Пропустити навігацію

Дбаємо про соціальний захист найманих працівників

Одним із важливих аспектів в діяльності фахівців відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Фінансово-економічного управління є соціальний захист найманих працівників та інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням щодо негативних наслідків отримання заробітної плати в «конвертах». Дуже часто громадяни, які мають сумніви до роботодавців стосовно належного оформлення трудових відносин, звертаються за роз’ясненнями до фахівців Пенсійного фонду України.

Так, протягом травня – червня 2021 року Наталя Забайрачна надала консультації 10 громадянам Білокуракинського району. Переважну більшість цікавило, як зараховується страховий стаж при виконанні робіт на умовах неповного робочого часу і за цивільно-правовими договорами та як це вплине на майбутню пенсію; куди можна звернутись, якщо роботодавець порушує строки виплати заробітної плати.

В ході бесіди фахівець ознайомила присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві, можливістю доплати до мінімального страхового внеску за неповні місяці сплати внесків за період з січня 2004 по грудень 2010 років та запропонувала скористатися онлайн-послугами вебпорталу Пенсійного фонду України.

 

1 20 1024x842 - Дбаємо про соціальний захист найманих працівників

background Layer 1