Пропустити навігацію

Питання наповнення доходної частини бюджету Фонду та спільної роботи служб в напрямку погашення заборгованості по платежах розглянули у смт Новоайдар

Днями у селищі Новоайдар начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 Олена Зосіменко та заступник начальника відділу обслуговування громадян № 6 (сервісного центру) Валентина Зражаєва провели нараду з представниками Державної виконавчої служби і Державної податкової служби стосовно погашення заборгованості зі сплати платежів до Пенсійного фонду України.

На нараді розглянуто питання наповнення доходної частини бюджету Фонду та спільної роботи служб в напрямку погашення заборгованості по платежах. Зазначено, що кожній людині державою гарантовано соціальний захист, тож важливе значення має факт сплати роботодавцем платежів до Пенсійного фонду, оскільки через борги працівники втрачають страховий стаж та можливість отримувати зароблену пенсію й інші виплати.

На заході обговорено питання заборгованості Дочірнього підприємства «Новоайдарський елеватор», приватного підприємства «Атлант-плюс», сільськогосподарського виробничого кооперативу «Промінь», Товариства з обмеженою відповідальністю «Картон-пак», підприємців, а також шляхи стягнення боргу суб’єктів господарської діяльності, що зареєстровані на територіях, приєднаних до адміністративного підпорядкування Новоайдарського району згідно з постановою Верховної Ради України «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського і Слов’яносербського районів Луганської області».

Залишається значним борг по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Станом на 01.02.2022 року борг платників району – 11 765 995,64 грн, з них 9 079 434,34 грн заборгували 503 фізичні особи – підприємці, що становить 27% від загальної кількості зареєстрованих підприємців.

За результатами наради визначили головні завдання та напрями подальшої співпраці державних органів.

 

foto 18022022 1024x875 - Питання наповнення доходної частини бюджету Фонду та спільної роботи служб в напрямку погашення заборгованості по платежах розглянули у смт Новоайдар

 

 

background Layer 1