Пропустити навігацію

Не ризикуйте своїм майбутнім

Днями головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Фінансово-економічного управління Оксана Роговенко зустрілася з  трудовим колективом відокремленого підрозділу «Попаснянський департамент комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал». Фахівець провела роз’яснення застрахованим особам щодо особливості зарахування страхового стажу, залежності розміру пенсії від офіційного працевлаштування та розміру легальної заробітної плати.

Необхідно пам’ятати, якщо працівник буде оформлений на неповну ставку із заробітною платою менше мінімального розміру, то страховий стаж у такому разі становитиме неповний місяць і обчислюватиметься пропорційно заробітній платі. Низька заробітна плата – низькій коефіцієнт заробітку, який враховується при обчисленні пенсії.

То ж оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати – прозора і відкрита. В іншому випадку, роботодавці позбавляють своїх працівників достойної пенсії в майбутньому та соціальної захищеності у випадках, передбачених законодавством, та сприяють порушенню трудового законодавства.

Отримуючи заробітну плату в «конверті» чи інше неофіційне джерело доходу, працівник має забезпечене сьогодення, але ризикує своїм майбутнім.

 

1 7 1024x705 - Не ризикуйте своїм майбутнім

background Layer 1