Пропустити навігацію

Легалізація заробітної плати і виплати її в повному обсязі стали темою зустрічей з працівниками тролейбусного управління та «Укрпошти»

Значну частку в «тінізації» економіки займає нелегальна зайнятість населення та виплата частини заробітної плати в «конверті» при легальному працевлаштуванні. За рахунок цього бюджети різних рівнів недоотримують значні суми належних коштів, що у свою чергу, по-перше, ставить під загрозу своєчасність виплати усіх соціальних виплат (у тому числі й пенсійних), а по-друге, позбавляє неофіційно працюючих громадян соціальних гарантій, серед яких і права на зарахування страхового стажу та призначення пенсії.

Саме про це й вели мову спеціалісти відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Фінансово-економічного управління на зустрічах в трудових колективах комунального підприємства «Сєвєродонецьке тролейбусне управління» та Державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Легалізація трудових відносин є основою для надійного захисту трудових і пенсійних прав громадян. Використання роботодавцями робочої сили без легального оформлення трудових відносин – грубе порушення чинного законодавства, що завдає значної шкоди самим роботодавцям, найманим працівникам і державі в цілому. У разі перебування працівника в нелегальних трудових відносинах, він позбавляється всіх державних гарантій щодо соціального захисту.

В ході зустрічі наголос було зроблено на тому, що роботодавці, які використовують найману працю повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства, вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо-встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.

 

IMG 34f29d4dbd308bbf148d71937953a3fa V 873x1024 - Легалізація заробітної плати і виплати її в повному обсязі стали темою зустрічей з працівниками тролейбусного управління та «Укрпошти»

IMG e1d9add5481c1dcfa8625c4eb5da351c V 1024x679 - Легалізація заробітної плати і виплати її в повному обсязі стали темою зустрічей з працівниками тролейбусного управління та «Укрпошти»

background Layer 1