Пропустити навігацію

Сервіс «Пенсійний калькулятор» вебпорталу Пенсійного фонду України

В особистому кабінеті застрахованої особи на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua/  можна скористуватися  послугою щодо автоматичного розрахунку прогнозованого розміру пенсії за віком та загального стажу «Пенсійний калькулятор».

Даний сервіс відображається в центрі екранної форми особистого кабінету застрахованої особи. Покроковий опис дій для розрахунку пенсії висвітлено в правому верхньому кутку меню – кнопка «Інструкція».

При користуванні сервісом автоматично завантажуються дані для обчислення страхового стажу і заробітної плати, які наявні на поточний момент в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування. Також надається можливість ручного внесення даних про періоди роботи із трудової книжки та інших документів про стаж, а також заробітної плати до 2004 року для подальшого їх використання при розрахунку орієнтованого розміру пенсії та стажу в перспективі.

Програмне забезпечення автоматично підсумовує періоди трудової діяльності та визначає загальний страховий (трудовий) стаж із точністю до одного дня – аналогічно до того, як це робиться під час призначення пенсій в органах Пенсійного фонду.

Після розрахунку пенсії користувачу надається сума розрахованої пенсії та протокол розрахунку на дату звернення.

За допомогою  “Пенсійного калькулятора” майбутні пенсіонери можуть виконати попередній розрахунок майбутньої пенсії за віком та провести моделювання майбутньої пенсії за введеними даними або з урахуванням стажу, що буде набутий до досягнення пенсійного віку.

Звертаємо увагу, що цей сервіс не робить розрахунок пенсії у зв’язку з втратою годувальника, перерахунок пенсії працюючого пенсіонера, розрахунок пенсії при переведенні з одного виду пенсій на інший та не враховує кратність стажу за роботу на Крайній Півночі.

pENSIJNYJ KALKULYATOR 1024x635 - Сервіс «Пенсійний калькулятор» вебпорталу Пенсійного фонду України

background Layer 1