Пропустити навігацію

Інформація про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції в органах Пенсійного фонду України в Луганській області за I квартал 2018 року

Протягом звітного періоду працівниками головного та підвідомчих управлінь Пенсійного фонду Луганської області подано 921 електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація). На рівні головного та підвідомчих управлінь здійснено перевірку факту подання декларацій суб’єктами декларування. Встановлено 1 факт неподання декларації  особи, яка припиняє діяльність.  Про факт неподання декларації повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції, відповідно до вимог чинного законодавства.

Працівники, які припиняють діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, отримують письмове повідомлення про вимоги законодавчих та нормативних актів щодо термінів подання декларацій суб’єктами декларування.

З метою запобігання конфлікту інтересів та виникненню корупційних порушень в управліннях області проведено складання реєстру пенсійних справ працівників та пенсіонерів – близьких осіб працівників, які звернулись з питанням призначення або перерахунку пенсій. При призначенні на посаду, кандидати на заміщення вакантної посади письмово повідомляють керівників управлінь Фонду про наявність, або відсутність у них близьких осіб, працевлаштованих в управлінні.

З метою формування негативного ставлення до корупції за допомогою засобів масової інформації оприлюднено 23 матеріали (статті, роз’яснення). В органах Фонду проведено 72 семінари, наради, лекції на яких розглянуто заходи фінансового контролю, передбачені Законом України «Про запобігання корупції», рекомендації суб’єктам електронного декларування в Україні, які підготовлено НАЗК,  правила заповнення форми повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, положення щодо спеціальної перевірки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

На семінарі – нараді в головному управлінні з керівниками територіальних управлінь та керівниками структурних підрозділів головного управління, розглянуто  питання антикорупційного законодавства щодо:

– порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларації відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»;

– додаткові заходи фінансового контролю суб’єктів декларування;

-роз’яснення положень антикорупційного законодавства щодо обмеження спільної роботи близьких осіб;

-запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Звернення громадян пов’язані з корупцією, правопорушенням чи одержанням інформації про вчинення такого правопорушення працівниками органів Фонду у звітному періоді до головного управління не надходило.

background Layer 1