Пропустити навігацію

Пенсійники Попаснянського району нагадують, що зарплати «в конвертах» є, а пенсій «в конвертах» не буде

2 3 300x225 - Пенсійники Попаснянського району нагадують,  що зарплати «в конвертах» є,  а пенсій «в конвертах» не буде3 300x225 - Пенсійники Попаснянського району нагадують,  що зарплати «в конвертах» є,  а пенсій «в конвертах» не буде11 грудня 2018 року заступник начальника фінансово-економічного відділу управління Пенсійного фонду України в Попаснянському районі Ольга Ландік провела зустріч з приватними підприємцями торгівельних  мереж  з питань легалізації заробітної плати та неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Ольга Ландік розповіла, що сьогодні основною умовою призначення пенсії є наявність необхідного страхового стажу, який з 01.01.2018 повинен становити 25 років, з подальшим збільшенням цього показника протягом 10 років на 12 місяців щорічно. Отже, ті, хто претендуватиме на пенсію за віком після 2028 року,  повинні будуть підтвердити вже 35 років страхового стажу.

Крім того, завдяки сучасним сервісам Пенсійного фонду України дуже просто контролювати свій страховий стаж. Для цього, кожен бажаючий  може звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України та зареєструватися на веб-порталі електронних послуг або  замовити послугу щомісячного СМС-інформування про накопичений страховий стаж та сплату внесків роботодавцем. Всі послуги та сервіси є абсолютно безкоштовними.

background Layer 1