Пропустити навігацію

Виконання плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік за 2020 рік

ЗВІТ

про виконання плану роботи

Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік

 

Кроки Відповідальні за виконання Строк Статус

(виконано / виконується  /

не виконано в строк)

Перенесені терміни
 

ПРІОРИТЕТ I

Якісний сервіс

 

 
1. Впровадження системи обліку трудових відносин в електронній формі Нікітіна Т. А.,

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Яценко О. А.

 

постійно, після набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України «Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи-підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі» Виконано

  Пенсійним фондом України в травні 2020 року було проведено оновлення підсистеми «Звернення» для опрацювання звернень з типом «Скан-копія трудової книжки».                                             Станом на 1 січня 2021 надійшло 9186 звернень з типом  «Скан-копія трудової книжки», з них – 8115 оброблено (88,34%), в роботі – 161 звернення (1,75%), для виконання – 28 (0,3%), передано на контроль – 882 (9,6%). Крім того, 1247 зверненнь було повернуто заявникам/страхувальникам на доопрацювання, в зв’язку з їх невідповідністю вимогам постанови КМУ № 1084 та нормативним документам про ведення трудових книжок: 587 – відхилено та 660 – скасовано виконання.

  Повідомлення про виявлені випадки відсутності в трудовій книжці необхідних записів або неправильних чи неточних записів про періоди роботи, або інших розбіжностей (зокрема за періоди страхового стажу після 1 липня 2000 р. за даними реєстру застрахованих осіб) надсилається застрахованій особі через її електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.  

 
2. Здійснення підтвердження інформації, необхідної для призначення і виплати пенсії, за даними державних реєстрів, баз даних органів державної влади, без необхідності подання паперових документів Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Яценко О.А.,

Саєнко О.С.

 

після запровадження програмного забезпечення для обміну даними з державними реєстрами, базами даних органів державної влади

 

Не виконано

 Після запровадження програмного забезпечення

 

 
3. Впровадження програмного забезпечення та механізму автоматичного призначення пенсії за наявними в Реєстрі застрахованих осіб даними при досягненні особою пенсійного  віку (за подією набуття права)

 

Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С.,

Яценко О.А.

 

після набрання чинності постанови правління Пенсійного фонду України “Про затвердження змін до деяких поста-нов правління Пенсійного фонду України”

 

Виконано

  Відповідно до Указу Президента України від 08.11.2019 № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» у сфері соціального захисту населення передбачено запровадження механізму автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком при досягненні пенсійного віку. Пенсійним фондом проведено оновлення програмного забезпечення, що дало можливість розпочати роботу системи в тестовому режимі.

На 01 січня 2021 року 138 громадян області виявили бажання та подали Анкети-заяви на автоматичне призначення. По 99 особах, які набули право виходу на пенсію вже сформовано заяви на Автопризначення, з них: 89 особам – пенсію вже призначено, 2 звернення прийнято в опрацювання, 8 помилкових.

 

 
4. Оцифрування паперових пенсійних справ

 

Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Полупан Г.П.,

Саєнко О.С.

 

протягом року

 

Виконано

  За 2020 рік створено 40537 електронних пенсійних справ.

  Протягом звітного періоду своєчасно встановлено 14 оновлень програмного забезпечення на 26 робочих станціях.

 
5. Проведення оцінки впровадження стандартів обслуговування громадян в Головному управлінні та рівня задоволенності громадян якістю наданих послуг

 

Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Неділько К.М.,

Матюніна Т.Г.,

Сіроштан Н.Є.,

Тріфонова Н.С.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року, контроль щокварталу Виконано

  З метою оцінки якості обслуговування громадян в підпорядкованих управліннях забезпечувалось опитування одержувачів послуг, з них 92,4 % задоволені якістю обслуговування, 7,0 % – частково задоволені, 0,6 % – не задоволені. За результатом опитування 868 осіб в Головному управлінні 97,1% задоволені якістю обслуговування, 2,9% – частково задоволені.

  Протягом 2020 року проведено аналіз щодо впровадження стандартів обслуговування громадян та проведені ремонтні роботи в 9 управліннях органів Пенсійного фонду України Луганської області, а саме: в Головному управлінні, в м. Попасна, в смт. Біловодськ, в смт. Станиця – Луганська, в смт. Троїцьке ,в м. Сєвєродонецьк, в смт. Марківка, смт. Новопсков та в м. Кремінна.

  Станом на 01.01.2021 інформація на стендах повна та актуальна.

  За 2020 рік проведено 6 аудиторських досліджень в підпорядкованих управліннях, а саме: в м.м. Лисичанську, Сєвєродонецьку; Рубіжанському, Старобільському, Білокуракинському, Марківському об’єднаних, під час яких проведено оцінку впровадження стандартів обслуговування громадян та рівня задоволеності громадян якістю наданих послуг. Зібрані аудиторські докази підтвердили, що у 11 відділах обслуговування підпорядкованих управлінь проводиться відповідна робота, спрямована на покращення  умов обслуговування громадян, підвищення якості надання послуг, розвиток дистанційних форм обслуговування. Забезпечено впровадження стандартів обслуговування громадян. Водночас, наявність черг, виявлені недоліки відпрацювання звернень в підсистемі «Звернення», направлення запитів на перевірку документів, наданих для призначення пенсії, свідчать про необхідність посилення внутрішнього контролю з метою усунення вищезазначених зауважень.

  Здійснено аналіз виконання заходів визначених Антикорупційною  програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки щодо обслуговування осіб у Марківському ОУПФУ, Старобільському ОУПФУ, Рубіжанському ОУПФУ та УПФУ в м. Сєвєродонецьку Луганської області.

  З метою визначення якості обслуговування громадян в управліннях, рівня їх задоволеності якістю наданих послуг, в ході тематичних перевірок проведено анонімне анкетування відвідувачів. За його результатами, у середньому 91% опитаних задоволені якістю отриманих в управліннях послуг. Жоден респондент не зазначив випадків надання неправомірної вигоди працівникам управління.

 

 
6. Залучення громадян до системи інформування засобами електронної пошти, смс-повідомлень, “Електронного кабінету громадянина”

 

Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С., Яценко О.А.

 

листопад

 

Виконано

   Станом на 01.01.2021 забезпечено призначення 154 пенсій та проведено 114 перерахунків за заявами, наданими за принципом «в один дотик» .

  З початку впровадження послуги смс-інформування зареєстровано 62,7 тис. заяв громадян на отримання послуги, в т.ч. за 2020 рік – 10,3 тис. заяв.

  Наказом від 15.01.2020 № 20 затверджений Орієнтовний план Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо проведення консультацій з громадськістю в 2020 році, яким передбачено проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

  Станом на 01.01.2021 управліннями Фонду області проведено 12523 заходи масової комунікації серед населення регіону.

 

 
7. Забезпечення відповідності приміщень стандартам обслуговування громадян та архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Баранов П.В.,

Нікітіна Т.А.,

Сіроштан Н.Є,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконано

Всі виділені кошти по капітальному ремонту та кошти на придбання будівельних матеріалів освоєні згідно графіку ремонтних робіт. Всі суми попередньо пройшли погодження Пенсійним фондом України. 

Станом на 01.01.2021 року ремонтні роботи закінчені в усіх підпорядкованих управліннях Пенсійного фонду України в Луганській області.

Проведено аналіз на предмет обладнання входу будівель пандусом відповідно до вимог ДБН «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення» в Головному та територіальних управліннях Пенсійного фонду України Луганської області, де здійснюється прийом громадян, для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

З 16 приміщень, де здійснюється прийом громадян, 13 обладнано пандусами згідно норм ДБН (ГУ ПФУ, м. Лисичанськ, м. Сєвєродонецьк, м. Попасне, м. Рубіжне, м. Кремінна, м. Сватове, смт Станиця–Луганська, смт Марківка, смт Новопсков, м. Старобільськ, смт Новоайдар, смт. Мілове), в смт Білокуракине частково відповідає нормам ДБН.

Відсутня технічна можливість для встановлення пандусу в смт Біловодськ та недоцільно встановлення пандусу в смт Троїцьке, так як прийом громадян проводиться на другому поверсі.

 
8. Забезпечення підготовки адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років Баранов П.В.,

Сіроштан Н.Є,

Мірошниченко С.В.,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

до 15 жовтня Виконано

  Визначено потреби в коштах, необхідних для підготовки адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Розроблено та доведено до відома підвідомчим управлінням лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування за видатками фінансування адміністративних витрат, пов’язаних з виконанням функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України на 2020 рік. Фінансування проведено в межах асигнувань, затверджених кошторисом.

  Проведено обстеження будівель, автономних котелень, систем централізованого опалення, водопостачання, водовідведення тощо, за його результатами були розроблені графіки підготовки приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

  Протягом 2020 року були проведені ремонтні роботи системи опалення в приміщеннях Головного управління, м. Сєвєродонецьк, м. Кремінна та в смт Марківка.

 
 

ПРІОРИТЕТ II

Ефективне адміністрування

 

1.Забезпечення призначення пенсій та проведення їх перерахунків у зв’язку із змінами в законодавстві та за заявами у строки, визначені законодавством

 

Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Водолазскін Р.В.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

постійно Виконано

  Станом на 01.01.2020 проведено масовий перерахунок 65-річним, перераховано 49369 особових рахунків в автоматичному режимі та 94 особових рахунки в індивідуальному порядку. Проведено 101 індивідуальний перерахунок пенсій за вислугу років працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації з 01.03.2020. В автоматичному режимі перераховано пенсії особам з додаванням стажу та стажу і заробітної плати, по 9417  особових рахунках пенсію підвищено. Згідно постанови КМУ № 251 проведено 316333 перерахунки пенсій з 01.05.2020; проведено 39995 перерахунків особам, яким виповнилось 80 років і більше. З 01.07.2020 проведено в автоматичному режимі перерахунок по 297043 особовим рахункам. З 01.09.2020 проведено  масовий перерахунок 65-річним у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати 45182 особам. 01.12.2020 проведено масовий перерахунок в автоматичному режимі  по 296757 особовим рахункам.

  Перерахунки пенсій за заявами військових пенсіонерів проводились в термін, установлений Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Забезпечено своєчасне опрацювання пенсійних справ, визначених для індивідуального опрацювання. Протягом звітного періоду проведено 204 перерахунки військових пенсій, прийнято на облік – 69 пенсійних справ, проведено перерахунок пенсії в разі втрати годувальника згідно постанови КМУ від 03.08.2020 №674 – 48 особам. Встановлено пенсію за особливі заслуги перед Україною – 9 особам.

  Станом на 01.01.2021 підпорядкованими управліннями призначено 6947 пенсій, з них 154 за заявами, наданими за принципом “в один дотик”, Головним управлінням (УПЗ ВДКГ) призначено 168 пенсій. Протягом звітного періоду дотримано вимоги законодавства щодо призначення підпорядкованими управліннями пенсій в 10-денний термін – середній термін призначення по області 6 днів.

Станом на 01.01.2021 підпорядкованими управліннями проведено 18836 перерахунків пенсій за особисто наданими заявами, з них 114 перерахунків за заявами, наданими за принципом “в один дотик”. Протягом звітного періоду дотримано вимоги законодавства щодо призначення підпорядкованими управліннями пенсій в 10-денний термін – середній термін проведення перерахунків по області 4,8 днів.

  Станом на 01.01.2021 проведено 18 засідань Комісії, на якої по 331 заяві прийняті рішення по підтвердженню періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, по 8 заявам відмовлено.

  Станом на 01.01.2021 проведено тематичну перевірку в  Новоайдарському відділі Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області з питань виплати недоотриманої пенсії та з питань оцінки повноти прийнятих документів для призначення пенсії; тематичні перевірки в Сватівському відділі Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області та Старобільському відділі Старобільського об’єднаного управління з питань правильності застосування норм пенсійного законодавства при призначенні пільгових пенсій та виплати недоотриманих  пенсій; тематичну перевірку в Марківському відділі Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області – з питань правильності застосування норм пенсійного законодавства щодо призначення пенсій за віком на пільгових умовах за Списком 1 та Списком 2; тематичну перевірку в управлінні Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області  – з питань правильності застосування норм пенсійного законодавства щодо призначення пенсій за вислугу років та  виплати недоотриманих пенсій; тематичну перевірку в управлінні Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області з питань виплати недоотриманих пенсій; тематичну перевірку в Рубіжанському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України з питань виплати недоотриманих пенсій; тематичну перевірку в управлінні Пенсійного фонду України в Попаснянському районі Луганської області з питань виплати недоотриманих пенсій; тематичну перевірку стану роботи щодо дотримання вимог Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відділом обслуговування громадян.

 
2. Перегляд актів Головного управління з метою уніфікації процесів, спрямованих на забезпечення виконання основних завдань, забезпечення їх відповідності чинному законодавству

 

Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А,

Тріфонова Н.С.,

керівники самостійних структурних підрозділів

за окремим графіком Виконано

  Проведено антикорупційну експертизу організаційно-розпорядчих документів, що видаються в Головному управлінні, а саме 1197 наказів управління з основної діяльності та 685 наказів з адміністративно – господарських та кадрових питань.

Проводилася юридична експертиза проектів розпорядчих актів та інших документів, підготовлених структурними підрозділами головного управління, здійснювався контроль за дотриманням правил нормо-проектувальної техніки.

  Протягом 2020 року перегляд актів Головного управління не здійснювався.

 
3.Наповнення першої черги підсистеми ІКІС «Правова робота» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України (далі – ІКІС) інформацією

 

Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А.,

Саєнко О С.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконано

Роботу в підсистемі ІКІС «Правова робота» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України розпочато на підставі листа ПФУ від 16.03.2020 №2800-0601-9/8279. Станом на 01.01.2021 система “Правова робота” наповнена на 100 %, заведено 3147 карток.

Відповідно до листа ПФУ від 16.03.2020 №2800-0601-9/8270 про впровадження в промислову експлуатацію підсистеми та згідно службової записки начальника Юридичного управління надано ролі для роботи в системі 44 керівникам та спеціалістам головного та підпорядкованих управлінь.

 
4. Наповнення підсистеми “Реєстр судових рішень” ІКІС (друга черга)

інформацією про рішення суду, що  підлягають виконанню та набрали законної сили

 

 Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.,

Саєнко О.С.,

Селівьорстова Ю.А.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

 протягом року

 

Виконано

   Забезпечено наповнення підсистеми “Реєстр судових рішень” відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 649.

  Постійно здійснюється контроль за оновленням інформації у підсисемі “Реєстр судових рішень”. Підпорядкованими управліннями проводиться робота по створенню карток з інформацією про рішення суду, що підлягають виконанню та набрали законної сили (друга черга). Станом на 01.01.2021 внесено інформацію по 4902 судовим рішенням, що стосуються пенсійних виплат. 

  Станом на 01.01.2021 УПЗ ВДКГ Головного управління внесено інформацію по 360 судовим рішенням, що підлягають виконанню.

Ведення реєстру судових рішень (в частині стягнення судового збору, моральної(майнової) шкоди/збитків) розпочато після отримання від ПФУ Інструкції користувача підсистеми «Реєстр судових рішень», вх. № 1072/16 від 30.10.2020.

На 01.01.2021 в системі сформовано 1020 карток щодо стягнення судового збору.

 
5. Здійснення контролю за додержанням вимог законодавства про доступ до інформаційних ресурсів ІТС

 

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Кардашов В.В.

 

протягом року

 

Виконано

Проведено контрольні заходи в Білокуракинському ОУ ПФУ (Білокуракинський, Сватівський та Троїцький відділи), Марківському ОУ ПФУ (Марківський та Новопсковський відділи), Біловодському ОУ ПФУ (Біловодський та Міловський відділи), Рубіжанському ОУ ПФУ (Кремінський відділ), УПФУ в Станично-Луганському районі, УПФУ в м.Сєвєродонецьку та УПФУ в м.Лисичанську.

Проведено 4 селекторні наради з питань ведення реєстру, захисту інформації та роботи підсистем ПФУ. Крім того, заступник начальника управління – начальник відділу прийняв участь в 2 тренінгах, які проводились керівниками та спеціалістами ПФУ з питань захисту інформації та адміністрування інформаційних систем; проведено 2 треніги зі спеціалістами відділу адміністрування інформаційних систем та захисту інформації.

 
6. Здійснення контролю за додержанням вимог положення про Реєстр застрахованих осіб при об’єднанні карток застрахованих осіб

 

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Кардашов В.В.

Назаренко Є.А.

протягом року

 

Виконано

Проведено контрольні заходи в Білокуракинському ОУ ПФУ (Сватівський та Троїцький відділи), УПФУ в Станично-Луганському районі, УПФУ в м. Лисичанську, УПФУ в м.Сєвєродонецьку, в Старобільському ОУ ПФУ (Старобільський відділ).

Проведено 6 селекторних нарад з питань ведення реєстру, захисту інформації та роботи підсистем ПФУ. Крім того, заступник начальника управління – начальник відділу прийняла участь в 3 тренінгах, які проводились керівниками та спеціалістами ПФУ з питань ведення РЗО; проведено 3 тренінги з керівниками та спеціалістами відділів супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів.

 
7. Підвищення рівня професійної компетентності державних службовців Головного управління відповідно до визначених потреб за професійними програмами підвищення кваліфікації, програмами тематичних постійно діючих семінарів, тематичних короткострокових семінарів, тренінгів

та навчань працівників внутрішніми тренерами

 

Омельченко Н.О.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

Начальники підпорядкованих управлінь

Протягом року Виконано

Станом на 01.01.2021 за різними програмами підвищення кваліфікації пройшли навчання 700 державних службовців (100 % від визначеної потреби), з них 6 державних службовців закінчили навчальні заклади за програмою підготовки магістрів за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, 65 (9,2 %) – підвищили рівень компетентності за професійною програмою, 628 (91,2 %) – за загальними короткостроковими програмами.

Також за програмами самоосвіти пройшли навчання 700 державних службовців (100 % від фактичної чисельності) категорій “Б” та “В”, з яких 5 – на базі Навчально–методичного центру Державного підприємства “Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України”, зареєструвавшись на сайті громадського проєкту “Prometheus”,  освітнього хабу міста Києва, Національної онлайн-платформи з цифрової грамотності “Дія. Цифрова освіта”, де отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

Також 1953 слухачі Головного та підпорядкованих управлінь прийняли участь у 69 внутрішніх навчаннях, проведених дистанційно працівниками Головного управління (100 % фактично працюючих державних службовців (700) охоплені внутрішніми навчаннями).  

 
8. Забезпечення висвітлення питань діяльності Головного управління в засобах масової інформації, на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду України, соціальних мережах Приймак Е.Д.,

Матюніна Т.Г.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконано

  За 2020 рік діяльність органів Пенсійного фонду області  висвітлювалась у засобах масової інформації, надавались роз’яснення змін у пенсійному законодавстві при проведенні заходів масової комунікації з населенням області.

За звітний період в друкованих засобах масової інформації розміщено 131 статтю та роз’яснення, на вебресурсах опубліковано 7566 інформаційних матеріалів з актуальних питань пенсійного забезпечення, діяльності органів Фонду області, у 1329 виходах в ефір передач на радіо та телебаченні обговорювались пенсійні питання.

  Забезпечено 14649 трансляцій відеороликів з актуальної тематики на телеканалах, на інформаційних екранах, в залах очікування громадян управлінь тощо. 

  Актуальна інформація з нагальних питань пенсійного законодавства розміщена на інформаційних стендах в управліннях Фонду області.

 
9. Забезпечення участі регіональних ЗМІ в престурах Пенсійного фонду України щодо запровадження нових сервісів вебпорталу електронних послуг

Пенсійного фонду України

Приймак Е. Д.,

Матюніна Т.Г.,

начальники підпорядкованих управлінь

червень Виконано

11.09.2020 начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області взяла участь в онлайн пресконференції в рамках всеукраїнського престуру на тему: «Електронні послуги Пенсійного фонду України». Захід був направлений на підвищення поінформованості громадян щодо запровадження нових сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

 
10. Забезпечення дотримання встановленого порядку надання публічної інформації (опрацювання, систематизація, аналіз та контроль щодо задоволення запитів Баранов П.В.,

Приймак Е.Д.,

Матюніна Т.Г.,

Сіроштан Н.Є.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року

 

Виконано

Надання публічної інформації, відповідей на запити на публічну інформацію здійснювалось відповідно до вимог діючого законодавства. За 2020 рік до органів Фонду області надійшло 24 запити, з яких на всі надано відповіді без порушення термінів.

 
 

ПРІОРИТЕТ ІІI

Прозоре та відповідальне злійснення виплат

 

 

1. Забезпечення своєчасного фінансування пенсійних виплат (з урахуванням проведених перерахунків, індексації)

 

Нікітіна Т.А.,

Юртіна Л.П.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

щомісячно з  1 по 25 число

 

Виконано

  Фінансування пенсійних виплат здійснюється щоденно протягом виплатного періоду згідно з планом-графіком фінансування своєчасно та в повному обсязі. За 2020 рік  сформовано та надано до банку 13503 платіжних доручення.

 
2. Забезпечення своєчасної виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області Юртіна Л. П., Тарасова К.С.,

Яценко О. А.

 

протягом року Виконано

За 2020 рік після актуалізації персональних даних пенсіонера сформовано та надано до банку 139 платіжних доручень на перерахування  пенсії пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області. Надіслано до Пенсійного фонду України 19 виплатних відомостей з відмітками про виплату пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області. Сформовано та надано до Пенсійного фонду України 12 звітів про виплату пенсії пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в Луганській області.

 
3. Підготовка бюджету Головного управління, кошторисів та планів доходів і видатків територіальних управлінь Баранов  П.В., Юртіна Л. П.,

начальники підпорядкованих управлінь

в місячний термін після затвердження Кабінетом Міністрів України бюджету Пенсійного фонду України Виконано

Розроблено та доведено до виконання підвідомчим органам граничні показники бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік, ліміти асигнувань, інструктивний лист, форми бюджетної документації. Проведено колегію при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де прийнято рішення та складено наказ про затвердження проєкту бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік та проєктів планів доходів і видатків управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, об’єднаних управлінь на 2020 рік (наказ № 174 від 24.02.2020).

 
4. Виконання планових показників з надходження  до бюджету Пенсійного фонду України коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України Баранов П. В., Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року

 

Виконано

Направляються звіти до Пенсійного фонду України згідно Наказу ПФУ від 01.06.2017 № 105 “Про зміни у звітності щодо роботи Пенсійного фонду України та його територіальних органів”. Матеріали по боржниках направляються до обласної адміністрації, міськ- та рай адміністрацій, до правоохоронних органів Луганської області для належного реагування. Проведено колегію Про затвердження проєкту бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік та проєктів планів доходів і видатків управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, об’єднаних управлінь на 2020 рік (наказ № 174 від 24.02.2020).

По оперативних даних за 2020 рік виконання планових показників власних надходжень до Пенсійного фонду України в Луганській області забезпечено на 177,9 відсотків. Надходження склали 125 433,2 тис. грн., при плані 70 494,1 тис. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 49 548,1 тис. грн.

Частина єдиного соціального внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, збільшилась на 386 755,4 тис. грн. (14,3 %), план виконано на 101,8 %: надійшло 3 087 751,8 тис. грн., при плані 3 032 981,5 тис.грн.

Забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету України збору з окремих видів господарських операцій в сумі 20 676,8 тис. грн., що становить 121,3% від запланованих показників:

– збір під час набуття права власності на легкові автомобілі – 149,1 % виконання, надійшло 15 679,8 тис. грн.;

– збір з операцій придбання (купівлі – продажу) нерухомого майна – 76,6 % виконання, надійшло 4 997,0 тис. грн.

 
5. Забезпечення стягнення переплат пенсій, витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, іншої заборгованості, що підлягає стягненню

 

Баранов П.В.,

Нікітіна Т.А.,

Юртіна Л.П.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року Виконано

З початку року погашено 324,3 млн. грн. боргу по Луганській області, по внесках до Пенсійного фонду України – 79,4 млн. та по єдиному соціальному внеску – 244,9 млн. грн.

Узгоджено графіки погашення заборгованості на 2020 рік по 19 боржниках на загальну суму 26,0 млн. грн., станом на 01 січня 2021 року 11 підприємств виконали погашення завдання повністю та 7 підприємств частково, всього надійшло 26,0 млн. грн.

За 12 місяців 2020 року проведено 111 комісії в області по погашенню заборгованості, заслухано 354 боржників.

З початку 2020 року виявлено 1016 випадків переплат пенсій на суму 5200,99 тис. грн., з якої протягом звітного періоду забезпечено стягнення 3220,40 тис. грн. зайво виплачених коштів, що складає 61,9%. 

З початку року УПЗ ВДКГ Головного управління виявлено 106 випадків переплат на суму 750,64 тис. гривень, з якої протягом звітного періоду забезпечено стягнення 200,44 тис. грн. зайво виплачених коштів, 203,84 тис. грн.. повернуто добровільно.

 
6. Моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О.В.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу Виконано

Структурними підрозділами Управління інформаційних систем та електронних реєстрів підготовлено та направлено листів до ОПФУ інших регіонів, районів щодо приведення у відповідність даних про ЗО у РЗО – 1767; підготовлено листів страхувальникам щодо приведення у відповідність даних про ЗО у РЗО – 1093; підготовлено повідомлень щодо виправлення помилок у звітах (після закінчення звітного періоду) – 2857, уточнено інформацію про ЗО за матеріалами ПС, кількість записів – 230.

За 2020 рік органами Фонду до ГУ ДПС у Луганській області направлено 12 інформацій по 904 страхувальниках щодо виявлення фактів порушення норм чинного законодавства з оплати праці та сплати єдиного  внеску.

До ГУ Держпраці у Луганській області направлено 12 інформацій по 1 447 страхувальниках щодо виявлення ознак прихованої зайнятості, а також фактів порушення норм трудового законодавства.

За 2020 рік до ГУ Держпраці у Луганській області направлено 11 інформацій по 133 ризикових суб’єктах господарювання (у т.ч. зі сфери будівництва – 13, зі сфери автотранспорту – 39, виконання робіт підвищеної небезпеки – 3, сільського господарства – 20, бюджетної сфери – 4, торгівлі – 38, тимчасового розміщування та організації харчування – 15, промисловості – 1).

За 2020 рік органами Фонду до ГУ ДПС у Луганській області направлено 12 інформацій по 904 страхувальниках щодо виявлення фактів порушення норм чинного законодавства з оплати праці та сплати єдиного  внеску.

 
7. Здійснення автоматизованої перевірки даних, які використовуються при призначенні пенсій, з даними, що обробляються  в Реєстрі застраховиних осіб Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д,

Саєнко О.С., Яценко О.А.,

начальники підпорядкованих управлінь

вересень

 

Виконано

За 2020 рік проведено верифікацію 10749 вивантажених даних.

 
8. Здійснення моніторингу та узагальнення результатів судової практики  у справах за участю органів Пенсійного фонду України Баранов П.В.,

Селівьорстова Ю.А.,

Яценко О.А.,

Водолазскін Р.В.

 

протягом року Виконано

  Моніторинг практики застосування законодавства здійснювався шляхом аналізу звітних даних, що надавались підвідомчими управліннями, а також за матеріалами судових слухань, що відбувались за участі представників управлінь.

 З цього питання в звітному періоді підготовлено у форматі Excel таблиці огляду практики законодавства з пенсійних питань та загального огляду претензійної роботи в управліннях.

Підготовлено 12 оглядів за результатами узагальнення судової практики за участю органів Пенсійного фонду Луганської області для врахування в роботі юридичних підрозділів у 2020 році.

 
9. Забезпечення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та в установах, у яких особи перебувають на повному державному утриманні Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М.

 

за окремими графіками

 

Виконано

   Протягом 2020 року фахівцями Управління контрольно-перевірочної роботи було проведено 29 перевірок цільового використання коштів Пенсійного фонду України, з них:

– 6 перевірок Луганської дирекції АТ «Укрпошта» (перевірено 271 відділення поштового зв’язку), з них 4 перевірки, які передбачені графіками на І, ІІ, ІІІ та IV квартали 2020 року, проведені з дотриманням строків; 1 позапланова перевірка на виконання Наказу Головного управління. За результатами перевірок встановлено порушення вимог законодавства у 13 відділеннях поштового зв’язку по 95 особах;

– 12 перевірок банківських установ Луганської області. За результатами встановлено порушення своєчасності повернення других примірників списків (14 випадків), порушення своєчасного повернення пенсій зарахованих на поточні (карткові) рахунки померлих пенсіонерів на загальну суму 56,8 тис. грн. (3 випадки);

– 11 перевірки установ, у яких особи перебувають на повному державному утриманні. За результатами встановлені порушення по 231 особі, в частині несвоєчасного повідомлення управління Фонду про відрахування та зарахування підопічних до будинків-інтернатів, що призвело до переплат пенсій на загальну суму 10,1 тис. грн.

 
10. Проведення перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування відповідно до річного плану перевірок суб’єктів господарювання Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М.

відповідно до строків річного плану перевірок суб’єктів господарювання Не виконано

У зв’язку з дією ст.3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 №1669-ІІІ та листа Пенсійного фонду України від 24.01.2019 №2493/07-30 щодо продовження дії мораторію на проведення планових перевірок, перевірки 40 суб’єктів господарювання проводитися не будуть. Дані по зазначених перевірках, а саме підстави не проведення перевірок внесені до пілотного модулю інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

 
11. Складання річного плану перевірок суб’єктів господарювання на наступний плановий період Приймак Е.Д.,

Вещунова В. М

до 15 жовтня Виконано

  Пропозиції щодо переліку суб’єктів господарювання (42) для проведення перевірок у 2021 році з метою формування плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), листом №1200-010901-9/19430 від 17.09.2020 направлено до Управління контрольно-перевірочної роботи Пенсійного фонду України та 23.09.2020 розміщено в пілотному модулі Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

 
12. Здійснення внутрішнього аудиту відповідно до зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік та проведення інших контрольних заходів за напрямками діяльності Неділько К.М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

згідно з окремими планами Виконано

  За 2020 рік відповідно до Зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік (зі змінами), проведено 6 аудиторських досліджень в підпорядкованих Управліннях в мм.. Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжанському, Білокуракинському та Старобільському об’єднаних; за результатами яких надано 69 рекомендацій щодо удосконалення роботи підпорядкованих управлінь, з яких всі прийняті без коментарів та виконані  повністю – 62; термін виконання яких ще не настав – 7 рекомендацій; проведено 5 інших контрольних заходів.

 
13. Забезпечення моніторингу результатів внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів, здійснених в органах Пенсійного фонду Луганської області та стану впровадження рекомендацій

 

Неділько К.М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

Щокварталу до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом

 

Виконано

  Проведено моніторинг результатів діяльності Управління внутрішнього аудиту, сформовано аналітичні та звітні матеріали; проведено оцінку якості внутрішнього аудиту за 2019 рік та складено Програму забезпечення та підвищення якості внутрішнього аудиту на 2020 рік (відповідно до Стандартів внутрішнього аудиту); здійснено 11моніторингів результатів внутрішніх аудитів відповідно до наказів про результати внутрішніх аудитів; сформовано базу даних об’єктів внутрішнього аудиту, оновлено інформацію в базі даних за результатами аудитів 2019 року та 9 місяців 2020 року; розроблено 69 аудиторських рекомендацій за результатами 6 аудитів, проведених за 2020 рік.

У зв’язку з проведенням карантинних заходів, пов’язаних з  COVID – 19, внесено зміни до операційного плану проведення внутрішніх аудитів Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2020 рік, які прийняті та внесені до Зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійного фонду України на 2020 рік.

За результатами проведених 5 інших контрольних заходів складено доповідні записки керівництву.

У листопаді та грудні 2020 року здійснено ідентифікацію та оцінку ризиків в діяльності органів Фонду в Луганській області та проведено роботу щодо визначення простору внутрішнього аудиту.

 
14. Реалізація завдань та заходів, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на

2019 – 2020 роки

Тріфонова Н.С.,

керівники самостійних стпідрозділів,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року,

контроль щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом

 

Виконано

  Протягом звітного періоду суб’єктами декларування Пенсійного фонду області подано 893 електронних декларації  особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які передбачено статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – декларація), із них:

   802 – щорічних декларацій;

     46 – декларації особи, яка припинила діяльність в 2019 році (після звільнення);

     34 – декларації особи, яка припиняє діяльність пов’язану з виконанням функцій держави (перед звільненням);

     11 – декларацій кандидатів на посаду.

  На рівні Головного та підвідомчих управлінь, шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру осіб на офіційному веб-сайті Національного агентства, забезпечено  перевірку своєчасності подання декларацій.           

  За результатами перевірки встановлено 1 факт неподання електронної декларації після звільнення особи, що припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування у 2019 році. Про зазначений факт повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції у встановленому законодавством порядку.

  Працівники, які призначаються та/або звільняються в управліннях, попереджаються щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства.

  Здійснюється щоквартальний моніторинг рішень стосовно пенсійного забезпечення працівників Фонду з метою  контролю  за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання  конфлікту інтересів.

  Надійшло 25 повідомлень від працівників Фонду з метою недопущення конфлікту інтересів при особистому зверненні за призначенням/перерахунком пенсій, або їх близьких родичів.

  Зі спеціалістами управлінь Фонду проведено 159 навчальних, консультативних та роз’яснювальних заходів, із них: 52- службових наради,  100 – семінарів, 7 тренінгів в режимі онлайн.

  520 державних службовців пройшли онлайн курси антикорупційного напрямку та отримали сертифікати на платформі «Prometheus» та підвищили кваліфікацію на платформі Української школи урядування.

  Всього навчальними заходами з антикорупційного спрямування охоплено 1479 працівників Фонду області.

  Сектором з питань запобігання та виявлення корупції надано роз’яснення, методичну та практичну допомогу 97 працівникам під час індивідуального спілкування та в телефонному режимі. 

  Проведено флешмоб «Ми за роботу без корупції» у якому взяли участь відділи обслуговування громадян Фонду області. Розповсюджено 61 буклет «Повідомте про корупцію» серед відвідувачів Головного управління.

  З метою реалізації громадянами їх права на повідомлення про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень, або правопорушень пов’язаних з корупцією в Управліннях оприлюднено порядок доступу до публічної інформації, створено та забезпечено функціонування внутрішніх та регулярних каналів за якими можна повідомити про конкретні випадки неправомірних дій чи факти корупційних правопорушень з боку працівників Фонду області.        

  Протягом звітного періоду Сектором з питань запобігання та виявлення корупції розглянуто 8 звернень громадян щодо можливих порушень з боку посадових осіб органів Фонду. За результатами проведених перевірок фактів, викладених у зверненнях щодо порушень антикорупційного законодавства не встановлено.

 

 

background Layer 1