Пропустити навігацію

Єдиний день Пенсійного фонду України

16 грудня в Луганській області відбувся Єдиний день Пенсійного фонду України під гаслом «Електронні послуги Пенсійного фонду України – зручно та доступно!», який був приурочений до 31-ої річниці заснування  Пенсійного фонду України та 30-річчя створення пенсійної служби  Луганської області. 

Від початку тижня в рамках заходу пенсійники надавали мешканцям області консультації й роз’яснення щодо електронних сервісів Пенсійного фонду України та практичні поради з їх використання. Зокрема було проведено 75 зустрічей у трудових колективах, 33 прямі телефонні «гарячі лінії», 35 флешмобів, розповсюджено 3644 інформаційних буклетів.

З 13 по 16 грудня відбулися телефонні «гарячі лінії» за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України Ольги Шарунової, заступників начальника Павла Баранова, Тетяни Нікітіної та Евеліни Приймак.

За консультаціями та роз’ясненнями до керівництва Фонду області  звернулися 17 осіб. Основні питання, які вони порушували, стосувалися грудневого перерахунку пенсій, порядку отримання довідки ОК-7,  отримання пенсії за померлого тощо. Учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, наприклад, цікавило виконання рішення суду, фізичну особу – підприємця – зарахування страхового стажу, внутрішньо переміщену особу – виплата  недоотриманої пенсії, військового пенсіонера – перерахунок пенсії за рішенням суду.

Всім запитувачам надано кваліфіковані відповіді та ґрунтовні роз’яснення. Для більш оперативного вирішення питань пенсійного забезпечення їм рекомендовано зареєструватися на відомчому вебпорталі і стати активними користувачами електронних послуг, які надає Пенсійний фонду України.

 11 1 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області провели флешмоб «Електронні послуги Пенсійного фонду України – зручно та доступно!» в районі міського Палацу культури м. Сєвєродонецька. Вони активно спілкувалися з пересічними громадянами, рекомендували їм активніше користуватися всіма можливостями вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

33 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Заступник начальника Управління пенсійного забезпечення – начальник відділу застосування пенсійного законодавства Управління пенсійного забезпечення Валентина Шевчук провела зустріч з трудовим колективом Ново-Кіндрашівської дільниці структурного підрозділу «Бахмутська дистанція сигналізації та зв’язку» регіональної філії «Донецька залізниця» акціонерного товариства «Укрзалізниця», в ході якої присутніх було ознайомлено з впровадженням сучасних сервісів електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України. Детально проінформовано про можливості реєстрації на відомчому вебпорталі, формування електронних трудових книжок і листків тимчасової непрацездатності. Роз’яснено зручності та переваги автоматичного призначення пенсії.

У відділі обслуговування громадян № 11 (сервісний центр)  проведено заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», на якому було проведено правову оцінку документів для призначення пенсії за віком та в разі втрати годувальника відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Присутнім роз’яснено норми чинного законодавства щодо необхідності мінімального страхового стажу для призначення пенсії.

 

foto zustrich 1 1024x768 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції було проведено флешмоб для відвідувачів Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області під гаслом «Система електронних послуг ПФУ – інструменти запобігання корупції». У ході заходу серед відвідувачів було розповсюджено буклети щодо автоматичного призначення пенсії та особистого кабінету застрахованої особи.

Фахівець Відділу ознайомила громадян з функціональними можливостями та перевагами використання вебпорталу Пенсійнго фонду України та наголосила, що дані сервіси спрощують процедуру отримання послуги, зменшують час обслуговування, підвищують прозорість процесу обробки документів та мінімізують корупційні ризики.

 

koruptsiya - Єдиний день Пенсійного фонду України

УПРАВЛІННЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДЯН

Відділ обслуговування громадян № 1

Насиченим на різноманітні форми комунікаційних заходів  виявився Єдиний лень Пенсійного фонду України в Луганській області. Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 1 (сервісний центр) Ірина Безменнікова та головний спеціаліст Тетяна Панченко провели виїзний прийом громадян на відділеному робочому місці в с. Євсуг Старобільського району. До них звернулося 10 осіб з різноманітних питань пенсійного забезпечення. Також фахівці відвідали приватне підприємство по наданню послуг щодо догляду для людей похилого віку та інвалідів із забезпеченням проживання, де надали необхідні консультаційні послуги.

Разом зі спеціалістами Фінансово-економічного управління провели флешмоби «Електронна трудова книжка – перший крок до автоматичного призначення пенсії за віком», «Автоматичне призначення пенсіїце зручно, швидко та безпечно!», «Електроні послуги Пенсійного фонду України – зручно та доступно!».

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Яна Берко провела зустріч у трудовому колективі Комунального закладу Біловодський районний центр «Спорт для всіх» в рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера». Увагу присутніх вона акцентувала на особливостях обчислення страхового стажу, який враховується при призначенні пенсії, та його пряму залежність від сплати страхових внесків, ознайомила присутніх з  порядком призначення та виплати пенсій. Начальник відділу обслуговування громадян № 1 Віталій Діденко провів телефонну «гарячу лінію», на яку звернулися 8 осіб з питань призначення/перерахунку пенсій, виплати заборгованості ВПО, збільшення пенсійних виплат з 01 грудня 2021 року.

1 111 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 2

Близько 100 осіб були охоплені комунікаційними заходами, приуроченими до Єдиного дня Пенсійного фонду України. Начальник відділу Галина Молчанова провела пряму телефонну «гарячу лінію».

Фахівці відділу провели зустрічі в трудових колективах Комунального підприємства «Білокуракине-комунсервіс», Управління Державної казначейської служби у Новопсковському районі.

 На майданчиках масово відвідуваних підприємств – магазину EVA, ринку «Троянда», торгівельного центру «Радуга» і на території автостанції  відбулися флешмоби на тему: «Автоматичне призначення пенсії – сучасно, швидко, зручно!», «Електронна трудова книжка – подбай про своє майбутнє!» та «Зарплата в конверті – злидні на старість». Фахівці Фонду ознайомили громадян з широким спектром зручних електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України.

Цього ж дня головний спеціаліст відділу Дмитро Мантула здійснив прийом громадян на віддаленому робочому місці у селищі Лозно-Олександрівка та  провів зустрічі з населенням на ринку та в магазинах.

По закінченню кожного з заходів всім присутнім було роздано інформаційні буклети з електронних сервісів Пенсійного фонду України та важливих питань пенсійного забезпечення.

 

2 2222 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 3

Начальник відділу обслуговування громадян №3 (сервісного центру) Сергій Савченко провів телефонну «гарячу лінію», на яку звернулися 5 осіб з питань перерахунку пенсії, виплати недоотриманої пенсії, поновлення виплати пенсії внутрішньо-переміщеним особам.

Спеціалісти відділу провели флешмоби  «Електронна трудова книжка» та «Автоматичне призначення пенсій» для жителів міста Кремінна.

Відбулися зустрічі з трудовими колективами Відділу освіти, молоді і спорту Кремінської міської ради і Кремінського центру зайнятості населення, на яких доведена інформація про електронні сервіси Пенсійного фонду України, можливість оформлення автоматичного призначення пенсії, отримання довідок, подання звернень в режимі онлайн через вебпортал  тощо.

3 3333 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 4

Начальник відділу Павло Кіянов за телефоном  «гарячої лінії»  надавав додзвонювачам консультації та роз’яснення з пенсійних питань.

Для інформування громадян та надання їм практичної допомоги в користуванні сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України відбулися «День відкритих дверей» і заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», а також зустрічі з учнівською молоддю та студентами.

З метою більш активного залучення мешканців міста Лисичанська до користування сучасними сервісами Пенсійного фонду України фахівці відділу організували флешмоби «Автопризначення пенсії – приєднуйся» та «Електронна трудова книжка». Побували вони і в трудових колективах комунального  підприємства ЖЕК № 3 та автотранспортного підприємства № 032806, де ознайомили присутніх з порядком реєстрації на вебпорталі. А також взяли участь в онлайн-зустрічі (Zoom) з тимчасово безробітними громадянами, які знаходяться на обліку в Лисичанському центрі зайнятості на тему: «Сучасні послуги Пенсійного фонду України: можливості та переваги» «Кабінет страхувальника – швидкий та зручний спосіб отримання інформації та послуг на вебпорталі Пенсійного фонду України».

4 4 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 5

З метою підвищення обізнаності громадян з питань пенсійного законодавства, надання максимальної можливості кожному бажаючому скористатися послугами органів Пенсійного Фонду України незалежно від місця проживання спеціалісти відділу провели заходи щодо Єдиного дня Пенсійного фонду України під гаслом «Електронні послуги Пенсійного фонду України – зручно та доступно!».

В рамках цього заходу відбулися виїзні прийоми громадян в Каравансолодківському та Сичанському старостинських округах, а також зустріч в трудовому колективі Курячівської ЗОШ I-II ступеня Марківської селищної ради. Всім бажаючим надано роз’яснення стосовно пенсійних послуг, які можливо отримати через вебпортал Пенсійного фонду України, в тому числі автопризначення пенсії.

Начальник відділу Ніна Душенко провела «гарячу лінію», на яку звернулися 8 громадян. Їм були надані розширені відповіді з питань підвищення пенсій, виплати боргів внутрішньо переміщеним особам, погашення заборгованості по недоотриманих пенсіях та кожного ознайомлено з електронними послугами відомчого вебпорталу.

У смт Марківка проведено два флешмоби за тематикою «Автопенсія» та «Електронна трудова книжка».

Відбулося й заняття у  «Школі майбутнього пенсіонера», де присутнім на конкретних прикладах пояснено, як подати заяву щодо призначення пенсії та скористатися всіма послугами вебпорталу.

55 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 6

Спеціалісти відділу долучилися до проведення Єдиного дня Пенсійного фонду України в рамках відзначення 31 річниці утворення Пенсійного фонду України. Для підвищення обізнаності громадян з питань пенсійного законодавства, новацій було проведено заняття у «Школі майбутнього пенсіонера»; зустрічі з представниками трудових колективів Комунального закладу «Публічна бібліотека» Новоайдарської селищної ради, Відділу соціального захисту населення Щастинської військово-цивільної адміністрації (м. Щастя) та з підприємцями Новоайдару.

За участю начальника відділу Ольги Кисельової відбулася пряма телефонна «гаряча лінія».

Фахівці відділу провели 5 флешмобів – «Автоматичне призначення пенсії», «Електронна трудова книжка», «Електронні послуги ПФУ – зручно та доступно!», «Вебпортал – швидко, зручно, доступно!».

Всі заходи супроводжувалися розповсюдженням тематичних інформаційних буклетів.

6 6 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 7

Спеціалісти відділу долучилися до проведення Єдиного дня Пенсійного фонду України в рамках відзначення 31 річниці утворення Пенсійного фонду України. З метою підвищення обізнаності громадян з питань пенсійного законодавства та пенсійних новацій була проведена  пряма телефонна «гаряча лінія» з начальником відділу Наталією Остановською та особистий прийом з питань пенсійного забезпечення.

Пенсійники відвідали трудовий колектив Попаснянської Державної податкової служби Головного управління ДПС у Луганській області та провели зустріч з його представниками.

Відбулися виїзний прийом в смт Вовчоярівка Сєвєродонецького району та флешмоби на теми «Автоматичне призначення пенсії – швидко, зручно, сучасно!», «Електронна трудова книжка – подбай про своє майбутнє!».

Побували вони в гостях і у студентської молоді двох ліцеїв № 83 та № 85; зустрілися з підприємцями м. Попасної та ветеранською організацією, відвідували за місцем проживання пенсіонера з обмеженими можливостями.

77 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 8

На зустрічах у трудовому  колективі Комунального підприємства «Муніципальний сервіс Рубіжанської міської ради», із студентською молоддю Луганського державного медичного університету, підприємцями і працівниками магазину «Хуторок» та заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», проведеній для працівників Рубіжанського міського центру соціальних служб, спеціалісти відділу розповіли про розвиток і оновлення електронних сервісів порталу Фонду, переваги отримання послуг дистанційно – швидко, економно, зручно та безпечно. Розглянуто сервіси щодо оцифрування трудової діяльності, подання анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії, електронних листків непрацездатності, отримання довідок з QR-кодом, надання заяв з пенсійних питань та звернень через кабінет застрахованої особи.

Також, цього дня надано консультації і відповіді на запитання мешканців міста, які звернулися на телефонну «гарячу лінію» керівника відділу та до спеціаліста відділу на прийомі в агентському пункті за адресою: вул. Сосюри, 9, м. Рубіжне.

Не залишилися поза увагою і особи поважного віку з обмеженими можливостями, яким пенсійні послуги були надані за місцем проживання.

 

8 8 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 9

Начальник та заступник начальника відділу Олена Ястремська й Ірина Левицька провели прямі телефонні «гарячі лінії». Вони надали роз’яснення громадянам, які зателефонували стосовно особливостей перерахунку пенсій з додаванням стажу та заробітку відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», отримання пенсійних посвідчень, терміну виплати пенсії та повідомили їм про зручності отримання інформації, яка стосується пенсійного забезпечення за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду.

Також фахівцями відділу було проведено 3 флешмоби під гаслами «Електронна трудова книжка – перший крок до автоматичного призначення пенсії», «Автопенсія – зручно та оперативно», «Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України – реєструйся, користуйся!».

Відбулися зустріч із трудовим колективом ДНЗ «Сєвєродонецьке Вище професійне училище», заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», онлайн-лекція для безробітних щодо сучасних електронних сервісів Пенсійного фонду України.

99 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 10

Начальник та заступник начальника відділу обслуговування громадян № 10 провели телефонні «гарячі лінії» з питань пенсійного забезпечення.

На «День відкритих дверей» до сервісного центру завітали соціальні партнери з Центру надання соціальних послуг Троїцької громади, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та голова ветеранської організації «Добродія». До їх відома доведено інформацію про автопризначення пенсій та користування вебпорталом електронних послуг Пенсінйого фонду України.

На заняттях у «Школі майбутнього пенсіонера» осіб передпенсійного віку проінформували про переваги електронних сервісів відомчого вебпорталу. 

Флешмобами привертали увагу пересічних громадян на впровадження нового сервісу «Електронна трудова книжка» та функціональних можливостях вебпорталу Пенсійного фонду України.

Проведено виїзні прийоми на віддалених робочих місцях у Нижньо-Дуванській об’єднаній територіальній громаді та с. Привілля Лозноолександрівської ОТГ, зустрічі з трудовими колективами Агроформування «Привілля», фельдшерсько-акушерського пункту, пошти та магазинів с. Привілля, комунального підприємства «Троїцький центр комунальних послуг», приватних підприємств і фермерського господарства «Каштан», на яких акцентували увагу присутніх на користуванні сучасними  електронними сервісами Пенсійного фонду України.

10 10 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 11

В рамках проведення заходів масової комунікації, запланованих на Єдиний день Пенсійного фонду України, відбулася телефонна «гаряча лінія» начальника відділу Сергія Ганноченко, зустрічі з представниками Станично-Луганської районної організації ветеранів України та спілки ветеранів смт Станиці Луганської, у трудових колективах Управління державної казначейської служби України у Станично-Луганському районі та Державного підприємства «Станично-Луганський ДЛМГ».

Заступник начальника відділу Лариса Горошанська провела зустріч з колективом Станично-Луганської державної податкової інспекції (ЦОП) Головного управління ДПС у Луганській області.

Цього дня головний спеціаліст Юлія Куркіна обслуговувала громадян в смт Петропавлівка та провела дві зустрічі з пенсіонерами за місцем проживання. А в приміщенні відділу пройшли заняття у «Школі майбутнього пенсіонера».

Під гаслами «Автоматичне призначення пенсії» та «Електронна трудова книжка» відбулися два флешмоби.

11 11 - Єдиний день Пенсійного фонду України

Відділ обслуговування громадян № 12

Спеціалісти відділу провели «День відкритих дверей», заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», зустрічі з трудовими колективами Старобільського центру зайнятості та Фонду соціального страхування, а також з головою Старобільської районної ветеранської організації.

Начальник відділу Наталія Касяненко провела пряму телефонну «гарячу лінію» з мешканцями Старобільщини.

На вулицях міста були організовані та проведені флешмоби на тему сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України «Автоматичне призначення пенсії» та «Електронна трудова книжка».

Всі заходи супроводжувалися розповсюдженням тематичних буклетів.

12 12 - Єдиний день Пенсійного фонду України

УПРАВЛІННЯ КОНТРОЛЬНО-ПЕРЕВІРОЧНОЇ РОБОТИ

 З нагоди Єдиного дня Пенсійного фонду України працівниками Управління, з дотриманням карантинних обмежень, проведено зустрічі з посадовими особами, бухгалтерами та фахівцями відділів кадрів організацій, підприємств та установ, а також їх трудовими колективами, з метою ознайомлення з діяльністю Пенсійного фонду України, можливістю отримання послуг дистанційно за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України та підвищення рівня знань фахівців в частині дотримання вимог складання довідок про заробітну плату, які надаються особам що мають право на призначення або перерахунок пенсії, правильності подання даних до Державного реєстру застрахованих осіб. Загалом заходами охоплено 18 установ області та 53 особи.

KPR - Єдиний день Пенсійного фонду України

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНЕ УПРАВЛІННЯ

 Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 Оксана Роговенко провела зустріч у трудовому колективі відділення ПриватБанку. В ході неї було висвітлено питання залежності розміру пенсії від заробітної плати та страхового стажу, змін в пенсійному забезпеченні, про переваги реєстрації на вебпорталі, та легалізації заробітної плати тощо.

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Наталія Пшенянік взяла участь у зустрічі з працівниками Відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради Луганської області. Також фахівці відділу забезпечення наповнення бюджету №2 провели заняття в «Школі майбутнього пенсіонера» для мешканців смт Біловодська, зустрічі з трудовими колективами Комунальної установи «Білокуракинський фізкультурно – спортивний комплекс «Здоров’я», філії «Новопсковський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», філії «Станично-Луганський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України». В смт Новоайдар відбулась зустріч з відвідувачами Центру надання адміністративних послуг Новоайдарської селищної ради. Проведено 2 зустрічі з населенням в м. Сватове та смт Троїцьке.

Темою всіх заходів стали можливості відомчого вебпорталу, який дозволяє працівникам контролювати легальність своєї зарплати та сплати внесків з неї роботодавцем, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління.

Крім цього, фахівці Фонду провели флешмоби для мешканців смт Мілове та Марківка з тематики електронних послуг Фонду та легалізації трудових відносин, розповсюдили буклети на тему «Електронні послуги Пенсійного фонду України – зручно і доступно», «Пенсійний фонд, з турботою про вас».

У Старобільському районі проведено Skype-зв’язок з 12 страхувальниками, яких інформували про сучасні сервіси Фонду, що дозволяють громадянам постійно бути в курсі новацій у сфері пенсійного забезпечення, контролювати свої особисті дані, і вкотре закликали громадян бути мобільними.

FEU - Єдиний день Пенсійного фонду України

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ТА ЕЛЕКТРОННИХ РЕЄСТРІВ

Фахівці Управління провели зустрічі з трудовими колективами комунальних підприємств «Троїцький центр комунальних послуг», «Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», «Міловська центральна районна лікарня», «Попаснянська центральна районна лікарня», комунальної установи «Білокуракинський фізкультурно-спортивний комплекс «Здоров’я» та з працівниками Міловського місцевого центру з надання Безоплатної вторинної правової допомоги, Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, служби у справах дітей Щастинської районної державної адміністрації, Дочірнього підприємства «Янтар» Марківського районного споживчого товариства та Марківського районного споживчого товариства, відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради, Новоайдарської обласної санаторної школи-інтернату та ін. На кожній  з них проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України, необхідності надання для оцифрування скан-копій трудових книжок, пояснено мету та важливість завчасного надання документів, необхідних для майбутнього призначення пенсій, способи перевірки повноти їх внесення та своєчасного коригування в разі необхідності.

Під час зустрічі у комунальному закладі «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» (м. Рубіжне) надано інформацію стосовно нової сервісної послуги вебпорталу Пенсійного фонду України – «Автоматичне призначення пенсії», завдяки якій кожен громадянин має можливість подбати про свою пенсію заздалегідь. Особливу увагу було зосереджено на підготовці пакету документів, які є стандартно необхідними, якщо потенційний майбутній пенсіонер бажає звернутися за призначенням пенсії в автоматичному режимі, без особистого звернення до органів Пенсійного фонду.

Особливу увагу приділяли роботі з представниками кадрових служб  і бухгалтерськими працівниками. Зокрема провели зустрічі у Рубіжанській міській раді (відділ бухгалтерського обліку та центр надання адміністративних послуг), на комунальному некомерційному підприємстві «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» і Державному підприємстві «Кремінське лісомисливське господарство». З присутніми проведено практичне заняття та роз’яснено про отримання зручного доступу до електронних послуг Пенсійного фонду.

Найманим працівникам різних фізичних осіб – підприємців на Лисичанському центральному ринку, Товариства з обмеженою відповідальністю «Попаснянський вагоноремонтний завод» та філії «Старобільська» товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства «Нібулон пояснено мету і важливість завчасного надання документів, необхідних для майбутнього призначення пенсій, способи перевірки повноти їх внесення та своєчасного коригування в разі необхідності, а також порядок здійснення перевірки відомостей, наявних у базах даних Пенсійного фонду України.

Головний спеціаліст відділу ведення карток реєстру застрахованих осіб Управління Олександр Приходько провів відеоконференцію Zoom з представниками 4 страхувальників під гаслом «Електронні послуги Пенсійного фонду України – зручно та доступно!». В ході спілкування фахівець Фонду роз’яснив учасникам заходу можливість дистанційного отримання широкого спектру послуг за допомогою сучасних електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України.

1 1 1 - Єдиний день Пенсійного фонду України 2 2 1 - Єдиний день Пенсійного фонду України 3 3 1 - Єдиний день Пенсійного фонду України 4 4 1 - Єдиний день Пенсійного фонду України

 

background Layer 1