Пропустити навігацію

Про стан виконання плану проведення внутрішніх аудитів Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області за 1 півріччя 2020 року

Впродовж звітного періоду  Головним Управлінням відповідно до  Зведеного операційного плану проведено 2 внутрішніх аудити в управліннях  Пенсійного фонду України в м. Лисичанську, м. Сєвєродонецьку з питань використання коштів на утримання органів Пенсійного фонду, зокрема  на проведення ремонтів та  витрачання коштів на оплату праці; правильності та своєчасності призначення пенсій та проведення їх перерахунків; обліку переплат пенсій, повноти охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів, списання переплат пенсій; призначення (поновлення) та виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам; якості організації прийому та обслуговування громадян.

Під час проведених аудитів встановлено: 34 типових нефінансових порушень,   в т.ч  23  – стосовно   призначення та виплати пенсій, 7 – стосовно повноти та якості виконання операційних процесів під час прийому документів та реєстрації звернень громадян, опрацювання звернень на виготовлення паперових пенсійних посвідчень; 4 – щодо роботи кадрової служби та ведення бухгалтерського обліку.

Проведеними аудиторськими дослідженнями виявлено 11 фінансових порушень на загальну суму 3216,53. Із загальної кількості порушень 9 на суму 3079,07 грн – порушення, що не призвели до втрат; проведено витрати з порушенням законодавства  – 2  на суму 27,08 грн.

В рамках оперативного контролю здійснюється моніторинг результатів аудиторських досліджень, проведених управлінням внутрішнього аудиту та іншими структурними підрозділами головного управління. Станом на 01.07.2020 усунено 6 фінансових порушень, виявлених у 2020 році та 1 порушення, що залишилось не усунутим на початок року на загальну суму 2579,75.

Щокварталу оновлюється База даних щодо простору внутрішнього аудиту, відповідна інформація направлена до Пенсійного фонду України.

Протягом звітного періоду Управлінням внутрішнього аудиту проведено 4 пов’язаних із внутрішнім аудитом перевірки (інші  контрольні заходи)  дотримання законодавства при виплаті недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера, вимог антикорупційного законодавства працівниками сервісних центрів в Білокуракинському  та Рубіжанському об’єднаних  управліннях ПФУ  а також в управліннях ПФУ  в містах Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Крім того, організовано проведення 21 контрольного заходу іншими структурними підрозділами Головного управління.

background Layer 1