Пропустити навігацію

Інформаційні заходи в Попаснянському районі

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян Олена Федорук провела зустрічі з трудовими колективами Попаснянського відділення «Ощадбанк» та «Нова пошта», на яких розповіла про нове в пенсійному законодавстві, принципи впровадження накопичувальної системи, легальність трудових відносин, страховий стаж, права набуття на пенсію, електронні сервіси Пенсійного фонду України, в тому числі впровадження нового сервісу «Електронна трудова книжка».

Пенсійник закликала подбати про своє право на забезпечене майбутнє й працювати тільки у законодавчій площині, повідомила про умови прийому громадян в період карантину, а наприкінці зустрічі відповіла на поставлені запитання.

Минулого тижня відбулися дві прямі телефонні «гарячі лінії». Їх провели начальник управління Наталія Остановська та заступник начальника управління Олена Шаповалова. Телефонували жителі сіл, селищ та міст Попаснянського району.

Мешканців цікавили питання діючого пенсійного законодавства, а саме: умови призначення пенсії за віком, порядок проведення перерахунку пенсій, видача довідок із Державного реєстру застрахованих осіб, перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам від стажу роботи та заробітної плати. Увагу осіб було акцентовано на переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Фахівці Фонду надали всім громадянам вичерпні відповіді.

Фахівці  управління провели заняття в «Школі майбутнього пенсіонера» з колективом Попаснянської багатопрофільної гімназії №25. Присутніх на них ознайомили з питаннями щодо права виходу на пенсію, легальності трудових відносин і страхового стажу. Особливий акцент зроблено на пакет документів, необхідних для призначення пенсій, та на впровадження Пенсійним фондом України нової моделі звернення громадян за призначенням пенсії в «автоматизованому режимі» через вебпортал електронних послуг.

Також на минулому тижні пенсійники Попасної провели два флешмоби на тему: «Будь мобільним! Подавай сканкопію трудової книжки», «Призначай пенсію в онлайн». Мета акції – привернути увагу громадськості до електронних сервісів Пенсійного фонду України. Спеціалісти Фонду інформували перехожих про переваги користування відомчим вебпорталом та послуги, доступні на ньому.

А головний спеціаліст відділу обслуговування громадян Марина Неізмайлова зустрілася з представниками організації «Ветерани України». Найбільше пенсіонерів цікавили питання перерахунку пенсії з 1 грудня 2020 року. Окремим громадянам в індивідуальному порядку надано роз’яснення щодо пенсійних виплат. Усім присутнім роздані буклети з пенсійної тематики.

 

chkola 25 1024x768 - Інформаційні заходи в Попаснянському районі

flechmob 2 1 e1606733508142 1024x470 - Інформаційні заходи в Попаснянському районі

gariacha linia 27.11.2020 1024x810 - Інформаційні заходи в Попаснянському районі

ochadbank 1024x768 - Інформаційні заходи в Попаснянському районі

zustrich veterani 1024x890 - Інформаційні заходи в Попаснянському районі

background Layer 1