Пропустити навігацію

Дистанційно роз’яснюємо про важливість легальної зайнятості

Наприкінці минулого тижня начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 Олена Зосіменко за допомогою програми «Zoom» провела інформаційний дистанційний вебінар для непрацюючого населення Новоайдарського району, в якому взяли участь 10 осіб. Захід організовано для підвищення обізнаності громадян щодо переваг легальної зайнятості та застереження від порушення законодавства при працевлаштуванні.

Присутні дізнались, що відповідно до нині діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від набутого страхового стажу та заробітку, з якого сплачені внески. У страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені страхові внески – офіційна заробітна плата. Тому згода працівника отримувати зарплату «у конвертах» позбавляє його соціального захисту у майбутньому.

Фахівець повідомила всім слухачам про можливість звертатися на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду та відстежувати в персональній картці розмір заробітної плати і відрахувань єдиного соціального внеску, які декларує роботодавець. Зазначений самоконтроль виключить можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності облікових даних.

2020 09 18  1024x774 - Дистанційно роз’яснюємо про важливість легальної зайнятості

 

background Layer 1