Пропустити навігацію

Виконання плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2021 рік за І квартал 2021 року

ЗВІТ

про виконання плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України

в Луганській області на 2021 рік

за I квартал 2021 року

 

Кроки Відповідальні за виконання Строк Статус

(виконано / виконується  /

не виконано в строк)

Перенесені терміни
 

ПРІОРИТЕТ I

Забезпечення якісного обслуговування громадян, цифровізація послуг

 

1. Впровадження системи автоматичного призначення пенсії за наявними даними при набутті права (за подією набуття права)

шляхом впровадження електронної міжвідомчої взаємодії

Нікітіна Т. А., Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.,

керівники підвідомчих  управлінь

 

протягом

5-ти місяців з моменту затвердження відповідних порядків обміну інформацією

з Пенсійним фондом України

 

Термін виконання не настав – після затвердження відповідних порядків  обміну інформацією.

Відповідно до Указу Президента України від 08.11.2019 № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» у сфері соціального захисту населення передбачено запровадження механізму автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком при досягненні пенсійного віку. Пенсійним фондом проведено оновлення програмного забезпечення, що дало можливість розпочати роботу системи в тестовому режимі.

Станом на 01.04.2021 надійшло та опрацьовано 196 звернень щодо автоматичного призначення пенсій, з них: 183 виконано, 12 – відхилено, 1 – в атритубуванні.

Сформовано звернень з типом Автопенсія – 204, з них: 199 – виконано, 1 – помилкове, 4 – прийнято для виконання.

Забезпечено відпрацювання звернень «Скан-копія трудової книжки» у встановлені строки. З початку року надійшло 7221 звернення. Станом на 01.04.2021 в статусі «Виконано» – 6394 звернень (89%), скасовано або відхилено – 594 звернень (8%), в опрацюванні знаходяться 234 звернення (3%), з них на етапі оцифрування – 204 ЕТК.

 
2. Популяризація електронного інформування громадян через засоби електронних комунікацій Приймак Е. Д.,

Нікітіна Т. А.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.

 

грудень Термін виконання не настав  
3. Використання підсистеми “Автоматизоване робоче місце керівника” Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України (далі – ІКІС ПФУ), зокрема щодо контролю функціональних процесів, оцінки результативності роботи Головного управління Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.

листопад Термін виконання не настав.

Станом на 01.04.2021 до підсистеми “Автоматизоване робоче місце керівника” надано доступ керівникам Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області для здійснення контролю функціональних процесів, оцінки результативності роботи структурних підрозділів Головного управління та територіальних управлінь області.

 
4. Впровадження механізмів  використання в Головному управлінні  документів при зверненнях осіб в електронній формі з відмовою від їх паперових оригіналів Приймак Е. Д.,

Нікітіна Т. А.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.

 

грудень Термін виконання не настав.

Станом на 01.04.2021 надійшло та опрацьовано 119 звернень щодо призначення та перерахунку пенсій, отриманих засобами вебпорталу, з них: 53 щодо призначення пенсій та 66 щодо перерахунку пенсій. Звернення опрацьовано у встановлені законодавством строки.

 
5. Продовження оцифрування паперових пенсійних справ та їх валідація Нікітіна Т. А., Приймак Е. Д.,

Яценко О. А.,

Саєнко О. С.

 

грудень Станом на 01.04.2021 відділом з ретроконверсії  від загальної кількості пенсійних справ, які підлягають оцифруванню (313649), відскановано 61883 пенсійні справи (I етап), що складає 19,73 %; проведено кадрування 59541 пенсійної справи (II етап), що складає 18,98 %;   задокументовано 59274 пенсійні справи (III етап), що складає 18,89 %.

Проведено валідацію 4524 пенсійних справ (7 %) від запланованих на 2021 рік 65866 пенсійних справ.

 
6. Забезпечення екстериторіальності при опрацюванні звернень для призначення  пенсій Нікітіна Т. А., Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.

 

протягом

4-х місяців з моменту набрання чинності відповідними нормативно

правовими актами

Фонду

Забезпечено впровадження в промислову екплуатацію програмне забезпечення щодо розподілу для опрацювання звернень про призначення пенсій за принципом екстериторіальності в рамках Централізованої єдиної черги звернень. Надано відповідні ролі користувачам згідно службових листів підпорядкованих управлінь протягом І кварталу 2021.

Надано ролі фахівцям головного та підпорядкованих управлінь для проведення атрибутування та експертизи документів за принципом Централізованого призначення пенсій.

 
7. Проведення оцінки впровадження стандартів обслуговування громадян в Головному управлінні та рівня задоволеності громадян якістю наданих послу Баранов П. В.,

Приймак Е. Д.,

Нікітіна Т. А.,

Сіроштан Н. Є.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.,

Юртіна Л. П.,

Омельченко Н. О.,

Водолазскін Р. В.,

Тріфонова Н. С.,

начальники сервісних центрів

щокварталу З метою оцінки якості обслуговування в органах Пенсійного фонду України в Луганській області проведено опитування 5651 одержувача послуг, з яких 5354 особи (94,8%) задоволені якістю обслуговування.

За результатами опитування із 165 осіб, які звернулись до Головного управління, 164 (99,4%) – задоволені якістю обслуговування, 1 особа (0,6%) – частково задоволена.

Станом на 01.04.2021 за результатами аналізу всі 16 відділів обслуговування громадян управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області відповідають стандартам обслуговування громадян.

 
8. Продовження створення Головним управлінням віддалених робочих місць з обслуговування громадян на базі об’єднаних територіальних громад Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Саєнко О. С.,

Омельченко Н. О.,

Тріфонова Н. С.,

начальники сервісних центрів

протягом

року

(контроль щокварталу,

у строк до               10 числа  місяця, наступного   за звітним кварталом)

Із загальної кількості 17 новостворених об’єднаних територіальних громадах створено віддалені робочі місця з обслуговування громадян органами Пенсійного фонду України у 16  (94%).

Протягом І кварталу 2021 року забезпечено проведення комунікацій, встановлення, налаштування мережевого обладнання та підключення віддалених робочих місць секторів обслуговування в м.Щастя Старобільського об’єднаного управління та м.Золоте управління ПФУ в Попаснянському районі до корпоративної мережі. Проведено генерацію оновлених сертифікатів спеціалістам відділів обслуговування громадян управління ПФУ в м.Лисичанську та Білокуракинському ОУ ПФУ в зв’язку з кадровими змінами.

 
9. Забезпечення  висвітлення питань діяльності Головного управління в засобах масової інформації, на інформаційній сторінці вебпорталу електронних послуг Фонду, у соціальних мережах Приймак Е. Д.,

Водолазскін Р. В.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

щокварталу Забезпечено 100 % висвітлення інформації з питань діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області. На інформаційній сторінці вебпорталу електронних послуг  Пенсійного фонду України розміщено 424 матеріали, Єдиному державному порталі відкритих даних – 14 наборів даних.

За звітний період відбулось: 2 брифінги, проведено 63 засідання «круглого столу», опубліковано 267 матеріалів на інтернет ресурсах, 30 – у друкованих виданнях. Надано 54 коментарі на телебаченні та 135 – на радіо. Оприлюднено у мережі Facebook 1252 інформаційних повідомлення.

Станом на 01.04.2021 проведено: 157 зустрічей в трудових колективах, 282 зустрічі з населенням, за місцем проживання, 76 виїзних прийомів громадян, 24 зустрічі з ветеранськими та громадськими організаціями, 31 лекцію для безробітних, 17 «Днів відкритих дверей» та 6 «Днів Пенсійного фонду», 17 зустрічей з учнівською молоддю та студентами, 50 занять в «Школі майбутнього пенсіонера», 66 флешмобів. Протягом січня-березня 2021 року забезпечено близько 12,7 тис. трансляцій відеороликів з актуальних пенсійних питань на телеканалах, в залах очікування громадян Фонду області тощо.

 
10. Надання електронних послуг засобами вебпорталу електронних послуг Фонду Приймак Е. Д.,

Нікітіна Т. А.,

Саєнко О. С.,

Водолазскін Р. В.,

начальники сервісних центрів

постійно Станом на 01.04.2021 популяризація електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України відбулась на 1 брифінгу, 20 засіданнях «круглого столу», шляхом публікації 607 матеріалів на інтернет-ресурсах, 5 – у друкованих виданнях. Надано 24 коментарі на радіо та 22 – на телебаченні.

Станом на 01.04.2021 проведено: 122 зустрічі в трудових колективах, 129 зустрічей з населенням, за місцем проживання, 50 виїзних прийомів громадян, 18 зустрічей з ветеранськими та громадськими організаціями, 21 лекцію для безробітних, 13 «Днів відкритих дверей» та 5 «Днів Пенсійного фонду», 12 зустрічей з учнівською молоддю та студентами, 42 заняття в «Школі майбутнього пенсіонера», 36 флешмобів, 79 «Прямих телефонних гарячих ліній» керівництва та 20 сеансів скап-зв’язку. Популярізація електронних послуг проводилась при 4,1 тис. звернень громадян на телефони «гарячих ліній» управлінь Фонду в Луганській області. Розміщено 123 інформації на стендах органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій всіх форм власності. Протягом січня-березня 2021 року забезпечено близько 4,7 тис. трансляцій відеороликів з питань електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України на телеканалах, в залах очікування громадян Фонду області тощо. Розповсюджено близько 8,0 тис. буклетів, листівок.

 
11. Забезпечення підготовки адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років Баранов П. В.,

Сіроштан Н. Є.,

 Мірошниченко С. В.,

начальники сервісних центрів

до 15 жовтня Підготовка  адміністративних приміщень до роботи в осінньо-зимовий період 2021 – 2022 років розпочнеться з липня 2021 року.  

 

ПРІОРИТЕТ II

Ефективне адміністрування, спрямоване на забезпечення виконання основних завдань

 

1. Перегляд актів Головного управління з метою уніфікації та повноти регулювання процесів, спрямованих на забезпечення виконання основних завдань, забезпечення їх відповідності чинному законодавству Баранов П. В.,

Нікітна Т. А.,

Приймак Е. Д., Селівьорстова Ю. А.,

Сіроштан Н. Є., керівники самостійних структурних підрозділів

за окремим графіком Графік проведення перегляду актів Головного управління розроблено та затверджено керівником Головного управління. Перегляд актів буде розпочато з другого кварталу 2021 року.

 

 
2. Проведення юридичної експертизи проєктів розпорядчих актів Головного управління та договорів Селівьорстова Ю. А. протягом  року Затверджено графік, згідно з яким перевірки буде розпочато з 2 кварталу 2021 року.  
3. Здійснення моніторингу та узагальнення результатів судової практики у справах за участю Головного управління Баранов П. В.,

Нікітна Т. А., Селівьорстова Ю. А.,

Яценко О. А.

 

протягом року Станом на 01.04.2021 проект огляду судової практики з питань пенсійного забезпечення розроблено. Питання перебуває в стані доопрацювання.  
4. Моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

Саєнко О. С.

 

щокварталу За 1 квартал 2021 року до Східного міжрегіонального управління Держпраці направлено 2 інформації по 4 ризикових суб’єктах господарювання (у т. ч. зі сфери роздрібної торгівлі пальним – 3 інформації та виробництва молочної продукції – 1 інформація).

До ГУ ДПС у Луганській області направлено 2 інформації по 280 страхувальниках щодо виявлення фактів порушення норм чинного законодавства з оплати праці та сплати єдиного  внеску.

До Східного міжрегіонального управління Держпраці направлено 3 інформації по 427 страхувальниках щодо виявлення ознак прихованої зайнятості, а також порушення норм трудового законодавства.

 
 

ПРІОРИТЕТ ІІI

Відповідальне здійснення виплат

 

1. Підготовка та формування бюджету, кошторису та плану асигнувань Головного управління Баранов  П. В.,

Нікітіна Т. А.,

Юртіна  Л. П.,

Чижма О. В.,

Тарасова К. С.,

Яценко О. А.,

керівники підвідомчих  управлінь

в місячний термін після затвердження  Кабінетом Міністрів України бюджету Пенсійного фонду України

 

Розроблено проєкт бюджету, кошторису та плану асигнувань Головного управління на 2021 рік, розглянуто на колегії при начальнику Головного управління та затверджено наказом від 12.03.2021 № 277 “Про затвердження проєкту бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2021 рік та проєктів планів доходів і видатків управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, об’єднаних управлінь на 2021 рік”. Направлено на погодження до Пенсійного фонду України та затверджено Головою Правління Пенсійного фонду України 15.03.2021.  
2. Забезпечення виконання планових показників з надходження до бюджету Пенсійного фонду України коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.

 

щомісяця

 

За оперативними даними за 1 квартал 2021 року виконання планових показників надходжень всього по Луганській області до Пенсійного фонду України забезпечено на 98,6 %. Надходження склали 817 128,8 тис. грн., при плані 828 517,2 тис. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року вони зросли на 86 889,7 тис. грн.

За оперативними даними за 1 квартал 2021 року виконання планових показників власних надходжень  забезпечено на 154,1 %. Надходження склали 39 227,6 тис. грн., при плані 25 457,3 тис. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 5 948,0 тис. грн.

 
3. Моніторинг погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та відновлення страхового стажу застрахованих осіб Баранов П. В.,

Приймак Е. Д.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

Саєнко О. С.,

Селівьорстова Ю. А.

 

протягом  року

 

За 1 квартал 2021 року проведено 36 комісії з питань погашення заборгованості при органах Пенсійного фонду України в Луганській області, заслухано 67 боржників.

Протягом 1 кварталу 2021 року своєчасно проведено 6 засідань комісії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області для забезпечення приведення у відповідність стану сплати страхових внесків в картках страхувальників. За звітний період складено акти комісії Головного управління – 21 на зарахування 81 періоду по 380 застрахованих особах та зняття позначок за 107 періодів по 980 застрахованих особах.

Протягом звітного періоду підготовлено та направлено страхувальникам та застрахованим особам 427 листів – щодо виявлених розбіжностей в реєстрі застрахованих осіб, 150 – щодо помилкових звітів про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, дані яких не було завантажено до РЗО.

100% проаналізовано матеріали, що надійшли від структурних підрозділів головного управління в Луганській області на розгляд Комісії матеріали (всього) по 25 страхувальниках щодо встановлення позначок за 41 період по 412 застрахованих особах та зняття позначок про сплату страхових внесків за 151 період по 1049 застрахованих особах, з них: підготовлено до розгляду на комісії акти по 7 страхувальниках для зняття позначок про сплату за 95 періодів щодо 393 застрахованих осіб; повернуто без виконання у зв’язку із відсутністю підстав по 5 страхувальниках для зарахування/зняття 8 періодів по 7 застрахованих особах; не потребує по 3 страхувальниках для зарахування/зняття 8 періодів по 6 застрахованих особах.

 
4. Забезпечення контролю за виконанням індикативних показників  з надходження збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

Селівьорстова Ю. А.

 

щомісяця За 1 квартал 2021 року забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету України збору з окремих видів господарських операцій в сумі 6 483,5 тис. грн., що становить 165,8 % від запланованих показників:

– збір під час набуття права власності на легкові автомобілі – 191,8% виконання, надійшло 5 513,3 тис. грн.;

– збір з операцій придбання (купівлі – продажу) нерухомого майна – 93,7% виконання, надійшло 970,2 тис. грн.

 
5. Забезпечення призначення пенсій та проведення їх перерахунків у зв’язку із змінами в законодавстві та за заявами у строки, визначені законодавством Нікітіна Т. А.,

Приймак Е. Д.,

Яценко О. А.,

Карасьова О. Ю.,

Саєнко О.С.,

начальники сервісних центрів

постійно

 

За I квартал 2021 року призначено загальних пенсій 1629 особам.

У зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати до 6000 грн., відповідно до частини 2 статті 28 Закону № 1058 в розмірі 40 % мінімальної заробітної плати, визначеної Законом України “Про Державний бюджет України на 2021 рік”, із загальної кількості 330,2 тис. одержувачів пенсій, що перебувають на обліку, перераховано пенсії 64,8 тис. осіб, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років у чоловіків і 30 років у жінок.  Середній розмір підвищення  склав 334,99 грн.

Автоматизованим способом з 01.03.2021 проведено перерахунок пенсій 310,8 тис. особам із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11 відповідно до Постанови КМУ від 22.02.2021 № 127, підвищення пенсії відбулось у 266,3 тис. осіб, середній розмір підвищення склав 393,93 грн.

Протягом звітного періоду провадилась робота по забезпеченню дотримання вимог законодавства щодо призначення підпорядкованими управліннями пенсій в 10-денний термін (призначення – 5,3 днів, перерахунки – 3,4 дні).

Протягом 1 кварталу 2021 року Управлінням пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян первинно призначено 44 пенсії особам звільненим зі служби, 18 пенсій в разі втрати годувальника, встановлено 1 пенсію за особливі заслуги, прийнято на облік 8 пенсійних справ. Проведено поточні перерахунки 45 особам.

Забезпечено своєчасне проведення процесів нарахування пенсійних виплат: проведено по 9 підпорядкованим управлінням 27 процесів переднарахування. Забезпечено формування 395 паспортів та проведення нарахування за всіма типами відомостей: місцевим мешканцям, внутрішньо переміщеним особам, за рішеннями суду в місячному розмірі та з урахуванням рішень про негайне виконання.

Проведено в повному обсязі в автоматичному режимі масові перерахунки 65-річним по 1154 особовим рахункам, у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати та в зв’язку зі зміною середньої заробітної плати по народному господарству – по 721 особовому рахунку, 80-річним згідно постанови КМУ №251 – по 41226 особовим рахункам; індексацію заробітку по 310174 особовим рахункам.

 
6. Проведення підготовчих технічних заходів для забезпечення переходу до централізованого фінансування виплати пенсій Приймак Е. Д.,

Баранов П. В.,

Саєнко О. С.,

Юртіна Л. П.,

керівники підвідомчих  управлінь

квітень

 

Сформовано та надано до Пенсійного фонду України потребу в коштах на виплату допомоги на поховання, відрахувань з пенсії, недоотриманої пенсії, перерахування частини пенсії установам (закладам), у яких пенсіонери перебувають на повному державному утриманні на лютий – квітень 2021 року.

 Станом на 01.04.2021 сформовано та надано до банку 3449 платіжних доручень на фінансування пенсій та інших витрат, що здійснюються відповідно до діючого законодавства.

 

 
7. Реалізація графіку запровадження виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за виплатними квитанціями Нікітіна Т. А.,

Баранов П. В.,

Приймак Е. Д.,

Яценко О. А.,

Юртіна Л. П.,

Саєнко О. С.,

начальники сервісних центрів

у визначені графіком строки Формування відомостей на виплату пенсії проведено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1279.

Здійснено повний розрахунок по оплаті послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсії Луганською дирекцією АТ “Укрпошта”, за грудень 2020 р., січень – березень 2021 року.

 
8. Забезпечення виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області Нікітіна Т. А.,

Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Тарасова К. С.,

начальники сервісних центрів

щокварталу Станом на 01.04.21 сформовано та надано до банку 39 платіжних доручень на фінансування пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в області. Сформовано та надано до Пенсійного фонду України 4 звіти про виплату пенсії пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в Луганській області.  
9. Моніторинг та аналіз показників виконання бюджету Пенсійного фонду України та факторів, що впливають на його виконання Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.

 

щомісячно За 1 квартал 2021 року погашено 66 780, тис. грн. боргу, у т.ч. по внесках до Пенсійного фонду України – 27 031,1 тис. грн. та по єдиному соціальному внеску – 39 749,1 тис. грн.

Матеріали по боржниках направляються до обласної  та місцевих адміністрацій, до правоохоронних органів Луганської області для необхідного реагування. 18.02.2021 року в облдержадміністрації проведено засідання обласної “Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат” з питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України підприємствами-боржниками Луганської області.

Узгоджено графіки погашення заборгованості на 2021 рік по 15 боржниках на загальну суму 27,04 млн. грн., станом на 01 квітня 2021 року 6 підприємств виконують погашення завдання повністю та 6 частково, всього надійшло протягом 1 кварталу 2021 року – 6,8 млн. грн.

 
10. Проведення аналізу динаміки фонду оплати праці відповідно до повноважень, визначених законодавством Баранов П. В.,

Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.

 

щокварталу Аналіз динаміки фонду оплати праці за 1 квартал 2021 року буде можливо здійснити не раніше червня 2021 року, у зв’язку із змінами до Порядку подання звітності зі сплати єдиного соціального внеску.  
11. Узагальнення інформації щодо стану виконання  міжнародних договорів, виконання яких  забезпечує Головне управління, та визначення проблемних питань, які виникають під час їх реалізації Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Селівьорстова Ю. А., Саєнко О. С.

 

вересень Пропозиції щодо виконання  міжнародних договорів, виконання яких забезпечує Головне управління, станом на 01.04.2021 не надавались, у зв’язку з відсутністю відповідних запитів від Пенсійного фонду України.

Протягом звітного періоду опрацьовано та своєчасно надано інформацію на 8 запитів органів Державної служби України з питань праці та 16 запитів органів Державної фіскальної служби України.

 

 

ПРІОРИТЕТ ІV

Автоматизація функціональних процесів та здійснення контрольних заходів

 

1. Інформаційне наповнення підсистеми “Реєстр судових рішень” ІКІС ПФУ відомостями про рішення суду за участю органів Фонду Селівьорстова Ю. А.

 

до

01 жовтня

 

В системі ІКІС ПФУ “Реєстр судових рішень” з початку 2021 року було створено 401 інформаційну картку щодо стягнення з органів ПФУ судового збору за рішеннями суду (100 % від рішень суду, які підлягали заведенню до електронної системи з 01.01.2021).  
Яценко О. А.,

начальники сервісних центрів

20 календарних днів з дня набрання ними законної сили Станом на 01.04.2021 в системі ІКІС ПФУ “Реєстр судових рішень” з початку року створено 156 інформаційних карток щодо несплаченого боргу  
2. Здійснення внутрішнього контролю за повнотою та своєчасністю ведення обліку судових справ та виконавчих проваджень в підсистемах “Реєстр судових рішень” та “Правова робота” ІКІС ПФУ Селівьорстова Ю. А.,

Яценко О. А.

 

щокварталу З початку 2021 року було створено 401 інформаційну картку щодо стягнення з органів ПФУ судового збору за рішеннями суду, що складає 100 % від рішень суду, які підлягали заведенню до електронної системи з 01.01.2021.  
3. Забезпечення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного

фонду України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та в установах, у яких особи перебувають на повному державному утриманні

Приймак Е. Д.,

Родіонова В. В., начальники сервісних центрів

за окремими графіками головних управлінь Протягом 1 кварталу 2021 року на виконання погоджених та затверджених графіків у визначені терміни забезпечено здійснення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України шляхом здійснення 9 перевірок організацій, що здійснюють виплату і доставку пенсій, а саме проведено:

– 1 перевірку Луганської дирекції АТ «Укрпошта» (перевірено 58 відділень поштового зв’язку). За результатами перевірки встановлено порушення в оформленні виплатних документів по 24 особах у 4 відділеннях поштового зв’язку;

– 8 перевірок банківських установ Луганської області. За результатами встановлено порушення своєчасності повернення других примірників списків (6 випадків). 

1 перевірка триває з 29.03.2021 по 09.04.2021. По 1 перевірці отримано відмову у зв’язку з проведенням карантинних заходів.

З метою здійснення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України до кінця поточного року планується проведення: 3 перевірок Луганської дирекції АТ «Укрпошта», 12 перевірок установ банків, 11 перевірок установ, де особи перебувають на повному державному утриманні.

 
4. Проведення внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів у Головному управлінні

 

Неділько К. М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

згідно зі зведеним операційним планом діяльності з внутрішнього аудиту на

2021 рік

В 1 кварталі 2021 року проведено аудиторське дослідження «Функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду України та захист інформації в інформаційно – телекомунікаційній системі Пенсійного фонду України», за результатами якого складено аудиторський звіт №1 від 19.03.2021 (без коментарів), надано 5 рекомендацій, які прийняті, але термін виконання по ним не настав. 

В 1 кварталі 2021 року проведено 1 контрольний захід в управлінні Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області щодо стану роботи з військовим обліком. Порушень не виявлено, надані рекомендації щодо ведення військового обліку.

За I квартал 2021 року проведено  1 контрольний захід в Старобільському об’єднаному  управлінні Пенсійного фонду України  Луганської області в м. Старобільськ щодо стану організації архівного зберігання документів. Порушень не виявлено, надані рекомендації щодо дотримання нормативно-правових  актів при організації та веденні архівного зберігання документів.

В 1 кварталі 2021 року проведено 1 контрольний захід в управлінні Пенсійного фонду України  в Попаснянському районі Луганської області щодо стану організації роботи по виконанню Заходів з реалізації відомчої політики щодо запобігання та протидії корупції, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки. Порушень не виявлено, надані рекомендації щодо покращення роз’яснювальної роботи з питань антикорупційного законодавства в структурних підрозділах управління та надання індивідуальної методичної допомоги працівникам.

 
5. Забезпечення моніторингу результатів внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів, здійснених в Головному управлінні, та стану впровадження  рекомендацій

 

Неділько К. М.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

щокварталу до 1 числа місяця, наступного за звітним кварталом В 1 кварталі 2021 проведено 2 моніторинги за результатами аудитів у попередньому році: аудиторський звіт №5 від 23.11.2020 Марківське ОУПФУ –  складено доповідну записку від 18.01.2021 №426/01; аудиторський звіт №6 від 23.12.2020 Старобільське ОУПФУ – складено доповідну записку від 19.01.2021 № 476/01-16.

В яких зазначено, що повністю усунено 5 недоліків/проблем (аудиторський звіт №6 від 23.12.2020), в т.ч. щодо:   призначення та виплати пенсій; повноти та якості виконання операційних процесів під час прийому документів та реєстрації звернень громадян; опрацювання звернень на виготовлення паперових пенсійних посвідчень; роботи кадрової служби, пов’язаної з нарахуванням заробітної плати; дотримання розпорядчих документів під час нарахування заробітної плати та зарахування коштів на картрахунки працівників.

Також, за результатами аудитів у попередньому році повністю виконано 7 рекомендацій, в т. ч. 1 – Марківське ОУПФУ  (недоплата пенсії) та 6 – Старобільське ОУПФУ – з вищезазначених питань (аудиторський звіт №6 від 23.12.2020).

За іншими контрольними заходами, проведеними в попередньому періоді невиконані рекомендації  відсутні.

 
6. Забезпечення управління персоналом Приймак Е. Д.,

Омельченко Н. О.,

Саєнко О. С.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

грудень

 

 

Забезпечено підвищення рівня професійної компетентності державних службовців Головного управління. Відповідно до індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності (професійного розвитку) узагальнено потребу в підвищенні рівня професійної компетентності державних службовців Головного управління, яка складає 255 державних службовців Головного управління.

Протягом 1 кварталу 2021 року за різними програмами підвищення кваліфікації пройшли навчання 171 державний службовець Головного управління, або 67 % відповідно до визначеної потреби (255 державних службовців), з них 1 державний службовець закінчив навчальний заклад за програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», 112 – за загальними короткостроковими програмами, пройшовши навчання в Державному підприємстві «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України» та Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля, 58 – за програмами самоосвіти в інтернет-просторі та отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

В 1 кварталі 2021 року 112 державних службовців Головного управління (або 44 % фактично працюючих державних службовців) отримали 1 і більше кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (далі – ЄКТС) в рамках виконання індивідуальних програм професійного розвитку, з них 84 державних службовця (33 %) повністю виконали затверджену Індивідуальну програму професійного розвитку.

Загалом, станом на 01.01.2021 в системі органів Пенсійного фонду України в Луганській області потреба в підвищенні рівня професійної компетентності державних службовців складала 697 державних службовців. Рівень професійної компетентності підвищено 571 державним службовцем, або 82,0 % від визначеної потреби по області, з яких 1 державний службовець закінчив навчальний заклад за програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», 436 – за загальними короткостроковими програмами, пройшовши навчання в Державному підприємстві «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України» та Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля, 134 – за програмами самоосвіти в інтернет-просторі та отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

436 державних службовців Фонду області, або 64 % фактично працюючих державних службовців області (675) отримали 1 і більше кредитів ЄКТС в рамках виконання індивідуальних програм професійного розвитку, з них 327 державних службовців (48 %) повністю виконали затверджену Індивідуальну програму професійного розвитку.

 
Омельченко Н. О.,

Юртіна Л. П.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

грудень Протягом 1 кварталу 2021 року проведено 9 внутрішніх навчань для державних службовців Головного та підпорядкованих управлінь, в яких прийняло участь 472 слухачі, або 70 % від фактичної чисельності державних службовців (675 осіб).

За результатами професійного навчання державним службовцям нараховуються кредити ЄКТС відповідно до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 106, та Порядку нарахування кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання, затвердженого наказом НАДС від 12 грудня 2019 року № 226-19, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2019 року за № 1288/34259.

 
Омельченко Н. О.,

начальники сервісних центрів

листопад Відповідно до Порядку, затвердженого постановою правління Фонду від 19 липня 2019 року № 9-1, в 1 кварталі 2021 року організовано проведення стажування 1 особи, з числа молоді, яка не перебувають на посадах державної служби, в Головному управлінні та його органах.  
Омельченко Н. О.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

листопад В січні 2021 року підготовлено Інформацію про виконання заходів Управлінням по роботі з персоналом щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності органів Пенсійного фонду України в Луганській області за 2020 рік та надано до узагальнення Сектору з питань запобігання та виявлення корупції.  
 

ПРІОРИТЕТ V

Реалізація державної антикорупційної політики

 

1. Участь у здійсненні оцінки корупційних ризиків у діяльності органів Фонду Тріфонова Н. С.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

до 31 серпня В січні 2021 року надано пропозиції до Пенсійного фонду України, щодо обʼєктів оцінки корупційних ризиків, їх ідентифікації та заходів з усунення обʼєктів оцінки корупційних ризиків, їх ідентифікації та заходів з усунення для розробки проекту звіту з оцінки корупційних ризиків та проекту Антикорупційної програми.  
2. Розроблення заходів Головного управління щодо реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на

2021 – 2023 роки, 

забезпечення контролю за їх виконанням

Баранов П.В.,

Нікітіна Т. А., Приймак Е. Д.,

Тріфонова Н. С.,

керівники самостійних структурних підрозділів

 

листопад Станом на 01.04.2021 Антикорупційна програма Пенсійного фонду України не затверджена.  
3. Вдосконалення  механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень  Закону України “Про запобігання корупції” Тріфонова Н. С.,

Водолазскін Р. В.,

керівники самостійних структурних підрозділів,

начальники сервісних центрів

протягом року Станом  на 01.04.2021 на інформаційній сторінці вебпорталу Головного управління розміщено 4 інформації, які стосуються питань запобігання та виявлення корупції.

Станом на 01.04.2021 забезпечено оновлення на інформаційній сторінці вебпорталу Головного управління розділу “Запобігання корупції” актуальною інформацією з антикорупційної тематики. Розміщено 1 інформацію.

На інформаційних стендах в Головному та підпорядкованих управліннях розміщено Перелік  комунікаційних каналів для надання повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» та структурних підрозділів, відповідальних за приймання таких повідомлень.

 
4. Популяризація системи електронних послуг Фонду як таких, що зменшують корупційні ризики Приймак Е. Д.,

Тріфонова Н. С.,

Саєнко О. С.,

Водолазскін Р. В.,

керівники підвідомчих  управлінь,

начальники сервісних центрів

протягом року З метою інформування користувачів про надання Головним управлінням послуг в електронному вигляді, як інструменту запобігання та протидії корупції, на сторінці вебпорталу електронних послуг Фонду та соціальній мережі Facebook розміщено 1 інформацію.

Крім того, протягом І кварталу 2021 року розміщено на офіційних сторінках вебпорталу та Facebook 23 статті щодо електронних послуг, які можна отримати за допомогою вебпорталу, покрокові інструкції з питань подання звернень щодо обліку трудової діяльності, автопризначення, отримання довідок, здійснення реєстрації, проведення запису на прийом. Розроблено 2 буклети з питань автоматичного призначення пенсій та оцифрування трудової діяльності, які видаються відвідувачам сервісних центрів та при проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи. Проведено заходи: 4 зустрічі з представниками трудових колективів, 3 конференції за допомогою скайп-зв’язку, 1 виступ на телебаченні.

 

 

background Layer 1