Пропустити навігацію

Майстрів-перукарів застерегли від ризиків неофіційного працевлаштування

Вчора, 7 грудня, головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Фінансово-економічного управління Оксана Роговенко відвідала трудовий колектив приватної перукарні «Салончик». Фахівець застерегла працюючих від ризиків неофіційного працевлаштування та важливості своєчасної сплати єдиного соціального внеску.

Оксана Роговенко повідомила майстрам-перукарям, що у зв`язку зі зростанням мінімальної заробітної плати відбудеться збільшення бази єдиного соціального внеску і звернула увагу на те, що несплачений соціальний внесок спричиняє втрату страхового стажу, необхідного для призначення пенсій. Щоб уникнути цієї прикрості у майбутньому, вже зараз існує можливість контролювати зарахування періодів своєї трудової діяльності до страхового стажу та сплату єдиного внеску через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Учасники зустрічі дізналися і про те, як можна отримати індивідуальні відомості про застраховану особу (ОК-5) за допомогою кваліфікованого електронного підпису без відвідування територіального управління. Спеціаліст Фонду також порадила їм встановити мобільний додаток «Пенсійний фонд України» або передплатити газету «Пенсійний кур`єр».

На завершення візиту всі отримали пам`ятки та буклети з роз`ясненнями актуальних пенсійних питань.

 

1 5 1024x768 - Майстрів-перукарів застерегли від ризиків неофіційного працевлаштування

background Layer 1