Пропустити навігацію

Сєвєродонецькі пенсійники роз’яснюють актуальні зміни у законодавстві

Фахівці управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку провели зустрічі в трудових колективах Сєвєродонецького міського військомату та Сиротинської селищної ради. Учасникам заходів розповіли про запровадження електронного обліку трудової діяльності та автоматичного призначення пенсії.

Пенсійники зазначили, що всі дані з паперових трудових книжок будуть внесені до Реєстру застрахованих осіб. У зв’язку з цим, застрахованим особам та роботодавцям необхідно надавати інформацію про трудову діяльність у вигляді сканованих копій документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Інформація, яка міститься у Реєстрі застрахованих осіб про трудову діяльність, дозволяє людині за бажанням при досягненні пенсійного віку призначити пенсію без особистого відвідування органів Пенсійного фонду. До того ж, у разі втрати паперової трудової книжки відновити дані про трудову діяльність буде дуже легко, адже електронна трудова книжка є аналогом традиційного паперового документу.

Крім того, фахівці провели флешмоб під гаслом «Молодь за легальний заробіток». Вони пояснили перехожим, що неоформлені трудові відносини (заробітна плата чи дохід) позбавляють достойного пенсійного забезпечення.

Що треба робити:

– обирати робоче місце з офіційним оформленням;

– контролювати розмір своєї заробітної плати у звітності роботодавця;

– контролювати сплату роботодавцем страхових внесків;

– своєчасно вживати заходи щодо виправлення роботодавцем невідповідностей і помилок, а також фактичної сплати страхових внесків.

Для контролю за власними пенсійними активами (стажем, заробітною платою) зручно користуватись послугами вебпорталу Пенсійного фонду України: www.pfu.gov.ua

20200828 102630 1024x614 - Сєвєродонецькі пенсійники роз’яснюють актуальні зміни у законодавстві

20200826 155424 1024x614 - Сєвєродонецькі пенсійники роз’яснюють актуальні зміни у законодавстві

 

background Layer 1