Пропустити навігацію

Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області

Сьогодні, 18 грудня, у житті пенсійників Луганщини сталася знаменна подія –  відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області. Це ще один захід, який проводиться разом з Регіональною профспілковою організацією в рамках відзначення 30-ї річниці утворення Пенсійного фонду України.

«Пенсійна служба України пройшла довгий шлях становлення, і нам випав шанс стати свідками її стрімкого розвитку, – зазначила у своєму виступі очільниця пенсійної служби області Ольга Шарунова. – 21 грудня 1990 року Пенсійний фонд України був створений як фінансова установа, яка акумулювала кошти і фінансувала пенсійні та соціальні виплати. На початку 1998 року займалася впровадженням персоніфікованого обліку. У 2002 році прийняла на себе функції з призначення та виплати пенсій. І зараз впевнено крокує шляхом реорганізації, застосування новітніх електронних технологій. І все це – заради зручності наших відвідувачів. Попереду у нас ще багато роботи. Я маю надію, що і в подальшому у пенсійників Луганщини з’явиться ще багато значних приводів для поповнення музею новими й не менш  цікавими експонатами».

Створенню музею передувала кропітка робота щодо збору, систематизації матеріалів про історію становлення пенсійної справи у нашому регіоні. Відлік починається з років Другої світової війни та закінчується сьогоденням.

Всі управління Фонду області брали активну участь у формуванні експозиції музею, яка включає розпорядчі та відомчі документи, пенсійні справи, особисті картки та документи пенсіонерів.

Відвідувачі мають змогу ознайомитись із визначними подіями в житті пенсійної служби області та дізнатись про людей, які її очолювали.

Цільне місце займають і технічні засоби, якими користувалися пенсійники в своїй роботі в різні роки, символіка та відзнаки, сувенірна й презентаційна продукція тощо.

Яскравим доповненням музейної експозиції стала фотовиставка з життя працівників Пенсійного фонду області «Наші будні та свята».

 

1 9 1024x900 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області

4 1024x768 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області21 1024x768 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області.7 1024x768 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області

23 395x1024 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області

22 361x1024 - Урочисте відкриття музею Пенсійного фонду України в Луганській області

 

background Layer 1