Пропустити навігацію

Своєчасність наповнення пенсійної скарбниці обговорили під час засідання «круглого столу» на Луганщині

Запорукою стабільного функціонування пенсійної системи зазвичай є своєчасне наповнення бюджету Пенсійного фонду.

У цей непростий для нашої країни час пенсійники Луганщини докладають максимум зусиль, спрямованих на дотримання платниками всіх форм власності платіжної дисципліни. Однак, складність фінансового механізму рівня «платник – Пенсійний фонд» передбачає обов’язкову взаємодію з іншими державними органами, без яких неможлива робота такого механізму.

Так, вчора,  24 листопада, при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відбулось засідання «круглого столу» з питань надходження обов’язкових платежів, стягнення заборгованості в примусовому порядку, легалізації зайнятості населення, а також рівня безробіття в регіоні.

На засідання було запрошено представників з Державної податкової служби, Держпраці, Управління забезпечення примусового виконання рішень Східного міжрегіонального управління юстиції та Луганського обласного центру зайнятості.

Кожен з присутніх на засіданні підготував стислу доповідь щодо поточного стану справ за належністю питань. Зокрема, представник Східного міжрегіонального управління юстиції Юлія Баскевич озвучила цифри надходжень за рахунок примусового стягнення заборгованості заходами виконавчих дій за жовтень-листопад та з початку поточного року.

Також активно продовжується робота стосовно проведення перевірок юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на предмет ухилення від офіційного працевлаштування найманих працівників та інших порушень трудового законодавства. За словами начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Луганській області Вікторії Масуліс, запровадження адаптивного карантину дало змогу відновити здійснення заходів контролю за роботодавцями, а також заходи інформаційно-роз’яснювального характеру.

Зі свого боку представник Головного управління Державної податкової служби Ганна Дремайлова доповіла присутнім про обсяги заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, кількість направлених вимог про сплату боргу платникам та очікувані надходження до кінця місяця й поточного року.

За інформацією заступника директора Луганського обласного центру зайнятості Дмитра Поліщука, безробіття в Луганському регіоні має уповільнене зростання, що, насамперед, відбувається за рахунок закінчення сезонних робіт у сільському господарстві та будівництві.

За підсумками засідання було додатково обговорено деякі проблемні питання, пов’язані зі стягненням заборгованості та наповненням бюджету Фонду.

 

 

20201124 105904 1024x768 - Своєчасність наповнення пенсійної скарбниці обговорили під час засідання «круглого столу» на Луганщині

20201124 105825 1024x768 - Своєчасність наповнення пенсійної скарбниці обговорили під час засідання «круглого столу» на Луганщині

background Layer 1