Пропустити навігацію

В м.Попасній пенсійники нагадали колективу ПП «Центроград-Попасна» про важливість легальної зайнятості

1 16 300x218 - В м.Попасній пенсійники нагадали колективу  ПП «Центроград-Попасна» про важливість легальної зайнятостіЗаступник начальника фінансово-економічного відділу управління Пенсійного фонду України в Попаснянському районі Ольга Ландік провела зустріч в трудовому колективі приватного пiдприємства “Центроград-Попасна”.

Під час спілкування  Ольга Ландік розповіла про важливість легальних трудових відносин та необхідність сплати єдиного соціального внеску в розмірі не менше мінімального. Вона  зазначила, що діючим законодавством передбачено зарахування до страхового стажу в повному обсязі лише тих місяців, в яких були сплачені внески у розмірі не менше мінімального.

Окремо вона наголосила на негативних наслідках неофіційних трудових відносин та виплати заробітної плати «в конвертах». Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати; права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; права на оплату лікарняного; права на достроковий вихід на пенсію.

background Layer 1