Пропустити навігацію

Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

Цього тижня заступник начальника Марківського об’єднаного управління Світлана Ткаченко провела пряму телефонну «гарячу лінію». Протягом двох годин до фахівця управління зателефонували 7 громадян, яких цікавили питання перерахунку пенсій в поточному році, визначення розміру страхового стажу, виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії тощо.

Спеціалісти управління взяли активну участь в онлайн-лекції для тимчасово безробітних громадян на тему «Легалізація заробітної плати та зайнятості», яка відбулася у Новопсковському районному центрі зайнятості.

Вчора, 17 грудня, в Марківському та Новопсковському відділах обслуговування громадян пройшли «Дні відкритих дверей» і чергові заняття в «Школах майбутнього пенсіонера».

Під час проведення цих заходів пенсійники ознайомили присутніх зі змінами у пенсійному законодавстві, специфікою та основними напрямками роботи Пенсійного фонду України. Громадянам передпенсійного віку й молодим людям розповіли про переваги офіційного працевлаштування; роз’яснили, як тіньова зайнятість та зарплата у «конвертах» позбавляють можливості належного захисту на випадок непрацездатності та інших соціальних гарантій, а також наголосили, що діюча солідарна система базується на страхових принципах: розмір пенсії особи залежить від страхового стажу і розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Також цікавою була інформація про електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду України, що дають змогу кожному громадянину індивідуально здійснювати постійний контроль за даними, які впливають на його соціальні права. Проінформували присутніх і про можливість відстеження персональних даних щодо сум нарахованого заробітку, сплачених внесків та зарахованого страхового стажу в особистому кабінеті на вебпорталі, пояснили порядок реєстрації на ньому.

Додатково повідомили, що одним із важливих джерел інформації про пенсійне забезпечення громадян країни є відомче видання Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр».

По закінченню присутні мали змогу поставити запитання та ознайомитись з інформаційними буклетами з пенсійної тематики.

 

foto5 1024x768 - Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

foto6 1024x768 - Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

foto7 1024x713 - Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

foto8 1024x768 - Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

foto9 1024x548 - Інформаційні заходи Марківського об’єднаного управління

 

background Layer 1