Пропустити навігацію

Пенсійники нагадали про важливість легальної зайнятості тимчасово безробітним мешканцям Новопсковського району

Foto seminar RTSZ 300x225 - Пенсійники нагадали про важливість легальної зайнятості тимчасово безробітним мешканцям Новопсковського району15 cічня п.р. в Новопсковському районному Центрі зайнятості відбувся семінар, присвячений легальній зайнятості, участь в якому взяла головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ірина Іванюта.

Під час семінару обговорювалися питання легального оформлення трудових відносин: укладання договорів, надання послуг чи виконання робіт за цивільно-правовими угодами та інші види працевлаштування, а також їх переваги та недоліки.

Фахівець акцентувала увагу на необхідності офіційного працевлаштування з метою отримання страхового стажу, оскільки, одержуючи заробітну плату «в конверті», працівник позбавляє себе гідної пенсії  в майбутньому, та нагадала, що для зарахування в повному розмірі в страховий стаж одного робочого місяця розмір внесків, що сплачуються роботодавцем до органів Пенсійного фонду України,  має бути не меншим, ніж внески, обчислені із мінімальної заробітної плати.

background Layer 1