Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності органів Пенсійного фонду України в Луганській області у I півріччі 2020 року, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки

Звіт

про виконання  заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків

 в діяльності органів Пенсійного фонду України в Луганській області у I півріччі 2020 року

визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки

 

№ з/п Найменування заходу, зазначеного у

Антикорупційній програмі

Строк виконання заходів  

Інформація про виконання

1 2 3 4
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Запровадження електронної системи керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування ІII квартал Впроваджено в промислову експлуатацію електронну систему керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування в УПФУ в м.Лисичанську, УПФУ в м.Сєвєродонецьку, УПФУ в Станично-Луганському районі та Старобільському ОУ ПФУ Луганської області.

 

3. Забезпечення можливості звернення про призначення (перерахунок) пенсії за принципом «одне відвідування» шляхом подання заяви в електронній формі та сканованих копій усіх необхідних документів з використанням кваліфікованого електронного підпису через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та отримання пенсійного посвідчення в призначений час Потягом   3-х місяців після внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22-1 «Про затвердження порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» Реалізовано можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсії.

З січня по червень поточного року послугою скористалось 243 громадянина, з початку запровадження – 359 осіб.

4. Проведення оцінки якості роботи підпорядкованих управлінь щодо обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України в Луганській області 31.12.2020 Проведено внутрішній аудит в УПФУ в   м. Лисичанську та  УПФУ в м. Сєвєродонецьку» до якого включено питання оцінки якості роботи управлінь щодо обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду.

Зібрані аудиторські докази підтвердили, що в обох Управліннях проводиться відповідна робота, спрямована на покращення умов обслуговування громадян, підвищення якості надання послуг, розвиток дистанційних форм обслуговування. Забезпечено впровадження стандартів обслуговування громадян.

 

2 Створення електронних пенсійних справ шляхом переведення паперових пенсійних справ в електронний вигляд (згідно окремого графіку). 31.12.2020 Введено в експлуатацію робочі станції, встановлено  7 оновлень програмного забезпечення.

На 01.07.2020 відділом  ретроконверсії проведено процес оцифровування 22158 пенсійних  справ, із них у I півріччі – 17724 справ.

 

3 1. Проведення додаткових навчань, лекцій, семінарів, узагальнення типових порушень антикорупційного законодавства та доведення їх до кожної посадової особи з метою зменшення ризиків вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень постійно Проведено 85 семінарів, лекції та службових нарад зі спеціалістами Фонду області щодо роз’яснення норм антикорупційного законодавства.

Всього внутрішні навчання з антикорупційного спрямування пройшло  946 осіб.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції проведено дистанційний тренінг з уповноваженими особами з питань запобігання та виявлення корупції в підпорядкованих управліннях на тему: «Організація роботи з повідомленнями, які отримані від викривачів».

 

2. Забезпечення ознайомлення кожного працівника, що має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з пам’яткою щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції» в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями; обмежень, заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави.

 

протягом трьох днів з моменту отримання інформації про майбутнє звільнення Забезпечено  ознайомлення працівників, які мали намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з вимогами Закону України «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю та заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави.

При звільненні  державні службовці відповідно до Закону України «Про державну службу» подали акти передачі справ та майна, які долучені до особових справ вказаних державних службовців.

5 Проведення аналізу повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених  порушень до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом Станом на 01.07.2020 забезпечено стовідсоткове відшкодування незаконних витрат  виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів.
8 1. Використання під час визначення характеристик предметів закупівлі примірних специфікацій у сфері публічних закупівель постійно При визначенні характеристик предметів закупівлі, використовуються примірні специфікації у сфері публічних закупівель.
2. Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель для товарів, робіт, послуг, вартість яких є меншою за вартість, встановлену абзацами другим та третім частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), крім випадків, передбачених частиною  другою статті 35 Закону

 

постійно За I півріччя 2020 року Головним та територіальними управліннями Луганської області було укладено 411 договорів на суму 10 589 111,36 грн.

З використанням конкурентних процедур закупівель було проведено 7 закупівель на суму     3 165 280,00 грн.

З використанням переговорної процедури було проведено 12 закупівель на суму 3 886 891,36 грн.

Економія за результатами проведення Головним та територіальними управліннями Луганської області конкурентних процедур закупівель склала          529 760,93 грн., у відсотках 16,74%.

Із застосуванням електронної системи закупівель (закупівлі вартістю для товарів і послуг від 50 тис грн. до 200 тис. грн., для робіт від 50 тис. грн. до 1,5 млн. грн.) було проведено:

-10 допорогових закупівель (регулюються нормами наказу ДП «Прозорро» від 19.03.2019     № 10 (зі змінами) на суму 533 352,92 грн.;

– економія за результатами допорогових закупівель склала 61 357,08 грн.,  у відсотках  10,32 %;

–  6 спрощених закупівель (регулюються Законом України «Про публічні закупівлі» в новій редакції з 19.04.2020) на суму 87 523,94 грн.;

–  економія за результатами спрощених закупівель склала 15 876,06 грн. у відсотках 15,35 %.

background Layer 1