Пропустити навігацію

Інформація про підсумки роботи служб управління персоналом за 9 місяців 2018 року

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області за результатами узагальнення підсумків роботи служб управління персоналом
за 9 місяців 2018 року, на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках (далі – План), затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 09.09.2016 № 132 та наказу головного управління від 15.09.2016
№ 150 повідомляє.

В системі Пенсійного фонду області станом на 01.10.2018 функціонує 17 управлінь, з них 1 головне управління, 6 об’єднаних управлінь, 3 управління в містах, 4 – в районах, 3 управління в районах у містах.

Штатна чисельність працівників органів Пенсійного фонду області складає 1050 штатних одиниць, фактично працює 708 осіб.

Укомплектованість кадрами –67,4 %, у тому числі:

головне управління – 78,7 %,

по управліннях в районах – 46,1 %,

по управліннях в містах – 71,4 %,

по управліннях в районах у містах – 0,0 %,

по об’єднаним управлінням – 83,8 %.

В органах Фонду області працює 666 державних службовців, з них 74 особи (11,1 %) – чоловіки, 592 особи (88,9 %) – жінки, а також 42 особи (5,9 % від загальної фактичної чисельності працівників органів Фонду), які є службовцями і робітниками.

Співвідношення за віком чоловіки/жінки (державних службовців) серед працюючих наступне:

Вік чоловіків жінок
до 35 років 43 58,1 % 167 28,2  %
36 – 45 років 23 31,0 % 186 31,4 %
46 – 55 років 5 6,8 % 189 32,0 %
56 – 60 років 3 4,1 % 48 8,1 %
60 років і старші 0 0 2 0,3 %

Серед керівників органів Фонду області ступінь вищої освіти не нижче магістра мають 176 осіб (99,4 %), ступінь вищої освіти не нижче молодшого бакалавра – 1 особа (0,6 %), ступінь вищої освіти не нижче бакалавра – жодного керівника.

Серед інших державних службовців органів Фонду області ступінь вищої освіти не нижче магістра мають 412 осіб (84,3 %), ступінь вищої освіти не нижче бакалавра – 45 осіб (9,2 %), ступінь вищої освіти не нижче молодшого бакалавра – 31 особа (6,3 %), професійно-технічну – 1 особа
(0,2 %).

На цей час ступінь магістра в сфері публічного управління та адміністрування мають 53 особи.

Призначення на посади державних службовців в органах Фонду області здійснювалось за конкурсом (призначено 68 державних службовців) та за переведенням (9 державних службовців).

За 9 місяців 2018 року в органах Фонду області проведено конкурсів на зайняття посад державної служби категорії «Б» – 30 (в т. ч. в головному управлінні – 11), категорії «В» – 170 (в т. ч. в головному управлінні – 29), з них повторних – 40.

Середній коефіцієнт плинності кадрів в органах Фонду становить 15,4 %
(за 9 місяців 2017 року – 72,2 %). Вище середньообласної плинність кадрів в управлінні Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку (19 %), управлінні Пенсійного фонду України в Попаснянському районі (21,0 %) та Біловодському об’єднаному управлінні (26,0 %). Немає плинності кадрів в Марківському об’єднаному управлінні. За різними підставами було звільнено 109 працівників (за власним бажанням, за угодою сторін, за переведенням).

Продовжено роботу по виконанню вимог Закону України “Про очищення влади”. Станом на 1 жовтня 2018 року з 769 працівників системи Пенсійного фонду області 752, або 97,8 % пройшли перевірку достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених цим Законом.

Здійснено моніторинг застосування дисциплінарних стягнень та аналіз обставин вчиненнядисциплінарного проступку державними службовцями Фонду з метою упередження аналогічних порушень в майбутньому.

За 9 місяців 2018 року до державних службовців органів Фонду області застосовано за рішенням суб’єкта призначення з урахуванням пропозицій дисциплінарних комісій 4 дисциплінарні стягнення, а саме: 2 – зауваження (Старобільське об’єднане управління та управління в Станично-Луганському районі) та 2 догани (Біловодське об’єднане управління та управління в Станично-Луганському районі).

Службами управління персоналом забезпечувалася організація роботи щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців.

За звітний період підвищення кваліфікації пройшли 47 державних службовців системи Фонду області шляхом:

професійних програм в Харківському регіональному інституті державного управління Національної Академії Державного управління при Президентові України 7 державних службовців;

за програмами тематичних короткотермінових семінарів та тренінгів – 26 державних службовців, з яких 16 – прийняли участь в семінарах-нарадах на базі навчально-методичного центру Державного підприємства “Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України”, в тому числі 2 державних службовця вперше призначених на державну службу.

проходження стажування з відривом від служби для 2 державних службовців підпорядкованих управлінь.

Проведений щорічний Всеукраїнський конкурс “Кращий державний службовець”, що є підвищенням кваліфікації за програмами самоосвіти, в якому взяли участь 12 державних службовців Фонду.

Також управлінням персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління з метою надання методичної допомоги службам управління персоналу підпорядкованих управлінь сумісно з Міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби у Донецькій та Луганській областях проведено семінар, на якому розглянуті питання щодо оцінювання державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В», практичних аспектів застосування законодавства про державну служби. антикорупційного законодавства. Під час семінару з працівниками служб персоналу управлінь Фонду області проведено тестування в частині знання законодавства з питань державної служби та запобігання корупції.

З метою підвищення професійної компетентності державних службовців підпорядкованих управлінь організовано та проведено 5 навчальних семінарів з начальниками відділів з призначення, перерахунку та виплати пенсій, працівниками відділів контрольно-перевірочної роботи головного управління, відділів адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації, юридичних служб та 4 кущових навчальних заняття з питань ведення електронних пенсійних справ та завершення міграції даних із АСОПД/КОМТЕХ-W до централізованої підсистеми ПВП ЕПС.

За бездоганну та ефективну державну службу за 9 місяців 2018 року 2 державних службовця нагороджені Знаком Пошани Пенсійного фонду України, 4 – Почесними грамотами Пенсійного фонду України, 3 – цінним подарунком Пенсійного фонду України, 1 відзнакою Луганської обласної державної адміністрації та 20 державних службовців управлінь Фонду нагороджено заохочувальними відзнаками головного управління.

Проведено дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах головного управління та підпорядкованих управлінь шляхом анкетування.

В ході дослідження було проанкетовано 90 державних службовців головного управління та 498 державних службовців підпорядкованих управлінь.

За результатами дослідження за методикою Л.М. Карамушки «Аналіз та оцінка соціально-психологічного клімату в колективі» (для дослідження рівня сприятливості соціально-психологічного клімату трудового колективу), визначено, що в цілому в органах Фонду сприятливий мікроклімат і загальне сприятливе налаштування на виконання роботи та дружні взаємовідносини в колективі.

background Layer 1