Пропустити навігацію

В трудових колективах розповіли про актуальні зміни в пенсійному законодавстві

Безпосередні зустрічі представників  управління Пенсійного фонду України в Станично-Луганському районі з трудовими колективами стали вже доброю традицією.

Так перший заступник начальника управління Ольга Кисельова спілкувалась з трудовими колективами Теплівського обласного психоневрологічного інтернату, Теплівської сільської ради та  ТОВ «Агро плюс-1».

 Співробітників Теплівського обласного психоневрологічного інтернату цікавила можливість дострокового виходу на пенсію та  необхідний для цього стаж.  Представник  управління в свою чергу  розповідала  працівникам  установи  про порядок зарахування періодів трудової діяльності до страхового стажу та надала орієнтовний перелік документів, необхідних для призначення пенсії.

Під час зустрічі в Теплівській сільській раді службовці цікавились призначенням пенсійних виплат посадовим особам місцевого самоврядування і отримали від посадовиці обґрунтовані фахові відповіді з посиланнями до законодавчих норм.

Жваве, зацікавлене обговорення питань пенсійного забезпечення відбулось і в ТОВ «Агро-плюс -1». Працівників цікавили  питання щодо факторів, які впливають на розмір пенсійних виплат та порядку зарахування страхового стажу особам, які працюють неповний робочий день чи неповний робочий тиждень. Надаючи роз’яснення,  пенсійниця акцентувала увагу на важливості легальної виплати заробітної плати та офіційного оформлення трудових відносин.

Ольга Кисельова розповідала: «Зручність та оперативність – це критерії, які   покладені в основу електронних сервісів, що стали надійними помічниками в отриманні важливої інформації як юридичними особами, так і громадянами». Вона  на прикладах ознайомлювала присутніх з можливістю за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України отримувати інформацію зі своєї облікової картки про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески. Особову увагу  вона приділила  новому сервісу «Надання сканкопії трудової книжки», повідомила про його можливості – отримання інформації про актуальні дані   своєї трудової діяльності  та акцентувала увагу, що цей сервіс дозволяє в майбутньому призначити пенсію автоматично  на підставі даних про застраховану особу,  наявних в Пенсійному фонді України.

3 1024x576 - В трудових колективах розповіли про актуальні зміни в пенсійному законодавстві

11 1024x768 - В трудових колективах розповіли про актуальні зміни в пенсійному законодавстві

background Layer 1