Пропустити навігацію

Про автоматичне призначення пенсій – на хвилях UA: Радіо «Пульс»

Головний спеціаліст відділу методології та контрою за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрів Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Марина Агафонова провела інформаційний захід на UA: Радіо «Пульс».

Для підвищення рівня обізнаності радіослухачів стосовно введення в дію нової послуги «Автоматичне призначення пенсії», яку надає Пенсійний фонд України, фахівець Фонду і присвятила свій виступ розгляду механізму автопризначення пенсії та переваг цього сервісу.

Зокрема, вона зазначила, що нова послуга дозволяє отримати всю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь і провести перевірку наявних даних у Пенсійному фонді України. Застрахована особа зможе передати всі дані про себе онлайн і не приходити до сервісного центру для оформлення пенсії. Щоб скористатись цією послугою необхідно увійти до особистого кабінету на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, заповнити анкету-заяву «Автоматичне призначення пенсії» у розділі «Щодо пенсійного забезпечення», додати скан-копії документів, які підтверджують набутий трудовий стаж та ідентифікують особу, підтвердити своє бажання подати документи для призначення пенсії в автоматичному режимі згодою на обробку персональних даних, підписати електронним підписом та відправити до Пенсійного фонду.

Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення буде оцифровано та атрибутовано спеціалістами Фонду. Інформацію про відпрацювання звернення та зауваження спеціалістів щодо наданих документів особа може переглянути на вкладці «Звернення».

 

1 14 740x1024 - Про автоматичне призначення пенсій – на хвилях UA: Радіо «Пульс»

background Layer 1