Пропустити навігацію

Пресреліз до постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”

11 листопада Кабінет Міністрів України під час засідання прийняв постанову “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” щодо використання безготівкових розрахунків.

 

Зазначений документ розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 №287 “Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення”.

 

Постановою передбачено, що за заявою одержувача пенсії або соціальної виплати відповідно органи Пенсійного фонду України чи соціального захисту населення забезпечать передачу до обраного заявником уповноваженого банку необхідних для відкриття рахунку документів.

Відтак, це не потребуватиме окремого звернення до банківської установи для відкриття поточного рахунку для одержання соціальних виплат. Зазначені новели не змінюють чинних на сьогодні засад самостійного вибору способу виплати пенсії або відкриття рахунку у банку.

 

Крім того, постановою передбачено, що через банки, уповноважені на виплату пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, здійснюватимуться також виплати за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Конкурсний відбір уповноважених банків здійснюється Міністерством фінансів України відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. № 1231. Наразі такі виплати здійснюють 44 банки, із переліком яких можна ознайомитись тут ⇓

4 1024x596 - Пресреліз до постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”

background Layer 1