Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності органів Пенсійного фонду України в Луганській області за 9 місяців 2020 року визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки

№ з/п Найменування заходу, зазначеного у

Антикорупційній програмі

Строк виконання заходів  

Інформація про виконання

1 2 3 4
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Запровадження електронної системи керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування ІII квартал Відповідно листа Пенсійного фонду України від 16.12.2019 №2800-050102-9/38202 впроваджено в промислову експлуатацію електронну систему керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування в УПФУ в м.Лисичанську, УПФУ в м.Сєвєродонецьку, Старобільському ОУ ПФУ, УПФУ в Станично-Луганському районі за допомогою електронної черги.
3. Забезпечення можливості звернення про призначення (перерахунок) пенсії за принципом «одне відвідування» шляхом подання заяви в електронній формі та сканованих копій усіх необхідних документів з використанням кваліфікованого електронного підпису через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та отримання пенсійного посвідчення в призначений час Потягом   3-х місяців після внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22-1 «Про затвердження порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» Проведено розширення електронних сервісів Веб порталу електронних послуг та підсистеми «Звернення» – реалізовано можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсії.

З січня по червень поточного року послугою скористалось 243 громадянина, з початку запровадження – 359.

Крім того, відповідно Указу Президента України від 08.11.2019 №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» у сфері соціального захисту населення запроваджено механізм автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком при досягненні пенсійного віку. На 01.10.2020 виявили бажання та подали Анкети-заяви на автоматичне призначення 106 громадян області.

4. Проведення оцінки якості роботи підпорядкованих управлінь щодо обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України в Луганській області 31.12.2020 Проведено 4 внутрішніх аудити в  УПФУ в м. Лисичанську, в м. Сєвєродонецьку а також в Рубіжанькому та Білокуракинському ОУПФУ в які включено  питання якості обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції здійснено аналіз виконання заходів визначених Антикорупційною  програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки щодо обслуговування осіб, які зверталися до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку, Марківського та Старобільського об’єднаних управлінь ПФУ Луганської області.

2 Створення електронних пенсійних справ шляхом переведення паперових пенсійних справ в електронний вигляд (згідно окремого графіку). 31.12.2020 Введено в експлуатацію робочі станції, проведено первинне мережеве налаштування серверу згідно інструкції, очікуємо інструктивні матеріали щодо подальшого налаштування серверу, сканерів та робочих станцій. Протягом звітного періоду встановлено 11 оновлень програмного забезпечення.

Проведено процес оцифровування 29317 пенсійних  справ.

3 1. Проведення додаткових навчань, лекцій, семінарів, узагальнення типових порушень антикорупційного законодавства та доведення їх до кожної посадової особи з метою зменшення ризиків вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень постійно Зі спеціалістами управлінь Фонду проведено 117 семінарів, лекції, тренінгів та службових нарад щодо роз’яснення норм антикорупційного законодавства.

 Всього навчальними заходами з антикорупційного спрямування охоплено  1400  державних службовців Фонду.

 Сектором з питань запобігання та виявлення корупції проведено три дистанційних тренінги з питань додержання норм Закону України «Про запобігання корупції» з уповноваженими особами з питань запобігання та виявлення корупції в підпорядкованих управліннях.

2. Забезпечення ознайомлення кожного працівника, що має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з пам’яткою щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції» в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями; обмежень, заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави. протягом трьох днів з моменту отримання інформації про майбутнє звільнення Забезпечено  ознайомлення працівників, які мали намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з вимогами Закону України «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю та заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави.

При звільненні  державні службовці відповідно до Закону України «Про державну службу» подали акти передачі справ та майна, які долучені до особових справ вказаних державних службовців.

5 Проведення аналізу повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених  порушень до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом Станом на 01.10.2020 забезпечено стовідсоткове відшкодування незаконних витрат  виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів.
8 1. Використання під час визначення характеристик предметів закупівлі примірних специфікацій у сфері публічних закупівель постійно При визначенні характеристик предметів закупівлі, використовуються примірні специфікації у сфері публічних закупівель.
2. Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель для товарів, робіт, послуг, вартість яких є меншою за вартість, встановлену абзацами другим та третім частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), крім випадків, передбачених частиною  другою статті 35 Закону

 

постійно Протягом січня-вересня 2020 року Головним управлінням проведено 1 допорогову закупівлю на суму 75 000,00 грн. За результатами проведення закупівлі укладено 1 договір на суму 63 540,00  грн. Економія склала 11 460 грн. або     15,28 %.

Протягом січня-вересня 2020 року Головним управлінням також було проведено 1 спрощену закупівлю з очікуваною вартістю 140 000,00 грн. За результатами проведення закупівлі укладено 1 договір на суму 110 700,00 грн. Економія склала 29 300,00 грн. або 20,93 %.

Крім того, протягом звітного періоду Головним управлінням оприлюднено в електронній системі закупівель 95 звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель на загальну суму 987 949,90 грн.

background Layer 1