Пропустити навігацію

Щодо змін у формі об’єднаної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ з 01.10.2023

Наказом Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» від 02.03.2023 №113, який вступив в дію з 30.05.2023, внесено зміни до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та Порядку його заповнення, у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 №773.

Основні зміни у Податковому розрахунку, який подається за звітні періоди починаючи з ІІІ кварталу 2023 року:

– додано ознаку платника єдиного внеску 095 – резидент Дія.Сіті;

– у Додатку 1 Розрахунку з’явилася нова графа 26 «Ознака наявності трудового договору з нефіксованим робочим часом». Ознаку 1 (так) проставляють у разі, якщо працівник виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, ознаку 0 (ні) – якщо до працівника не застосовують умови статті 211 глави III Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП).

Відповідно до статті 211 глави III КЗпП трудовий договір з нефіксованим робочим часом – це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановили конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що таку роботу надаватимуть постійно, але з дотриманням умов оплати праці, передбачених цією статтею.

Роботодавець самостійно визначає необхідність та час залучення працівника до роботи, обсяг роботи та в передбачений трудовим договором строк погоджує з працівником режим роботи та тривалість робочого часу, необхідного для виконання відповідної роботи. При цьому повинні дотримуватися вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу та часу відпочинку.

Кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом у одного роботодавця не може перевищувати 10 відсотків загальної кількості трудових договорів, стороною яких є цей роботодавець.

 

271023 1024x640 - Щодо змін у формі об'єднаної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ з 01.10.2023

background Layer 1