Пропустити навігацію

Підсумки роботи з питань запобігання та виявлення корупції в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області за I квартал 2024 року

З метою реалізації антикорупційної політики в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області (далі — Головне управління) забезпечено системне здійснення заходів щодо запобігання корупції. Робота в цьому напрямку спрямована на попередження та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності Головного управління, зменшення їх впливу на загальні результати роботи.

Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо застосування положень Закону України “Про запобігання корупції”. Так, протягом I кварталу 2024 року з працівниками Головного управління проведено:

  • 3 внутрішніх навчання на теми: “Вимоги, обмеження та заборони на державній службі, правила етичної поведінки відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”, “Дотримання вимог фінансового контролю відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”. За результатами навчання проводилося тестування та анкетування слухачів. В навчаннях взяли участь 320 працівників;
  • отримано 259 сертифікатів за проходження онлайн-курсів з питань антикорупційного законодавства на навчальній платформі NAZK.Study, а саме: “Декларуйся!”, “Як взаємодіє держава: вивчай, комунікуй, змінюй”,  “Розбудова доброчесних організацій”, “Новачок на публічній службі”,  “Робота з Єдиним порталом повідомлень викривачів”, “Основи антикорупції для всіх і кожного”;
  • надано 149 індивідуальних консультацій з антикорупційного законодавства;
  • на інформаційних ресурсах Головного управління оприлюднено 9 публікацій з питань запобігання корупції.

Забезпечено 100 % заходів щодо виявлення та врегулювання конфлікту інтересів працівників Головного управління. Щоквартально здійснюється моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Головного управління з метою уникнення відповідних корупційних ризиків.

Здійснюється постійне антикорупційне дослідження проєктів розпорядчих актів Головного управління. Дотримується порядок узгодження та схвалення рішень. За результатами моніторингу наказів Головного управління (призначення, звільнення, переведення тощо) порушень вимог статті 27 Закону України “Про запобігання корупції” не виявлено. Забезпечено облік близьких осіб, які працюють в Головному управлінні.

Випадків конфлікту інтересів не виявлено. Не врегульовані випадки конфлікту інтересів відсутні. Протягом звітного періоду 2024 року від працівників Головного управління повідомлення про наявність реального чи потенційного конфлікту не надходило.

Забезпечено організацію проведення 3 спеціальних перевірок відносно осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії “Б” в Головному управлінні протягом звітного періоду. Також, у І кварталі 2024 року закінчено та складено довідки про результати проведення 7 спеціальних перевірок, розпочатих у 2023 році.

Забезпечено вжиття 100 % заходів щодо формування культури повідомлення викривачами про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції” шляхом проведення комунікаційної кампанії з питань формування культури повідомлення. Здійснено моніторинг впроваджених заходів, спрямованих на заохочення та формування культури повідомлення в Головному управлінні за 2023 рік. Результат моніторингу оприлюднено на інформаційній сторінці Головного управління вебпорталу Пенсійного фонду України.

У I кварталі 2024 року Головне управління підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Наказом Головного управління від 18.01.2024 № 10 затверджено оновлений Перелік каналів повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції” в Головному управлінні.

Повідомлень щодо можливих порушень з боку посадових осіб Головного управління у звітному періоді не надходило.

background Layer 1