Пропустити навігацію

Підприємців та найманих працівників м. Лисичанська проінформували про негативні наслідки несплати ЄСВ

14 грудня 2021 року головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Олена Осипенко провела зустріч з фізичними особами – підприємцями, які здійснюють свою діяльність на Центральному ринку м. Лисичанська, та їхніми найманими працівниками щодо сплати єдиного соціального внеску.

В ході проведення заходів присутнім повідомлено про підвищення з 1 грудня розміру мінімальної заробітної плати до 6500,00 грн та мінімального страхового внеску до 1430,00 грн. Їх проінформовано про те, що своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Також фахівець звернула увагу на зручність користування електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду України. Зокрема необхідність, хоча б раз на рік перевіряти чи подав за них роботодавець звітність, чи сплатив страхові внески до Пенсійного фонду України, для того щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних (наприклад, в прізвищі, імені, по-батькові, індивідуальному коді, заробітної плати) та мати впевненість в одержанні справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.

Під час зустрічі присутнім були роздані буклети з даної тематики.

 

1 12 768x1024 - Підприємців та найманих працівників м. Лисичанська проінформували  про негативні наслідки несплати ЄСВ 2 15 1024x768 - Підприємців та найманих працівників м. Лисичанська проінформували  про негативні наслідки несплати ЄСВ

background Layer 1