Пропустити навігацію

На Луганщині за 2018 рік легалізовано 3 137 робочих місць!

IMG 20190109 140318 1 300x198 - На Луганщині за 2018 рік легалізовано 3 137 робочих місць!

Сьогодні Луганщина є одним з двох регіонів України, на території яких вже майже п’ять років тривають бойові дії, направлені на відновлення конституційного порядку та територіальної цілісності нашої держави. Та незважаючи на досить складні умови функціонування державних контролюючих органів, у тому числі дію мораторію на проведення планових та позапланових перевірок відповідно до Закону України від 02.09.2014 №1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», протягом 2018 року спільними зусиллями вдалося легалізувати 3 137 робочих місць. При цьому додаткові надходження в бюджет від сплати єдиного внеску склали 2,8 млн.грн.

Впродовж минулого року фахівці головного та підвідомчих управлінь Фонду області щомісячно проводили конкретні заходи щодо виявлення ознак «тіньової» зайнятості, порушень трудового законодавства, а також виконання доручень Уряду відносно підвищення мінімальних гарантій з оплати праці. Так,  до головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області направлено 12 інформаційних матеріалів по 1 098 страхувальниках щодо порушень законодавства з оплати праці та зі сплати єдиного внеску; до головного управління Держпраці у Луганській області направлено 19 інформацій по 2 399 страхувальниках щодо виявлення ознак порушень трудового законодавства та ймовірності використання праці неоформлених працівників; дані щодо 512 страхувальників, які виплачували  заробітну плату менше законодавчо встановленого розміру скеровано органам місцевого самоврядування та соціальним партнерам.

Крім того, пенсійники провели потужну інформаційно-роз’яснювальну кампанію з застосуванням майже всіх можливостей ЗМІ та медіапростору щодо переваг легального працевлаштування та можливої фінансової й адміністративної відповідальності роботодавців за порушення вимог чинного законодавства.

Завдяки проведенню зазначених заходів, за 11 місяців 2018 року по Луганській області склалась позитивна динаміка збільшення кількості найманих працівників (переважно у приватному секторі економіки) на 9,3 тис.осіб.

background Layer 1