Пропустити навігацію

Питання легальної зайнятості найманих працівників розглянули з підприємцями на онлайн конференції в м.Попасна

Днями фахівці відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Фінансово-економічного управління Ольга Ландік та Оксана Роговенко сумісно з Попаснянським районним центром зайнятості провели онлайн конференцію Zoom з трьома фізичними особами – підприємцями щодо легальної зайнятості найманих працівників.

Учасникам заходу вкотре було наголошено, що відповідно до Конституції України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або, на яку вона вільно погоджується. Розкриті такі питання, як «задекларова праця», «незадекларована праця», «частково незадекларована праця».

Проінформовано, що чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Додатково під час Zoom-конференції фахівці розповіли про інформаційно-комунікативний простір Пенсійного фонду України.

Учасників заходу ознайомили зі спектром електронних послуг вебпорталу (https://portal.pfu.gov.ua), який спрощує взаємозв`язок пенсіонерів, роботодавців та громадян з органами Фонду та дозволяє, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

Пенсійний фонд надає зручну можливість здійснювати постійний контроль за такими даними, що впливають на пенсійні права,  за допомогою вебпорталу електронних послуг.

 

1 6 762x1024 - Питання легальної зайнятості найманих працівників розглянули з підприємцями на онлайн конференції в м.Попасна

background Layer 1