Пропустити навігацію

Інформаційний вебінар для представників малого та середнього підприємництва відбувся в м. Лисичанськ

Спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Головного управління Пенсійного фонду України прийняла запрошення Лисичанського міського центру зайнятості і взяла участь в інформаційному вебінарі на тему: «Напрямки співпраці з центром зайнятості та шляхи вирішення кадрових питань. Окремі питання працевлаштування вразливих верст населення». Він проводився у дистанційному форматі на платформі ZOOM.

Основні питання, які висвітлювалися в ході вебінару, стосувалися створення робочих місць для вразливих верст населення, зокрема, для осіб з інвалідністю та для осіб, яким залишилось 10 і менше років до призначення пенсії. Учасникам вебінару було наголошено й на обов’язковому укладанні трудових договорів при прийнятті на роботу найманих працівників та нарахуванні їм заробітної плати не менше встановленого законодавством рівня (з 1 вересня 2020 року – 5000 грн).

Спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України нагадала присутнім 10 юридичним особам малого та середнього підприємництва про поступове збільшення страхового стажу для призначення пенсії за віком (у 60 років) з 15 до 35 років. А оскільки страховий стаж прямопропорційно залежить від сплати страхових внесків, заробітна плата найманих працівників повинна бути офіційно задекларована.

 

1 4 1024x512 - Інформаційний вебінар для представників малого та середнього підприємництва відбувся в м. Лисичанськ

background Layer 1