Пропустити навігацію

Електронна пенсія

Послуга «Автоматичне призначення пенсії» надається засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та дає можливість автоматичного призначення пенсії у разі досягнення пенсійного віку.

Отже, для цього потрібно здійснити вхід до особистого кабінету на вебпорталі ПФУ, ідентифікуватися за допомогою електронного цифрового підпису.

В розділі «Щодо пенсійного забезпечення» вибирати «Анкета-заява на автопризначення пенсії».

Після цього з’являється інформаційне повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії при настанні пенсійного віку. Натискаємо кнопку «Продовжити» й потрапляємо на бланк для формування Анкети-заяви на автопризначення пенсії.

Далі необхідно заповнити (звертаємо увагу – всі обов’язкові поля відмічені зірочкою):

  • дату народження, номер телефону, вказати електронну пошту, надати згоду на sms та на електронну пошту отримувати повідомлення від Пенсійного фонду, вказати реквізити паспорта, що посвідчує особу (серія, номер, орган, яким видано, дату видачі);
  • вказати місце фактичного проживання: вибираємо країну, прописуємо індекс, місто, вулицю (це поле є необов’язковим). Якщо місце проживання збігається з місцем реєстрації – натискаємо на відповідну кнопку та заповнюємо автоматично;
  • вибираємо спосіб виплати – через банк або пошту;
  • жалі підтверджуємо пенсійне посвідчення – кандидат вибирає паперове.

У розділі «Основні документи для призначення пенсії» додати необхідні сканкопії документів – паспорт, документи для розрахунку стажу, про заробітну плату, документи про підтвердження інвалідності та підтвердження особливо статусу.

У розділі «Інші документи» додати довідку про присвоєння ідентифікаційного номера особи, для пенсійного посвідчення – файли фото пенсіонера та підпис, а також довідку про відкриття рахунку в банку.

Даємо згоду на обробку персональних даних та ознайомлюємося з вимогами щодо пенсійних виплат, підтверджуємо обов’язок повідомляти відповідний орган, що призначив пенсію, про обставини, які можуть впливати на пенсійне забезпечення.

Натискаємо кнопку «Сформувати заяву», переглядаємо Заяву, підписуємо кваліфікованим електронним підписом та відправляємо до Пенсійного фонду України.

Пакет документів на автопризначення подано.

 

 

background Layer 1