Пропустити навігацію

Надали індивідуальні консультації з питань призначення пенсії

Для надання фахових консультацій щодо пенсійного та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області постійно проводяться зустрічі з населенням у гуманітарних штабах та шелтерах.

Так, заступник начальника відділу обслуговування громадян №7 (сервісного центру) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Олена Шаповалова днями здійснила зустріч у гуманітарному штабі Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області в місті Полтава.

Пані Олена поінформувала присутніх про основні функції та завдання Пенсійного фонду України, ознайомила зі змінами в пенсійному та соціальному забезпеченні, які відбулися останнім часом.

Актуальне питання, яким цікавились відвідувачі, – результати проведеної індексації з 1 березня 2024 року. Спеціалістка надала ґрунтовні роз’яснення відповідно до даних, які містяться в електронних пенсійних справах відвідувачів.

Цього разу з присутніми обговорювали й питання призначення пенсії за віком та деякі аспекти добровільної сплати страхових внесків. Пані Олена зазначила, що для зарахування повного місяця страхового стажу особа самостійно може сплатити страховий внесок, але не менше 1760,00 грн з 1 квітня. Також, спеціаліст пояснила, що у випадку, коли особа працювала неповний місяць, у неї є можливість зробити доплату до повного мінімального страхового внеску.

Крім того, фахівець надала консультації щодо особливостей призначення/перерахунку житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг на неопалювальний період.

Представниця Пенсійного фонду надала індивідуальні консультації з питань призначення пенсії, звернувши увагу на можливості вебпорталу Пенсійного фонду України, завдяки якому можна отримати низку послуг, не виходячи з дому.

 

IMG 20240425 112317 1024x730 - Надали індивідуальні консультації з питань призначення пенсії

 

 

 

 

background Layer 1