Пропустити навігацію

На Луганщині проводиться жорстка робота по боротьбі з недобросовісними платниками – боржниками!!!

IMAG4049 300x171 - На Луганщині проводиться жорстка робота по боротьбі з недобросовісними платниками - боржниками!!!IMAG4043 300x124 - На Луганщині проводиться жорстка робота по боротьбі з недобросовісними платниками - боржниками!!!За ініціативою очільника головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової до порядку денного засідання обласної тимчасової комісії по погашенню заборгованості, було включене питання «Про сприяння органів виконавчої влади та місцевого самоврядування погашенню заборгованості зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску до кінця 2018 року».

Підставою для цього стало погіршення стану платіжної дисципліни багатьма підприємствами комунальної форми власності, які всупереч урядовим рішенням не тільки не погашають наявну заборгованість по страхових внесках, але і нарощують нову.

35 підприємств комунальної сфери Луганської області мають борги зі сплати внесків. З початку року сума недоїмки таких боржників зменшилась лише на 0,6 млн. грн. і складає 27,3 млн. грн.

Звернення органів Пенсійного фонду в Луганській області до місцевих рад щодо погашення заборгованості під час формування місцевих бюджетів на рік не дають очікуваних результатів. Вся робота органів Фонду спрямована на стягнення боргів в примусовому порядку з використанням жорстких заходів, аж до кримінальної відповідальності і звертаюся до керівників місцевих органів влади з проханням посилити вимогливість до підприємств комунальної сфери щодо дотримання платіжної дисципліни та реального розгляду можливості внесення в міський бюджет додаткові статті витрат на погашення заборгованості підприємствами комунальної форми власності.

Знову в порядку денному обговорювалось питання погашення заборгованості по пільгових пенсіях. Адже потреба в коштах на виплату пенсій жителям області постійно зростає, як і зростає заборгованість підприємств вугільної галузі перед Пенсійним фондом, що безпосередньо впливає на низький рівень покриття витрат власними коштами. Одними з найбільших боржників є державні підприємства ДП «Первомайськвугілля», борг до Пенсійного фонду складає майже 220,0 млн. грн. та по єдиному соціальному внеску – 54,3 млн. грн. та ПАТ «Лисичанськвугілля», борг до Пенсійного фонду складає 372,2 млн. грн. та по єдиному соціальному внеску – 133,9 млн. грн. та ПрАТ «Северодонецьке об’єднання Азот» борг до Пенсійного фонду складає 107,0 млн. грн. та по єдиному соціальному внеску – 52,5 млн. грн.

На сьогодні виникає гостра потреба у своєчасному надходженні поточних платежів до бюджету Фонду та погашенні створених боргів. Адже для виплати пільгових пенсій необхідне покриття витрат Фонду підприємствами вугільної галузі. Кошти ж для відшкодування витрат на виплату та доставку достроково призначених пенсій від ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля» не надходять з 2016 року, а від ПрАТ «Северодонецьке об’єднання Азот» з квітня 2017 року.

В свою чергу Пенсійний фонд своєчасно та в повному обсязі забезпечує виплату достроково призначених пенсій по пенсіонерах підприємств області за рахунок бюджету Пенсійного фонду, який формується з надходжень сумлінних платників.

background Layer 1