєктів планів доходів і видатків управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, об’єднаних управлінь на 2020 рік (наказ № 174 від 24.02.2020).

 
4. Виконання планових показників з надходження  до бюджету Пенсійного фонду України коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України Баранов П. В., Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року

 

Виконується

   За 1 півріччя забезпечено виконання планових показників загальних надходжень коштів по Луганській області на 143 %, при плані 38 049,8 тис. грн надійшло 54 419,9 тис. грн..

   Частина єдиного соціального внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування збільшилась на 139 318,3 тис. грн. (10,8 %), план виконано на 94,5 %, надійшло  1 428 387,0 тис. грн., при плані 1 510 783,9 тис. грн.

   Станом на 01.07.2020 забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету України  збору з окремих видів господарських операцій в сумі 7 994,2 тис. грн., що становить 95,7 % від запланованих показників.

 
5. Забезпечення стягнення переплат пенсій, витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, іншої заборгованості, що підлягає стягненню

 

Баранов П.В.,

Нікітіна Т.А.,

Юртіна Л.П.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року Виконується

    З початку року погашено 145 059,0 тис. грн. боргу по Луганській області, по внесках до Пенсійного фонду України – 34 958,9 тис. грн. та по єдиному соціальному внеску – 110 100,1 тис. гривень.

   Узгоджено графіки погашення заборгованості на 2020 рік по 18 боржниках на загальну суму 25 350,7 тис. грн., станом на 01 липня 2020 року 6 підприємств виконують погашення завдання повністю та 10 частково, всього надійшло 16 796,5 тис. гривень.

   За 6 місяців 2020 року вже проведено 48 комісії в області по погашенню заборгованості, заслухано 155 боржників.

   З початку року виявлено 338 випадків переплат пенсій на суму 2050,47 тис. грн., з якої протягом звітного періоду забезпечено стягнення 933,00 тис. грн. зайво виплачених коштів, що складає 45,5%.

 
6. Моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О.В.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу Виконується

   Структурними підрозділами Управління інформаційних систем та електронних реєстрів підготовлено та направлено листів до ОПФУ інших регіонів, районів щодо приведення у відповідність даних про ЗО у РЗО – 346; підготовлено листів страхувальникам щодо приведення у відповідність даних про ЗО у РЗО – 1606; підготовлено повідомлень щодо виправлення помилок у звітах (після закінчення звітного періоду) – 101.

   За січень – червень 2020 року органами Фонду до ГУ ДПС у Луганській області направлено 6 інформації по 550 страхувальниках щодо виявлення фактів порушення норм чинного законодавства з оплати праці та сплати єдиного  внеску.

   До ГУ Держпраці у Луганській області направлено 6 інформацій по 973 страхувальниках щодо виявлення ознак прихованої зайнятості, а також фактів порушення норм трудового законодавства.

   З початку 2020 року до ГУ Держпраці у Луганській області направлено 5 інформацій по 48 ризикових суб’єктах господарювання (у т.ч. зі сфери будівництва – 3, зі сфери пасажирських перевезень – 27, виконання робіт підвищеної небезпеки – 3, сільського господарства – 15).

 
7. Здійснення автоматизованої перевірки даних, які використовуються при призначенні пенсій, з даними, що обробляються  в Реєстрі застраховиних осіб Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С., Яценко О.А.,

начальники підпорядкованих управлінь

вересень

 

Термін виконання не настав

Після прийняття відповідних нормативних актів та впровадження програмного забезпечення.

 
8. Здійснення моніторингу та узагальнення результатів судової практики  у справах за участю органів Пенсійного фонду України Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.

 

протягом року Виконується

   Моніторинг практики застосування законодавства здійснювався шляхом аналізу звітних даних, що надавались підпорядкованими управліннями, а також за матеріалами судових слухань, що відбувались за участі представників управлінь.

   З цього питання в звітному періоді підготовлено у форматі Excel таблиці огляду практики законодавства з пенсійних питань та загального огляду претензійної роботи в управліннях.

   Підготовлено 12 оглядів за результатами узагальнення судової практики за участю органів Пенсійного фонду Луганської області для врахування в роботі юридичних підрозділів у 2020 році.

 
9. Забезпечення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та в установах, у яких особи перебувають на повному державному утриманні Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М.

 

за окремими графіками

 

Виконується

   Протягом 1 півріччя п. р. проведено 16 перевірок цільового використання коштів Пенсійного фонду України, з них:

– 3 перевірки Луганської дирекції АТ «Укрпошта» (перевірено 141 відділення поштового зв’язку), з них 2 перевірки, які передбачені графіками на І та ІІ квартали 2020 року, проведені своєчасно та з дотриманням строків; 1 позапланова перевірка на виконання Наказу Головного управління. За результатами перевірок порушень не встановлено;

– 10 перевірок банківських установ Луганської області. За результатами перевірок порушень не встановлено;

– 3 перевірки установ, у яких особи перебувають на повному державному утриманні, за результатами встановлені порушення по 25 особах, в частині несвоєчасного повідомлення управління Фонду про відрахування та зарахування підопічних до будинків-інтернатів.

 

 
10. Проведення перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування відповідно до річного плану перевірок суб’єктів господарювання Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М.

відповідно до строків річного плану перевірок суб’єктів господарювання Не виконано

У зв’язку з дією ст.3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 №1669-ІІІ та листа Пенсійного фонду України від 24.01.2019 №2493/07-30 щодо продовження дії мораторію на проведення планових перевірок, перевірки 40 суб’єктів господарювання проводитися не будуть. Дані по зазначених перевірках, а саме підстави не проведення перевірок внесені до пілотного модулю інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

 

 
11. Складання річного плану перевірок суб’єктів господарювання на наступний плановий період Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М

до 15 жовтня Термін виконання не настав

   Складання річного плану перевірок суб’єктів господарювання на 2021 рік буде здійснено з 01.09.2020 по 15.10.2020, що передбачено ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V.

 

 
12. Здійснення внутрішнього аудиту відповідно до зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік та проведення інших контрольних заходів за напрямками діяльності Неділько К.М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

згідно з окремими планами Виконується

   В І півріччі 2020 проведено 2 аудиторських дослідження в підпорядкованих Управліннях в містах Лисичанську та Сєвєродонецьку відповідно до Зведеного операційного плану (зі змінами) проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік, за результатами яких надано: 13 рекомендацій щодо удосконалення роботи управління в м. Лисичанську, з яких 3 виконані частково, 10 – повністю; 16 рекомендацій – в м. Сєвєродонецьку, термін виконання яких ще не настав. Організовано проведення 25 контрольних заходів за напрямками діяльності, з них Управлінням внутрішнього аудиту проведено 4 контрольні заходи.

 

 
13. Забезпечення моніторингу результатів внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів, здійснених в органах Пенсійного фонду Луганської області та стану впровадження рекомендацій

 

Неділько К.М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

Щокварталу до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом

 

Виконується

   Проаналізовано та взято до уваги накази Пенсійного фонду України про результати внутрішніх аудитів у головних управліннях.

   Проведено моніторинг результатів діяльності Управління внутрішнього аудиту, сформовано аналітичні та звітні матеріали; проведено оцінку якості внутрішнього аудиту за 2019 рік та складено Програму забезпечення та підвищення якості внутрішнього аудиту на 2020 рік (відповідно до Стандартів внутрішнього аудиту); здійснено 4 моніторинги результатів внутрішніх аудитів відповідно до наказів про результати внутрішніх аудитів; сформовано базу даних об’єктів внутрішнього аудиту, оновлено інформацію в базі даних за результатами аудитів 2019 року та І кварталу 2020; розроблено 29 аудиторських рекомендацій за результатами аудитів, проведених у І півріччі 2020 року.

    У зв’язку з проведенням карантинних заходів, пов’язаних з  COVID – 19, внесено зміни до операційного плану проведення внутрішніх аудитів Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік, які прийняті та внесені до Зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік.

За результатами проведених 4 інших контрольних заходів складено доповідну записку керівництву.    

 

 
14. Реалізація завдань та заходів, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на

2019 – 2020 роки

Тріфонова Н.С.,

керівники самостійних стпідрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року,

контроль щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом

 

Виконується

    Суб’єктами декларування Пенсійного фонду області подано 874 електронних декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які передбачено статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції», із них в Головному управлінні 304 особи. Забезпечено  перевірку своєчасності подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

     За результатами перевірки встановлено 1 факт неподання електронної декларації після звільнення особи, що припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування у 2019 році. Про зазначений факт повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції у встановленому законодавством порядку.

   Працівники, які призначаються та/або звільняються в управліннях, попереджаються щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства.

    Проведено 86 семінарів, лекції, тренінгів та службових нарад зі спеціалістами Фонду щодо роз’яснення норм антикорупційного законодавства, із них в Головному управлінні 7 семінарів, 3 наради, 1 тренінг.

   Сектором з питань запобігання та виявлення корупції надано роз’яснення, методичну та практичну допомогу 78 суб’єктах декларування під час індивідуального спілкування та в телефонному режимі.

     Здійснюється щоквартальний моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Фонду з  метою  контролю  за  своєчасним  вжиттям  заходів, спрямованих   на   запобігання та врегулювання  конфлікту інтересів.

    Надійшло 10 повідомлень від працівників Фонду з метою недопущення конфлікту інтересів.

    Протягом звітного періоду повідомлень щодо причетності працівників  Головного та підпорядкованих управлінь до вчинення корупційних або пов’язаних  з корупцією правопорушень на адресу Головного управління не надходило.

   За 1 півріччя 2020 року 11 державних службовців Головного управління, які звільнилися із займаних посад, письмово ознайомлені з пам’яткою щодо дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в частині подання декларацій, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, та відповідно до Закону України «Про державну службу» подали акти передачі справ та майна, які долучені до особових справ вказаних державних службовців.

Відповідно до наказу Головного управління від 31.05.2019 № 246 в звітному періоді до Сектору з питань запобігання та виявлення корупції подано:

 – перелік осіб, які працювали в Головному управлінні станом на 31 грудня минулого року (в тому числі осіб, які перебували у соціальних відпустках);

– перелік осіб, які звільнились із займаних посад в Головному управлінні у минулому році із зазначенням підстав звільнення;

– повідомлено, що протягом минулого року у складі конкурсної комісії Головного управління, перебували тільки працівники Головного управління;

– 1 інформацію про переможців конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби та про надсилання письмового повідомлення про результати конкурсу переможцям;

– 13 інформацій про осіб, які претендують на зайняття вакантних посад в Головному управлінні, або переведені на інші посади, та осіб, які звільняються із займаної посади, з копіями наказів про звільнення.

     У навчаннях на семінарах, лекціях та нарадах в органах Фонду прийняли участь 816 державних службовці, із них в Головному управлінні 279 осіб. На сайті громадського проекту «Prometheus» пройшли навчання з аитань антикорупційного законодавства та отримали відповідні сертифікати 380 державних службовців Фонду, із них в Головному управлінні  – 258 осіб. 

 

 

background Layer 1