Пропустити навігацію

У Головному управлінні Пенсійного фонду відбувся «круглий стіл» з представниками контролюючих органів

При Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відбулось засідання «круглого столу» з представниками Управління забезпечення примусового виконання рішень Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) та Головного управління Державної податкової служби у Луганській області.

На нараді було обговорено питання щодо проведених заходів зі стягнення заборгованості з юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців по єдиному соціальному внеску, розглянуті можливості примусового стягнення з боржників та списання безнадійної заборгованості. Так, на сьогоднішній день на Луганщині проблемним питанням залишається масштабне збільшення заборгованості по єдиному соціальному внеску та по внесках до Пенсійного фонду України, що призводить до загрози недоотримання коштів для виплати пенсій. Значне боргове навантаження підприємств призводить до втрати страхового стажу працівниками таких суб’єктів господарювання та до нестачі необхідного страхового стажу і є підставою для відмови в призначенні пенсії. Отже погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску є пріоритетним питанням та головним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду України.

Під час засідання представник відділу примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків) Юлія Баскевич доповіла про суми стягнуті заходами виконавчих дій обов’язкових платежів по комунальних підприємствах  за 8 місяців 2021 року та результативність спільних виходів-рейдів на підприємства комунальної сфери з метою накладання арешту на каси боржників та вилучення готівки для погашення боргів.

Представник  Головного управління Державної податкової служби у Луганській області доповіла про надходження сум по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За серпень 2021 року надійшло коштів по сплаті єдиного соціального внеску в сумі 315,5 млн грн, що на 41,7 млн грн, або на 15,2% більше у порівнянні з серпнем 2020 року. За 8 місяців поточного року надійшло 2 605,5 млн грн, що на 161,3 млн або на 17,4% більше у порівнянні з минулим роком. Фактичні надходження по сплаті єдиного соціального внеску за 2021 рік на 7% перевищують планові показники.

Робота в зазначених напрямках триватиме й надалі.

Підсумовуючи обговорене, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павло Баранов висловив присутнім подяку за співпрацю та наголосив, що всі мають докласти максимум зусиль для виконання планових показників по надходженню внесків та зменшенню заборгованості по нашому регіону.

 

20210914 150327 1024x556 - У Головному управлінні Пенсійного фонду відбувся «круглий стіл» з представниками контролюючих органів

background Layer 1