Пропустити навігацію

«Круглий стіл» з питань впровадження е-трудових книжок та автоматичного призначення пенсій відбувся у м. Лисичанську

Днями заступник начальника відділу обслуговування громадян № 4 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Світлана Кос’янова провела «круглий стіл» з представниками Лисичанського Управління адміністративних послуг та Головного управління Державної податкової служби у Луганській області.

Фахівець Фонду області довела до відома присутніх інформацію про те,  що Кабінет Міністрів України 3 червня 2020 року схвалив законопроект, яким передбачено запровадження ведення трудових книжок в електронній формі, що дасть змогу призначати пенсію без заяви особи – автоматично. Так, у 2019 році Пенсійним фондом України впроваджено систему призначення пенсії в «один дотик». Вона передбачає подання документів, необхідних для призначення пенсії, дистанційно в електронному вигляді через особистий кабінет після реєстрації на відомчому вебпорталі за допомогою електронного підпису.

По закінченні засідання «круглого столу» узгоджено спільні дії щодо сприяння інформуванню громадян про переваги автопризначення пенсії та електронних трудових книжок, а також у проведенні інструктажів з працівниками, що контактують з клієнтами та відвідувачами, щодо убезпечення від шахрайських схем.

 

IMG dc9dc414e7952f0d6a9b06722d0db3e3 V 1024x768 - «Круглий стіл» з питань впровадження е-трудових книжок та автоматичного призначення пенсій відбувся у м. Лисичанську

 

 

 

background Layer 1